Svenskene hyller Ødegaard i «ny» rolle

FRIENDS ARENA (NRK): Martin Ødegaard (20) og Joshua King (27) presterte «litt for bra», innrømmer den svenske leiren.

Ødegaard

BAK KING: Martin Ødegaard og spydspiss Joshua King skapte problemer for Sverige i deres egen storstue.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Laster innhold, vennligst vent..

– Det meste går via Martin Ødegaard. Han er kampens beste spiller. Han løper utrolig mye, og han gjør det veldig bra, sier Sverige-juvel og Real Sociedad-kamerat Alexander Isak til NRK.

Sverige-sjef Janne Andersson og enkelte av de svenske spillerne innrømmer at de ble overrasket over det norske laguttaket. Selv om Ødegaard har spilt sentralt i banen for klubblag, har han til nå blitt foretrukket på høyrekanten for Norge.

Mot Sverige var han imidlertid dyttet inn i en fri rolle bak King.

– King og Ødegaard gjør det bra. Litt for bra. Jeg synes vi burde vunnet mer dueller, men i blant må man si at motstanderen gjør det bra også, sier Mikael Lustig til NRK.

– En fin tone

Den tidligere Rosenborg-spilleren er skuffet over at Sverige ikke presterte bedre foran egne supportere. Selv om ett poeng betyr at de har initativet med tanke på 2.-plassen, var målet selvsagt å parkere Norge.

Samtidig er de norske spillerne tilsvarende skuffet etter å ha mistet nok en ledelse. Ødegaard er selv bare brukbart fornøyd med egen prestasjon.

– Det funket greit. Jeg synes «Josh» og jeg har en fin tone på topp. Jeg synes også det funket greit da jeg ble flyttet ut på høyre mot slutten, sier Ødegaard.

– Er det der (sentralt) du er best?

– Det er litt det samme egentlig, så for meg har det ikke mye så mye å si, sier 20-åringen.

– Viser ting ingen andre kan gjøre

Det norske laguttaket var ekstra overraskende siden landslagssjef Lars Lagerbäck «alltid» sverger til to spisser i 4-4-2. Samtidig fikk Ole Selnæs en uvant rolle på venstrekanten, noe trønderen løste godt.

Lagerbäck forteller at han ønsket å dyrke samarbeidet mellom King og Ødegaard.

– Vi trodde det skulle være ganske bra ut fra hvordan Sverige spiller. Dessuten ønsket vi å få inn Martin litt mer i samspill med Joshua King. De har vist at de er farlige sammen, sier svensken.

Målscorer Stefan Johansen tror sjefen ønsket å overraske vertene med Ødegaards rolle. Det var også 20-åringen som fant Johansen med det Norge-kapteinen beskriver som «øyne i nakken»:

Johansen tror landslagssjefen nå fikk et godt svar på at han kan bruke enten to spisser – eller Ødegaard i en tierrolle. Kapteinen lar seg stadig imponere over 20-åringen.

– Jeg synes han (Ødegaard) til tider viser ting der ute ingen andre på banen kan gjøre. Han var enorm nok en gang – i så ung alder. Jeg blir bare mer og mer imponert for hver gang jeg spiller med ham, sier Johansen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Klæbo stiller til start

  Legeundersøkelse ga Johannes Høsflot Klæbo grønt lys til å gå Ski Tour-sprinten i Åre tirsdag. Klæbo fikk søndag undersøkt sin trøblete finger i Trondheim. Mandag opplyser Norges Skiforbund at bruddet er uendret, hvilket betyr at Klæbo fortsetter Ski Tour. – Jeg ønsker ikke å fokusere på bruddet ved fingeren. Nå har jeg fokus på de løp som gjenstår i Ski Tour, sier langrennsstjernen i en uttalelse. Klæbo har ikke hatt noen heldig åpning av skitouren. Etter to etapper er han hele 2.15 minutter bak ledende Pål Golberg.

  Johannes Høsflot Klæbo Ski Tour
  Foto: Bjørn Steinar Gundersen / NRK
 • Ruud klatrar etter sigeren

  Casper Ruud gjere eit byks på rankinga etter den historiske sigeren i ATP-turneringa i Argentina søndag. Nordmannen var rangert som nummer 45 før sigeren, men klatrar no opp til 34.-plass. Faren Christian Ruud si beste plassering var som nummer 39.

  Casper Ruud
  Foto: Sergio Llamera / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal