NRK Meny
Normal

«Vad gör Røthe? Vad gör Røthe?»

Selv uten Petter Northug på ankeretappen endte langrennsstafetten som den pleier søndag: Norge vant og svenskene raser. Se oppløpet med svenske kommentarer her!

SVTs kommentatorer er ikke i tvil. Sjur Røthe burde diskes for å stenge Marcus Hellner på oppløpet under stafetten i franske La Clusaz

VIDEO: Se det dramatiske oppløpet og hør reaksjonene til de svenske kommenatorene.

Sjur Røthe

«Alle» snakker om Sjur Røthes frekke manøver på stafetten søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Røthe går stygt der. Han hadde jo blitt knust av Hellner ellers, utbrøt SVT-ekspert Anders Blomquist da Norge vant stafetten i La Clusaz.

 • Se dramatikken med svensk kommentatorlyd øverst!

Den svenske langrennseksperten hadde meget lite til overs for Northug-reservens frekke manøver på oppløpet.

Klagen avvist av juryen

Røthe valgte nemlig korridor meget seint, og skar på den måten inn foran Hellner og hindret svensken i å skyte fart mot målstreken.

– Norge burde diskvalifiseres, slår Blomquist fast.

Svenskene klaget til juryen etter nederlaget, men fikk ikke gjennomslag for sitt syn. Ifølge NRKs mann i La Clusaz, kommentator Jann Post, besøkte både norsk og svensk lagledelse juryrommet etter rennet.

Der skal frustrete svensker ha blitt forklart hvorfor Norge ikke blir diskvalifisert.

– Hellner hadde knust dem

Ut fra TV-bildene ser det ut til at Røthe er foran Hellner når han velger korridor, og dermed er trolig manøveren like lovlig som den er frekk.

– Han trykker jo ut Hellner, som gikk helt perfekt. Hellner hadde størst fart og hadde knust de andre på oppløpet. Det er jeg sikker på, raser imidlertid Blomquist.

Det er ikke lenge siden rollene var byttet og den norske leiren var oppgitt over svenskene.

På sprintetappen i Tour de Ski blokkerte nemlig tre svensker fullstendig for Petter Northug på oppløpet, og hindret nordmannen i å ta seg videre.

Sjur Røthe er ankermann for det norske stafettlaget. På oppløpet kjemper han mot Marcus Hellner og Ilia Chernousov.

VIDEO: Se oppløpet med norske kommentarer.

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag