NRK Meny
Normal

Svenskene håner Norge: – Vi er ikke skadefro

Avisene gjør narr av Norge. Men egentlig var det synd for Sverige at Norge smørte seg bort, mener ekspert.

Marit Bjørgen

Expressen

MOBBER NORGE: Slik så Expressen ut etter 10 kilometeren.

– Titta! Titta! Har hon valt totalt feil skidor? spurte kommentator Jacob Hård i SVT til bildene av Marit Bjørgen ute i løypa.

– Hon fick gå när det snöade som mest, men det er jo jätte luke fram til Charlotte Kalla, kommenterte ekspert Anders Blomquist.

– Ja, dom faller genom totalt. Therese Johaug och Marit Bjørgen faller genom totalt!

Arbetarbladet

DER FIKK DERE! Arbetarbladet vinklet også en sak på Sveriges dominans på 10 kilometeren.

Slik omtalte de engasjerte kommentatorene Norges totalbom på 10 kilometeren tirsdag.

Håner Norge

BedreEnnNorge

FINN NORGE: På dette bildet i Expressen må leseren trykke helt til det norske flagget dukker opp.

Når Charlotte Kalla vant det hele, og Sverige fikk ytterligere to kvinner (Maria Rydqvist og Emma Wiken) foran beste norske (Heidi Weng 22. plass) gav det blod på tann for svensk presse.

Expressen er kjent for å gå langt i krigen mellom de to nabolandene. De brukte flere artikler på å håne det norske nederlaget.

Blant annet bruker tabloidavisen en hel interaktiv artikkel på å fortelle hvilke og hvor mange land som kom foran Weng.

Der må leseren selv klikke 21 ganger på bildet før det norske flagget kommer opp.

De slår også stort opp hvordan Marit Bjørgen måtte trøstes av sin kjæreste Fred Børre Lundberg etter nederlaget. De nyter også godt Heidi Wengs spøk om å ville bli svensk statsborger.

– Ingen skadefryd

Sportbladet

AFTONBLADET: Den svenske tabloidavisen greide ikke å skjule sin skadefro overfor Norge i dag.

Den rutinerte langrennskommentatoren i Expressen, Tomas Pettersson, mener imidlertid at det ikke er noen skadefryd i Sverige etter 10 kilometeren, men at Norges smørebom heller legger en demper på Charlotte Kallas gullmedalje.

– Det ble litt «hallabaloo» over det hele, så Charlotte fikk ikke den absolutte kvitteringen på hvor bra hun var. Så det blir et lite, gnagende spørsmålstegn. Det var litt synd, sier han til NRK.

– Man ville nok heller hatt Therese og Marit på andre- og tredjeplass. For de hadde fått bank uansett. Det er min øvelse, og det hadde vært perfekt, sier Pettersson.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal