Svenskene skremmer: – Irriterende å ha valgt skiskyting som idrett

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Svenske Hanna Öberg tok nok en seier i sprint, og også lillesøsteren gjorde at det ikke ble en norsk kvinne på pallen torsdag.

Ingrid Tandrevold

NESTEN: Ingrid Tandrevold har stor fart i sporet, men på standplass trøbler hun litt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

– Noen ganger er det irriterende å ha valgt skiskyting som idrett, for det er vanskelig få alt til å stemme samtidig, synes jeg, sier Ingrid Tandrevold.

Hun hadde den tredje beste langrennstiden, men med to bom havnet hun på en 11.-plass.

Marte Olsbu Røiseland gikk raskest, men med en bom holdt det heller ikke til pallen. For de svenske kvinnene, med søstrene Öberg i spissen, fikk bedre klaff. Hanna Öberg var overlegen, og også lillesøster Elvira Öberg kapret en plass på pallen.

Hmuw7sScCPI

SØSTRE: Hanna Öberg vant sprinten mens lillesøster Elvira Öberg tok tredjeplassen.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / AFP

– Alle ble litt skremt etter forrige sprint. Det skal bli vanskelig å slå henne denne sesongen, men vi skal prøve, sier Røiseland om Hanna Öberg.

To ganger Sverige

– Det er fantastisk. Som en drøm, sier seierskvinnen til NRK om å dele pallen med søsteren.

– Elvira har gjort et toppløp, og det er gøy å være med på hennes reise. Hun har nok hatt nytten av å henge på storesøster, men nå har jeg også hjelp av henne. Det er kult at vi kan ta steg sammen, utdyper Öberg.

Hun vant også sprinten forrige verdenscuprunde.

– Det var litt mer vind i dag, men jeg tilpasser meg godt til forholdene. Jeg føler meg veldig trygg på standplass, og det er så deilig at jeg ikke trenger å tenke. Bare gjøre jobben på matta, forklarer hun.

V-QVfGaoSNg

BESTE NORSKE: Marte Olsbu Røiseland måtte se seg slått av to svenske og én fransk konkurrent.

Foto: MARKKU ULANDER / Reuters

Sveriges brødrene Bø?

For de svenske kvinnene har fått en knallstart på sesongen, og på normaldistansen forrige helg hadde de fem inne blant topp 11.

– Vi har visst at vi er sterke på trening, så at både jeg og Hanna lykkes i samme konkurranse er veldig gøy. Hun har lært meg mye, sier Elvira Öberg, som ble nummer tre.

– Jeg håper vi kan være Sveriges svar på brødrene Bø, legger hun til med en latter.

På torsdagens sprint i Finland ble Røiseland beste norske med en fjerdeplass.

– Vi visste fra i fjor at Hanna var god. Og det Elvira gjør i dag er virkelig et skremmeskudd, så det blir spennende å se om de holder ut sesongen. Vi får prøve og slå tilbake på jaktstarten og få to norske på pallen da, og på stafetten blir det en hard duell mellom Norge og Sverige. Det blir kult, sier Røiseland.

Sprint Kontiolahti

TOPP TRE: Hanna Öberg vant, foran franske Anaïs Chévalier-Bouchet og Elvira Öberg.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / AFP

Vil ikke svartmale

Tiril Eckhoff ble nummer åtte (to bom på stående), og Tandrevold altså nummer 11.

– Det er mye jeg er fornøyd med, og jeg tror jeg har brukt opp nok skirenn på å grave meg ned og starte og tro jeg er dårlig. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal svartmale. Jeg skal ha troa på at jeg kan det, forteller hun videre.

Klarer du det?

Jeg har ikke gravd meg ned ennå, og jeg har hatt tre middels konkurranser. Jeg tror jeg er på riktig vei i hodet i hvert fall.

Karoline Knotten ble nummer 22, Emilie Kalkenberg nummer 30 og Ida Lien havnet helt nede på en 73.-plass etter hele fem bom på stående skyting. Hun får dermed ikke gå lørdagens jaktstart.

Siste nytt

 • Vraket til EM

  Det blir ingen mesterskapsdebut i skiskyting for Stina Nilsson onsdag. Hun fikk ikke plass på det svenske laget til normaldistansen i EM i Polen.

  Sverige kan stille med seks løpere på 15-kilometeren i polske Duszniki-Zdrój. Troppen består imidlertid av sju løpere. Dermed ble det ikke plass til Nilsson på åpningsdistansen.

  – Vi har seks startplasser i dag og sju på sprinten, så Stina lader opp til sprinten, sier det svenske landslagets sportssjef Anna-Maria Uusitalo i en tekstmelding til SVT.

  Elisabeth Högberg, Anna Magnusson, Ingela Andersson, Annie Lind, Ella Halvarsson og Emma Nilsson utgjør det svenske laget på onsdagens normaldistanse i Polen.

  Sveriges fremste skiskyttere står over EM for å prioritere forberedelser til VM i Pokljuka i neste måned.

  Skiskyting Sverige
  Foto: Nisse Schmidt/tt / NTB
 • Zuccarellos lag tapte

  Etter to seirer måtte Mats Zuccarellos Minnesota Wild gi tapt hjemme for Los Angeles Kings.

  Bortelaget sikret seieren 2–1 med scoring av Carl Grundström drøye fem minutter ut i den tredje perioden.

  Kampen mot California-laget var deres tredje møte i sesongen. Minnesota vant de to første 4–3 etter forlengning. Lagene møtes på nytt i St. Paul i Minnesota torsdag.

  Det er fortsatt uvisst når Mats Zuccarello er tilbake etter skade.

  Minnesota Wild mot Los Angeles King
  Foto: Jim Mone / AP
 • Får sjansen i Willingen

  Anders Håre er neste mann inn i hoppgjengen etter at Thomas Aasen Markeng fikk en hevelse i kneet og måtte derfor reise hjem.

  – Anders har vært best av dem som har vært med i vurderingen. Nylig ble han nummer to i et COC-renn i Innsbruck. Han har også hoppet bra hjemme i Norge, sier landslagssjef Alexander Stöckl i pressemeldinga.

  Han er i utgangspunktet med én helg, da planen er at Markeng skal tilbake til hopprennet i Klingenthal. Håre reiser ned til Tyskland på torsdag.

  Disse skal konkurrere:

  Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Anders Håre (Vikersund), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen) og Daniel Tande (Kongsberg).

  Anders Håre
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal