Svenskerival misfornøyd med Northug

Toppidrettsveka ble avsluttet med 15 kilometer jaktstart lørdag ettermiddag. Svenske Calle Halfvarsson var svært misfornøyd med Petter Northug etter løpet.

Petter Northug

Petter Northug og Calle Halfvarsson gikk sammen under 15 km jaktstart.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

– Vi hadde ikke noe godt samarbeid i dag. Det ble umulig å ta igjen de foran, sa Calle Halfvarsson til NRK etter jaktstarten.

Petter Northug lå 18 sekunder bak Simen Østensen før jaktstarten. Calle Halfvarsson var 24 sekunder bak. Underveis prøvde svensken å få til et samarbeid med Northug for å få opp tempoet. Det lyktes han ikke med.

– Jeg forsøker å kjøre på og ville ha et samarbeid med Petter for å få opp tempoet litt. Det fungerte én runde, så mistet vi farten, sier Halfvarsson.

Petter Northug

Northug ble nummer 21 i Toppidrettsveka.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

De gikk sammen en stund og var i ferd med å ta igjen de tre i tet, men det var bare Halfvarsson som ville dra. Han prøvde flere ganger å få Northug opp, men han ville ikke. Derfor ble luka bare større og større. Til slutt forsvant Northug før den tøffeste bakken.

– Jeg bare kjørte på i et hardt tempo og da slapp han mer og mer, sier svensken.

Northug ble nummer 21 og reiste fra målområdet uten å snakke med noen. Calle Halfvarsson ble nummer fire.

Østensen vant

I avslutningen kom Simen Østensen og Didrik Tønseth alene inn på oppløpet. Den tidligere landslagsløperen slo Tønseth i spurten og vant Toppidrettsveka. Eirik Brandsdal ble nummer tre. Trioen samarbeidet for å holde de andre unna.

– Utrolig moro seier i dag og i Toppidrettsveka. På slutten følte jeg meg sterk. Jeg fryktet Eirik i en spurt og er veldig glad for at han slapp i siste bakken. Til vinteren blir det full satsing på langløp og jeg tar med meg mye positivt etter denne uka, sa Østensen til NTB.

Siste nytt

 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal