Hopp til innhold

Sverige protesterer på Rolfö-kort: – Vil markere hva vi synes

RENNES/OSLO (NRK): Sveriges landslagsledelse har bestemt seg for å protestere på det gule kortet som koster Fridolina Rolfö semifinalen mot Nederland.

Fridolina Rolfö etter Sveriges 2-1-seier over Tyskland i kvartfinalen i VM

SKUFFET: Fridolina Rolfö går glipp av Sveriges semifinale mot Nederland etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort i VM.

Foto: Roy Pettersen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Det skriver Expressen.

– I reglene står det ganske tydelig at man ikke kan protestere mot dommerens avgjørelse på banen, men vi har likevel gitt disiplinærkomiteen beskjed om at vi vil at de ser på det gule kortet, sier Marika Domanski Lyfors, Sveriges landslagsleder, til avisen.

– Om det bare finnes en promilles sjanse for at de ser på det, så ... vi vil også markere hva vi mener, sier hun.

Herrene må få tre gule kort i VM før de må sone karantene, mens kvinnene får karantene etter to.

– Det er en del særskilte regler som jeg overhodet ikke forstår. Dette er en av dem, sier Lyfors.

På gråten

Rolfö skulle grått av glede etter å ha vært svært delaktig i at Sverige slo Tyskland i et mesterskap for første gang på 24 år og elleve forsøk.

I stedet var hun på gråten da hun møtte NRK etter kampen. Hun må stå over semifinalen mot Nederland etter å ha fått sitt andre gule kort i mesterskapet.

– Jeg er utrolig lei meg for at det ble sånn. Jeg synes det er ufortjent og at det ikke skulle vært et gult kort, så jeg håper det finnes noe vi kan gjøre med det, for jeg skulle veldig gjerne spilt den semifinalen, sier Rolfö.

Det var i kampens 56. minutt at Rolfö fikk gult kort etter en duell med Tysklands målscorer, Lina Magull.

– Jeg opplever at jeg har kontroll på ballen, så blir det en situasjon hvor ballen kommer for langt fra meg, og vi begge er der, men jeg opplever at jeg er foran henne. Jeg vet ikke helt, men jeg har ballen, hun kommer inn i situasjonen og legger seg ned.

– Kommer dere til å legge inn en protest på det gule kortet?

– Vi får se hvordan vi går videre med dette, men jeg synes det er urettferdig, forteller Rolfö.

– Jeg håper at laget kan gjøre alt for å ta seg til en finale, så jeg kan få oppleve en finale, sier hun.

– Største jeg har opplevd

Stina Blackstenius var i langt bedre humør enn Rolfö etter kampen.

Hun ble matchvinner da hun tre minutter ut i den andre omgangen pirket en retur fra Tysklands keeper, Almuth Schult, opp i nettaket.

– Å være i en VM-semifinale er det største jeg har opplevd til nå. Det er mange følelser involvert, sier Blackstenius til NRK.

– Jeg hadde hele tiden en veldig sterk tro på dette laget og har hatt en god følelse før kampen, så jeg kjente virkelig at det var mulig å slå Tyskland i dag. Å stå her etter å ha gjort det, føles fantastisk, sier hun.

Blackstenius ble også avgjørende i åttedelsfinalen mot Canada. Da scoret hun kampens eneste mål.

– Å score igjen er veldig flott, og det gjør godt for selvtilliten min.

Sverige møter Nederland i semien. De vant 2-0 over Italia lørdag.

Sverige er nå også kvalifisert til OL i Tokyo sommeren 2020.

SNUDDE TIL SEIER: Se høydepunktene fra Sveriges kvartfinaleseier.

Siste nytt

 • Golden Knights til Stanley Cup-finalen med storseier

  Florida Panthers har fått sin motstander i Stanley Cup-finalen etter at Vegas Golden Knights utklasset Dallas Stars hele 6-0 og tok sammenlagtseieren.

  Sluttspillkampen i den nordamerikanske ishockeyligaen NHL ble spilt i Dallas mandag kveld. Med resultatet har Vegas Golden Knights fire seirer, mot Stars' to, og dermed blir den sjuende semifinalekampen overflødig.

  Allerede etter første periode ledet bortelaget 3-0. Statistikken fra kampen viser at bortelaget var klart mest effektivt – Stars hadde 23 skudd på mål uten å få pucken i nettet én eneste gang, mens Golden Knights på 29 skudd på mål fikk en betydelig bedre uttelling.

  Svenske William Karlsson ble toppscorer for laget fra Las Vegas, med to mål.

  Florida Panthers slo Carolina Hurricane 4-0 i kamper i sin sine semifinaler.

  Vegas Golden Knights starter med hjemmekamp i finaleserien, som også spilles best av sju kamper. Den første kampen spilles lørdag 3. juni. (NTB)

  Vegas Golden Knights v Dallas Stars - Game Six
  Foto: STEPH CHAMBERS / AFP
 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste