Hopp til innhold

Svenskerival misfornøyd med Northug

Toppidrettsveka ble avsluttet med 15 kilometer jaktstart lørdag ettermiddag. Svenske Calle Halfvarsson var svært misfornøyd med Petter Northug etter løpet.

Petter Northug

Petter Northug og Calle Halfvarsson gikk sammen under 15 km jaktstart.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

– Vi hadde ikke noe godt samarbeid i dag. Det ble umulig å ta igjen de foran, sa Calle Halfvarsson til NRK etter jaktstarten.

Petter Northug lå 18 sekunder bak Simen Østensen før jaktstarten. Calle Halfvarsson var 24 sekunder bak. Underveis prøvde svensken å få til et samarbeid med Northug for å få opp tempoet. Det lyktes han ikke med.

– Jeg forsøker å kjøre på og ville ha et samarbeid med Petter for å få opp tempoet litt. Det fungerte én runde, så mistet vi farten, sier Halfvarsson.

Petter Northug

Northug ble nummer 21 i Toppidrettsveka.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

De gikk sammen en stund og var i ferd med å ta igjen de tre i tet, men det var bare Halfvarsson som ville dra. Han prøvde flere ganger å få Northug opp, men han ville ikke. Derfor ble luka bare større og større. Til slutt forsvant Northug før den tøffeste bakken.

– Jeg bare kjørte på i et hardt tempo og da slapp han mer og mer, sier svensken.

Northug ble nummer 21 og reiste fra målområdet uten å snakke med noen. Calle Halfvarsson ble nummer fire.

Østensen vant

I avslutningen kom Simen Østensen og Didrik Tønseth alene inn på oppløpet. Den tidligere landslagsløperen slo Tønseth i spurten og vant Toppidrettsveka. Eirik Brandsdal ble nummer tre. Trioen samarbeidet for å holde de andre unna.

– Utrolig moro seier i dag og i Toppidrettsveka. På slutten følte jeg meg sterk. Jeg fryktet Eirik i en spurt og er veldig glad for at han slapp i siste bakken. Til vinteren blir det full satsing på langløp og jeg tar med meg mye positivt etter denne uka, sa Østensen til NTB.

Siste nytt

 • Ny motstander for Ruud i Miami

  Det blir et nytt bekjentskap for Casper Ruud i den andre runden i Masters 1000-turneringen i Miami. Tennisstjernen skal opp mot belaruseren Ilja Ivasjka.

  Ruud er seedet som nummer tre i Miami og gikk med det direkte til den andre runden i storturneringen.

  Ruud har aldri spilt mot Ivasjka tidligere. Belaruseren er på 80.-plass på verdensrankingen og hadde fem strake tap i forskjellige turneringer før han fikk en opptur i Indian Wells. Der ble det to seirer før han røk i den tredje runden mot finalist Daniil Medvedev.

  29 år gamle Ivasjka var oppe på 40.-plass på verdensrankingen i fjor sommer. Det er hittil høyeste rangering for mannen med én tittel i karrieren.

  Han slo ut tyske Daniel Altmaier i strake sett i sin 1.- rundekamp onsdag.

  Ruud selv har slitt så langt denne sesongen. Verdensfireren har vunnet fire kamper og tapt fem. I Indian Wells sist ble det exit mot 97.-rangerte Christian Garin fra Chile. (NTB)

  Indian Wells Tennis
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • The Guardian: United-beilere høyner budene

  Både sir Jim Ratcliffe og sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani skal ha høynet budene sine i håp om å ta over Manchester United. Det melder den engelske storavisa The Guardian.

  Foreløpig er det de to partenes bud som er kjent, men budene ganske så ulike. Mens Al Thani visstnok ønsker seg hele kaka av klubben, skal det være aktuelt med 69 prosent av klubben for Ratcliffes del.

  69 prosent er eierandelen til Glazer-familien.

  Fristen for å legge inn nytt bud var 22.00 onsdag kveld.

  Ineos chairman Jim Ratcliffe is pictured at Old Trafford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Oilers med ny seier mot Sparta

  Regjerende NM-vinner Stavanger har koblet grepet mot en ny finale. Sparta ble slått 2-1 i den tredje semifinalen. Dermed kan Oilers avgjøre duellen fredag.

  Onsdagens oppgjør ble jevnere enn de to foregående, men nok en gang kunne Oilers juble for seieren.

  Sparta måtte for enhver pris unngå undertall. I det første undertall var Nick Dineen nådeløs og da han løftet 1-0 opp i nettaket etter snaue ni minutters spill.

  Drøye to minutter ut i midtperioden kunne Robin Soudsky og Sparta-spillerne juble for sitt første mål i semifinalespillet. Soudsky fikk pirket inn pucken bak Henrik Holm etter møljespill foran mål.

  Sparta klarte å løfte seg og var mer solide inne i angrepssonen, enn tilfellet har vært i de sju andre periodene som er spilt.

  Gjestene fikk derimot et lite skudd for baugen da Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen med 2-1 tidlig i tredjeperioden.

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste