Svenskerival misfornøyd med Northug

Toppidrettsveka ble avsluttet med 15 kilometer jaktstart lørdag ettermiddag. Svenske Calle Halfvarsson var svært misfornøyd med Petter Northug etter løpet.

Petter Northug

Petter Northug og Calle Halfvarsson gikk sammen under 15 km jaktstart.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

– Vi hadde ikke noe godt samarbeid i dag. Det ble umulig å ta igjen de foran, sa Calle Halfvarsson til NRK etter jaktstarten.

Petter Northug lå 18 sekunder bak Simen Østensen før jaktstarten. Calle Halfvarsson var 24 sekunder bak. Underveis prøvde svensken å få til et samarbeid med Northug for å få opp tempoet. Det lyktes han ikke med.

– Jeg forsøker å kjøre på og ville ha et samarbeid med Petter for å få opp tempoet litt. Det fungerte én runde, så mistet vi farten, sier Halfvarsson.

Petter Northug

Northug ble nummer 21 i Toppidrettsveka.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

De gikk sammen en stund og var i ferd med å ta igjen de tre i tet, men det var bare Halfvarsson som ville dra. Han prøvde flere ganger å få Northug opp, men han ville ikke. Derfor ble luka bare større og større. Til slutt forsvant Northug før den tøffeste bakken.

– Jeg bare kjørte på i et hardt tempo og da slapp han mer og mer, sier svensken.

Northug ble nummer 21 og reiste fra målområdet uten å snakke med noen. Calle Halfvarsson ble nummer fire.

Østensen vant

I avslutningen kom Simen Østensen og Didrik Tønseth alene inn på oppløpet. Den tidligere landslagsløperen slo Tønseth i spurten og vant Toppidrettsveka. Eirik Brandsdal ble nummer tre. Trioen samarbeidet for å holde de andre unna.

– Utrolig moro seier i dag og i Toppidrettsveka. På slutten følte jeg meg sterk. Jeg fryktet Eirik i en spurt og er veldig glad for at han slapp i siste bakken. Til vinteren blir det full satsing på langløp og jeg tar med meg mye positivt etter denne uka, sa Østensen til NTB.

Siste nytt

 • Diomande med scoring i debuten

  Norske Adama Diomande scoret onsdag i debuten for sin nye kinesiske klubb Cangzhou. Laget tapte 1-2 borte mot Qingdao.

  Diomande spilte for MLS-klubben Los Angeles FC fra 2018 til 2020. Han gikk til Cangzhou Mighty Lions foran denne sesongen.

  Det norske fotballandslaget.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Testet positivt - så negativt

  Det norske sykkellaget Uno-X trakk seg onsdag fra rittet Tour of the Alps som følge av en positiv virustest. En påfølgende test viste seg så å være negativ, og den første positive testen var altså falsk alarm. Likevel må sykkellaget stå over rittet.

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Friidretts-NM flyttes

  Norges Friidrettsforbund har besluttet at årets NM flyttes fra helga 13. til 15. august og til ny dato 10. til 12. september.

  – På grunn av Covid-19-pandemien har det blitt, og vil fortsatt kunne bli, endringer på den internasjonale terminlisten. Da NFIF fastsatte mesterskapet i Kristiansand, var det også på en dato som ikke var blant de World Athletics hadde satt av til nasjonale mesterskap i 2021. Dette var datoer i juni som passet dårlig inn i vår nasjonale kalender. Men endringene i den internasjonale terminlisten på grunn av covid-19 pandemien har ført til at World Athletics nå ikke godtar vår opprinnelige dato for mesterskapet siden det forventes at våre beste utøvere har anledning til å delta på Wanda Diamond League-stevnene, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i en pressemelding.

  T9GN2UE5o4k
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal