Svenskene hyller Ødegaard i «ny» rolle

FRIENDS ARENA (NRK): Martin Ødegaard (20) og Joshua King (27) presterte «litt for bra», innrømmer den svenske leiren.

Ødegaard

BAK KING: Martin Ødegaard og spydspiss Joshua King skapte problemer for Sverige i deres egen storstue.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Laster innhold, vennligst vent..

– Det meste går via Martin Ødegaard. Han er kampens beste spiller. Han løper utrolig mye, og han gjør det veldig bra, sier Sverige-juvel og Real Sociedad-kamerat Alexander Isak til NRK.

Sverige-sjef Janne Andersson og enkelte av de svenske spillerne innrømmer at de ble overrasket over det norske laguttaket. Selv om Ødegaard har spilt sentralt i banen for klubblag, har han til nå blitt foretrukket på høyrekanten for Norge.

Mot Sverige var han imidlertid dyttet inn i en fri rolle bak King.

– King og Ødegaard gjør det bra. Litt for bra. Jeg synes vi burde vunnet mer dueller, men i blant må man si at motstanderen gjør det bra også, sier Mikael Lustig til NRK.

– En fin tone

Den tidligere Rosenborg-spilleren er skuffet over at Sverige ikke presterte bedre foran egne supportere. Selv om ett poeng betyr at de har initativet med tanke på 2.-plassen, var målet selvsagt å parkere Norge.

Samtidig er de norske spillerne tilsvarende skuffet etter å ha mistet nok en ledelse. Ødegaard er selv bare brukbart fornøyd med egen prestasjon.

– Det funket greit. Jeg synes «Josh» og jeg har en fin tone på topp. Jeg synes også det funket greit da jeg ble flyttet ut på høyre mot slutten, sier Ødegaard.

– Er det der (sentralt) du er best?

– Det er litt det samme egentlig, så for meg har det ikke mye så mye å si, sier 20-åringen.

– Viser ting ingen andre kan gjøre

Det norske laguttaket var ekstra overraskende siden landslagssjef Lars Lagerbäck «alltid» sverger til to spisser i 4-4-2. Samtidig fikk Ole Selnæs en uvant rolle på venstrekanten, noe trønderen løste godt.

Lagerbäck forteller at han ønsket å dyrke samarbeidet mellom King og Ødegaard.

– Vi trodde det skulle være ganske bra ut fra hvordan Sverige spiller. Dessuten ønsket vi å få inn Martin litt mer i samspill med Joshua King. De har vist at de er farlige sammen, sier svensken.

Målscorer Stefan Johansen tror sjefen ønsket å overraske vertene med Ødegaards rolle. Det var også 20-åringen som fant Johansen med det Norge-kapteinen beskriver som «øyne i nakken»:

Johansen tror landslagssjefen nå fikk et godt svar på at han kan bruke enten to spisser – eller Ødegaard i en tierrolle. Kapteinen lar seg stadig imponere over 20-åringen.

– Jeg synes han (Ødegaard) til tider viser ting der ute ingen andre på banen kan gjøre. Han var enorm nok en gang – i så ung alder. Jeg blir bare mer og mer imponert for hver gang jeg spiller med ham, sier Johansen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland heng framleis med i teten

  Viktor Hovland gjekk tredje runde i PGA-turneringa i Wentworth i England på to slag under par, og er åtte under par samanlagt før siste runde.

  Han hadde fem birdiar og tre bogeyar på runden. Då han var ferdig, låg han på delt niandeplass, men ikkje alle var ferdige.

  Jon Rahm leier med 16 under par, framfor Danny Willett med 14 og Justin Rose med 13.

  Viktor Hovland
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • – Bra tempotrening, sa vinnaren

  Weldu Negash Gebretsadik var suverent best på 10 km under Oslo Maraton og vann på tida 29.21.

  – Bra tempotrening, sa Gebretsadik til NRK etter målgang.

  32-åringen skal springe maraton under VM i friidrett som opnar i slutten av neste veke.

  Gebretsadik kom til Norge frå Eritrea som asylsøkjar, og blei oppdaga då han trena ved asylmottaket i Hurdal. Han blei norsk statsborgar i 2017 etter personleg å ha spurt statsminister Erna Solberg om det. I august i fjor fekk han løyve til å konkurrere for Norge.

  Weldu Negash Gebretsadik
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK
 • Landslagskeeperen er tilbake

  Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er friskmeldt og tilbake i mål for serieleder LSK Kvinner. Hun måtte forlate banen med skade mot Klepp sist helg, og stod over mot Trondheims/Ørn på onsdag.

  LSK Kvinner møter Sandviken i toppkamp klokka 17.00. Kampen kan du se på NRK1 og nrk.no.

  Fiskerstrand
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal