Hopp til innhold

Svenskene skremmer: – Irriterende å ha valgt skiskyting som idrett

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Svenske Hanna Öberg tok nok en seier i sprint, og også lillesøsteren gjorde at det ikke ble en norsk kvinne på pallen torsdag.

Ingrid Tandrevold

NESTEN: Ingrid Tandrevold har stor fart i sporet, men på standplass trøbler hun litt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

– Noen ganger er det irriterende å ha valgt skiskyting som idrett, for det er vanskelig få alt til å stemme samtidig, synes jeg, sier Ingrid Tandrevold.

Hun hadde den tredje beste langrennstiden, men med to bom havnet hun på en 11.-plass.

Marte Olsbu Røiseland gikk raskest, men med en bom holdt det heller ikke til pallen. For de svenske kvinnene, med søstrene Öberg i spissen, fikk bedre klaff. Hanna Öberg var overlegen, og også lillesøster Elvira Öberg kapret en plass på pallen.

Hmuw7sScCPI

SØSTRE: Hanna Öberg vant sprinten mens lillesøster Elvira Öberg tok tredjeplassen.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / AFP

– Alle ble litt skremt etter forrige sprint. Det skal bli vanskelig å slå henne denne sesongen, men vi skal prøve, sier Røiseland om Hanna Öberg.

To ganger Sverige

– Det er fantastisk. Som en drøm, sier seierskvinnen til NRK om å dele pallen med søsteren.

– Elvira har gjort et toppløp, og det er gøy å være med på hennes reise. Hun har nok hatt nytten av å henge på storesøster, men nå har jeg også hjelp av henne. Det er kult at vi kan ta steg sammen, utdyper Öberg.

Hun vant også sprinten forrige verdenscuprunde.

– Det var litt mer vind i dag, men jeg tilpasser meg godt til forholdene. Jeg føler meg veldig trygg på standplass, og det er så deilig at jeg ikke trenger å tenke. Bare gjøre jobben på matta, forklarer hun.

V-QVfGaoSNg

BESTE NORSKE: Marte Olsbu Røiseland måtte se seg slått av to svenske og én fransk konkurrent.

Foto: MARKKU ULANDER / Reuters

Sveriges brødrene Bø?

For de svenske kvinnene har fått en knallstart på sesongen, og på normaldistansen forrige helg hadde de fem inne blant topp 11.

– Vi har visst at vi er sterke på trening, så at både jeg og Hanna lykkes i samme konkurranse er veldig gøy. Hun har lært meg mye, sier Elvira Öberg, som ble nummer tre.

– Jeg håper vi kan være Sveriges svar på brødrene Bø, legger hun til med en latter.

På torsdagens sprint i Finland ble Røiseland beste norske med en fjerdeplass.

– Vi visste fra i fjor at Hanna var god. Og det Elvira gjør i dag er virkelig et skremmeskudd, så det blir spennende å se om de holder ut sesongen. Vi får prøve og slå tilbake på jaktstarten og få to norske på pallen da, og på stafetten blir det en hard duell mellom Norge og Sverige. Det blir kult, sier Røiseland.

Sprint Kontiolahti

TOPP TRE: Hanna Öberg vant, foran franske Anaïs Chévalier-Bouchet og Elvira Öberg.

Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO / AFP

Vil ikke svartmale

Tiril Eckhoff ble nummer åtte (to bom på stående), og Tandrevold altså nummer 11.

– Det er mye jeg er fornøyd med, og jeg tror jeg har brukt opp nok skirenn på å grave meg ned og starte og tro jeg er dårlig. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal svartmale. Jeg skal ha troa på at jeg kan det, forteller hun videre.

Klarer du det?

Jeg har ikke gravd meg ned ennå, og jeg har hatt tre middels konkurranser. Jeg tror jeg er på riktig vei i hodet i hvert fall.

Karoline Knotten ble nummer 22, Emilie Kalkenberg nummer 30 og Ida Lien havnet helt nede på en 73.-plass etter hele fem bom på stående skyting. Hun får dermed ikke gå lørdagens jaktstart.

Siste nytt

 • Serbias Juventus-stjerne mister Norge-oppgjør

  Den serbiske angrepsprofilen Dusan Vlahovic sliter med en skade og har trukket seg fra landslagstroppen som skal møte Norge i nasjonsligaen i juni, ifølge VG.

  Vlahovic startet sesongen for Fiorentina, men etter en strålende høstsesong meldte han overgang til Juventus i januar. Totalt står han med 29 mål på 45 kamper i alle turneringer i sesongen som nettopp kom til en slutt. (NTB)

  Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Øygarden FK er konkurs

  Fotballklubben Øygarden FK ble fredag slått konkurs etter flere måneder med usikkerhet, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge avisen skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen. Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram.

  – Det er ufattelig trist. Nå er det 18 mann som står uten klubb. Vi er blitt fristilt, sier en av spillerne, Andreas Fantoft til BT.

  Øygarden skulle opprinnelig spilt mot Ørn-Horten lørdag, men den kampen strykes sammen med resten av klubbens kampprogram i serien. Det ventet også en NM-kamp mot Sotra, men det er uklart hva som vil skje med den, skriver avisen. (NTB)

  Førstedivisjon i fotball 2020: Øygarden-Sandnes Ulf (2-1)
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Hovland avanserer i Texas med bogeyfri runde

  Det norske golfesset Viktor Hovland fant fram storspillet på den andre runden av PGA-turneringen i Texas fredag. Han gikk en bogeyfri runde fem slag under par.

  Etter en litt treg start torsdag med ett slag under par, har nordmannen spilt seg godt opp fredag. Med fem birdier kunne han bokføre en 65-runde. Det plasserer ham på en foreløpig delt 5.-plass på seks slag under par. Det skiller tre slag opp til lederen Scott Stallings (USA), men det er flere bakfra som kan senke lederscoren ytterligere utover dagen. (NTB)

  Colonial Golf
  Foto: Tony Gutierrez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste