Hopp til innhold

Svenskene skremmer: – Irriterende å ha valgt skiskyting som idrett

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Svenske Hanna Öberg tok nok en seier i sprint, og også lillesøsteren gjorde at det ikke ble en norsk kvinne på pallen torsdag.

Ingrid Tandrevold

NESTEN: Ingrid Tandrevold har stor fart i sporet, men på standplass trøbler hun litt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

– Noen ganger er det irriterende å ha valgt skiskyting som idrett, for det er vanskelig få alt til å stemme samtidig, synes jeg, sier Ingrid Tandrevold.

Hun hadde den tredje beste langrennstiden, men med to bom havnet hun på en 11.-plass.

Marte Olsbu Røiseland gikk raskest, men med en bom holdt det heller ikke til pallen. For de svenske kvinnene, med søstrene Öberg i spissen, fikk bedre klaff. Hanna Öberg var overlegen, og også lillesøster Elvira Öberg kapret en plass på pallen.

Hmuw7sScCPI

SØSTRE: Hanna Öberg vant sprinten mens lillesøster Elvira Öberg tok tredjeplassen.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / AFP

– Alle ble litt skremt etter forrige sprint. Det skal bli vanskelig å slå henne denne sesongen, men vi skal prøve, sier Røiseland om Hanna Öberg.

To ganger Sverige

– Det er fantastisk. Som en drøm, sier seierskvinnen til NRK om å dele pallen med søsteren.

– Elvira har gjort et toppløp, og det er gøy å være med på hennes reise. Hun har nok hatt nytten av å henge på storesøster, men nå har jeg også hjelp av henne. Det er kult at vi kan ta steg sammen, utdyper Öberg.

Hun vant også sprinten forrige verdenscuprunde.

– Det var litt mer vind i dag, men jeg tilpasser meg godt til forholdene. Jeg føler meg veldig trygg på standplass, og det er så deilig at jeg ikke trenger å tenke. Bare gjøre jobben på matta, forklarer hun.

V-QVfGaoSNg

BESTE NORSKE: Marte Olsbu Røiseland måtte se seg slått av to svenske og én fransk konkurrent.

Foto: MARKKU ULANDER / Reuters

Sveriges brødrene Bø?

For de svenske kvinnene har fått en knallstart på sesongen, og på normaldistansen forrige helg hadde de fem inne blant topp 11.

– Vi har visst at vi er sterke på trening, så at både jeg og Hanna lykkes i samme konkurranse er veldig gøy. Hun har lært meg mye, sier Elvira Öberg, som ble nummer tre.

– Jeg håper vi kan være Sveriges svar på brødrene Bø, legger hun til med en latter.

På torsdagens sprint i Finland ble Røiseland beste norske med en fjerdeplass.

– Vi visste fra i fjor at Hanna var god. Og det Elvira gjør i dag er virkelig et skremmeskudd, så det blir spennende å se om de holder ut sesongen. Vi får prøve og slå tilbake på jaktstarten og få to norske på pallen da, og på stafetten blir det en hard duell mellom Norge og Sverige. Det blir kult, sier Røiseland.

Sprint Kontiolahti

TOPP TRE: Hanna Öberg vant, foran franske Anaïs Chévalier-Bouchet og Elvira Öberg.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / AFP

Vil ikke svartmale

Tiril Eckhoff ble nummer åtte (to bom på stående), og Tandrevold altså nummer 11.

– Det er mye jeg er fornøyd med, og jeg tror jeg har brukt opp nok skirenn på å grave meg ned og starte og tro jeg er dårlig. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal svartmale. Jeg skal ha troa på at jeg kan det, forteller hun videre.

Klarer du det?

Jeg har ikke gravd meg ned ennå, og jeg har hatt tre middels konkurranser. Jeg tror jeg er på riktig vei i hodet i hvert fall.

Karoline Knotten ble nummer 22, Emilie Kalkenberg nummer 30 og Ida Lien havnet helt nede på en 73.-plass etter hele fem bom på stående skyting. Hun får dermed ikke gå lørdagens jaktstart.

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024, day 31, Final, Spain - England

Ble hengt ut av TV-profil – her slår han tilbake etter EM-finalen

Etter EM-gullet klarte ikke Marc Cucurella å dy seg. Han sendte et stikk i retning TV-profil Gary Neville etter noen krasse uttalelser tidligere i mesterskapet.

dnyEgmacwhc

Suksesstrener Mikkjal Thomassen forlater Fredrikstad

Mikkjal Thomassen (48) forlater Fredrikstad midt i sesongen. Han har takket ja til en annen klubb.

Kane

Fikk EM-drømmen knust igjen: – Så vondt som det kan bli

Spania stakk seirende ut av en høydramatisk EM-finale og snøt England på tampen.

Siste nytt

 • Nordås løper én engelsk mil i London – eneste norske utøver til start

  Narve Gilje Nordås skal i aksjon på én engelsk mil i Diamond League-stevnet i London førstkommende lørdag. Flere sterke utøvere stiller til start på distansen.

  Det kommer fram av startlistene til stevnet i den britiske hovedstaden. I tillegg til Nordås skal blant andre Neil Gourley (Storbritannia), Oliver Hoare (Australia) og Adel Mechaal (Spania) løpe i London.

  Sist uke opplyste Norges Friidrettsforbunds (NFIF) sportssjef Erlend Slokvik til NTB at Nordås etter planen skulle løpe 3000 meter. Nå er han i stedet teste seg på én engelsk mil.

  Nordås har ikke stilt til start i et offisielt løp på distansen så langt i år. Josh Kerr har årsbeste i verden med 3.45,34, satt i Eugene i mai. Da ble Jakob Ingebrigtsen nummer to. Verken Kerr eller Ingebrigtsen er påmeldt i London.

  Det er heller ikke Karsten Warholm eller Henriette Jæger. Sistnevnte satte søndag ny norsk rekord på 400 meter i Sveits, og Aremark-utøveren har OL i Paris som neste punkt på programmet, opplyser Unn Merete Lie Jæger til NTB.

  Alison dos Santos har stilt start i de fleste Diamond League-stevnene med 400 meter hekk på programmet i år, og brasilianeren gjør ingen unntak i London. Rai Benjamin står i likhet med Warholm over.

  (NTB)

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB
 • Thomas Müller ferdig som tysk landslagsspiller

  Thomas Müller (34) har spilt sin sist kamp for Tysklands landslag. Veteranens beskjed kom etter EM-sluttspillet på hjemmebane.

  Der røk Tyskland ut i kvartfinalen mot Spania. Etter kampen hintet Müller om landslagsexit, og nå har han gjort alvor av det. Mandag meddelte han om sin avgjørelse i sosiale medier.

  Bayern München-spilleren stoppet på 131 landskamper og 45 mål. Han er nummer tre på listen over spillerne med flest kamper for Tyskland. Lothar Matthäus har rekorden på 150, mens Miroslav Klose stoppet på 137.

  Müller vant verdensmesterskapet med Tyskland i 2014. I 2010 ble han VMs toppscorer med fem mål.

  Müller har tidligere hatt en langvarig pause fra landslagsspill. Han spilte ingen kamper mellom november 2018 og februar 2021, noe som var en konsekvens av at daværende Tyskland-trener Joachim Löw skulle fornye landslaget etter et svakt VM i 2018.

  34-åringen spilte bare 56 minutter fordelt på to kamper under årets EM. Han kom inn fra benken mot Spania. Müller har spilt i Bayern hele sin profesjonelle karriere. Kontrakten med klubben strekker seg til neste sommer.

  (NTB)

  UlsLKc7P978
  Foto: AP
 • Suksesstrener Mikkjal Thomassen forlater Fredrikstad

  Mikkjal Thomassen (48) forlater Fredrikstad midt i sesongen. Han er på vei til ny klubb.

  Det melder FFK. Spillerne fikk beskjed om avgangen mandag formiddag.

  Thomasen ble hentet til Fredrikstad i november 2022. Mannen fra Færøyene fikk skikk på klubben og ledet den i fjor opp til Eliteserien som vinner av 1. divisjon.

  Med det var FFK tilbake på øverste nivå siden 2012. Laget har overrasket i comebacket og ligger på en sterk 5.-plass med 23 poeng fra 14 kamper.

  (NTB)

  dnyEgmacwhc
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal