NRK Meny
Normal

Svenskerival misfornøyd med Northug

Toppidrettsveka ble avsluttet med 15 kilometer jaktstart lørdag ettermiddag. Svenske Calle Halfvarsson var svært misfornøyd med Petter Northug etter løpet.

Petter Northug

Petter Northug og Calle Halfvarsson gikk sammen under 15 km jaktstart.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

– Vi hadde ikke noe godt samarbeid i dag. Det ble umulig å ta igjen de foran, sa Calle Halfvarsson til NRK etter jaktstarten.

Petter Northug lå 18 sekunder bak Simen Østensen før jaktstarten. Calle Halfvarsson var 24 sekunder bak. Underveis prøvde svensken å få til et samarbeid med Northug for å få opp tempoet. Det lyktes han ikke med.

– Jeg forsøker å kjøre på og ville ha et samarbeid med Petter for å få opp tempoet litt. Det fungerte én runde, så mistet vi farten, sier Halfvarsson.

Petter Northug

Northug ble nummer 21 i Toppidrettsveka.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

De gikk sammen en stund og var i ferd med å ta igjen de tre i tet, men det var bare Halfvarsson som ville dra. Han prøvde flere ganger å få Northug opp, men han ville ikke. Derfor ble luka bare større og større. Til slutt forsvant Northug før den tøffeste bakken.

– Jeg bare kjørte på i et hardt tempo og da slapp han mer og mer, sier svensken.

Northug ble nummer 21 og reiste fra målområdet uten å snakke med noen. Calle Halfvarsson ble nummer fire.

Østensen vant

I avslutningen kom Simen Østensen og Didrik Tønseth alene inn på oppløpet. Den tidligere landslagsløperen slo Tønseth i spurten og vant Toppidrettsveka. Eirik Brandsdal ble nummer tre. Trioen samarbeidet for å holde de andre unna.

– Utrolig moro seier i dag og i Toppidrettsveka. På slutten følte jeg meg sterk. Jeg fryktet Eirik i en spurt og er veldig glad for at han slapp i siste bakken. Til vinteren blir det full satsing på langløp og jeg tar med meg mye positivt etter denne uka, sa Østensen til NTB.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk