Hopp til innhold

- De trodde vel svenskene skulle ha dårlige ski

Svenskene tok en herlig smørerevansj da de vant VM-gull på lagsprinten onsdag. Etter flere dager med smørebom var endelig skiene som de skulle.

Video Revansje til Sverige, bronse til Norge

VIDEO: Her tar Sverige sin etterlengtede revansje.

- De andre hadde kanskje regnet med at svenskene skulle ha dårlige ski, men så innså de vel at svenskene er tilbake, sier Ida Ingemarsdotter, som gikk lagsprinten sammen med Charlotte Kalla.

Svenskene har fått en litt trøblete åpning på mesterskapet.

Ved flere anledninger har smørerne bommet og ødelagt Sveriges medaljesjanser. Kritikken har da også haglet i svenske medier.

Les også:

- Fantastiske ski

Under lagsprinten onsdag var imidlertid alt som det skulle under de svenske skiene, og Sverige vant sin andre gullmedalje i VM.

Resultater og medaljeoversikt i VM

- Vi hadde fantastiske ski i dag, og jeg hadde drømt om at løpet skulle utvikle seg som det gjorde, sier en glad Charlotte Kalla til NRK.

- Å vinne i Norge er en mektig opplevelse, sier Ingemarsdotter.

- Hva hadde dere under skiene i dag, da?

- Nei, det sier vi ikke, ler de.

Video - Bra ski og god form

VIDEO: Se intervju med de glade gullvinnerne fra Sverige.

Har hatt det tungt

Den svenske smøresjefen Larry Poromaa har vært i hardt vær så langt i VM. Tirsdag var han langt nede og tok på seg alt ansvar etter at de svenske favorittene var et hav unna å innfri på herrenes 15 kilometer klassisk.

Etter rennet i dag ønsket han ikke å snakke med pressen.

Den svenske smøreren Mats Ekslund innrømmer imidlertid at det var en stor lettelse at de endelig traff blink denne gangen.

- Det har vært tungt i den svenske leieren, men i kveld skal vi feire med kake, sier han glad.

- Hva har problemet vært?

- Det sier jeg ikke, svarer han hemmelighetsfullt.

- De hadde funnet noe som fungerte

Det ble ingen medaljer for de svenske herrene på deres lagsprint onsdag. De endte til slutt på 7. plass. Canada sikret seg gullet, like før Norge som tok sølv. Bronsen gikk til Russland.

Les: Northug gamblet på glatte ski - angrer ikke

Emil Jönsson sier likevel til NRK at de merket stor forskjell på skiene i forhold til tidligere i VM.

- Det var bra ski i dag. Da vi skulle teste skiene i dag, så vi at smørerne skinte. Det var noe nytt - de hadde funnet noe som fungerte. Det ga energi til oss også. Nå tør vi å stole på smørerne, og det var bra for oss også, sier Jönsson.

- Vet du hva de har funnet ut?

- Det var noe hjemmekokte greier. Du kan få oppskriften etter VM, ler svensken.

Siste nytt

 • Overfallsdom mot tysk fotballstjerne opphevet – saken blir gjenåpnet

  En tysk domstol har opphevet voldsdommen mot den tyske verdensmesteren i fotball Jerome Boateng. Dermed må saken gjenåpnes og behandles på nytt.

  En rekke tyske medier, blant dem Welt og Bild, omtaler torsdag beslutningen om å sette til side dommen mot Boateng. Begge parter i saken har vunnet frem med sine anker.

  Den tidligere tyske landslagsstjernen ble i første rettsinstans dømt for overfall på sin ekskjæreste av en domstol i München. Boateng, som vant VM med Tyskland i 2014, måtte således betale ekspartneren drøyt 18 millioner kroner i september 2021.

  I oktober i fjor var ankesaken oppe, og også der ble Boateng dømt for å ha utøvd vold mot sin daværende kjæreste på en ferie i Karibia i 2018. Fotballspilleren har hele tiden nektet straffskyld.

  Påtalemyndigheten la i retten ned påstand om en betinget fengselsdom på halvannet år samt en bot på 1,5 millioner euro for grov kroppsskade og fornærmelse for Boateng. Fotballspillerens advokater krevde på sin side frifinnelse og anklaget ekssamboeren hans for å ha forklart seg falskt.

  Nå har en nasjonal domstol i Tyskland kommet til at saken må behandles på nytt. Den sendes i så måte i retur til den regionale rettsinstansen i München.

  Boatengs advokat Leonard Walischewski har tidligere bedt om at dommen fra oktober i fjor skulle oppheves.

  – Prosessen var sjokkerende urettferdig. Den tiltalte Boateng var forhåndsdømt allerede før ankeprosessen i det hele tatt startet, sa han.

  Videre hevdet Walischewski at Boatengs «rett til en rettferdig rettergang ble krenket».

  Også statsadvokatembetet anket dommen fra oktober i fjor som følge av at det ville ha Boateng straffet for grov kroppsskade. Dersom retten hadde samtykket i det, ville fotballspilleren fått en enda strengere straff.

  Boateng spilte store deler av karrieren i Bayern München. I 2021 gikk han til franske Lyon, men forsvarsspilleren står nå uten klubb. (NTB)

 • Ødegaard nominert til rundes beste

  Martin Ødegaard er én av fire spillere som kan bli ukens spiller i Champions League etter han noterte seg med mål og assist hjemme mot PSV onsdag.

  Det skriver Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på sine nettsider.

  Ødegaard serverte først Bukayo Saka på Arsenals 1-0-mål, før han avsluttet scoringsfesten og fastsatte resultatet til 4-0 onsdag kveld.

  Arsenal-kapteinen er én av fire spillere som har blitt nominert til rundens spiller. De andre er Real Madrids Jude Bellingham, Portos Galeno og Barcelonas João Felix. (NTB)

  Martin Ødegaard
  Foto: AFP
 • Marvik klar for åttedelsfinale i VM

  Oskar Marvik, også kjent som «Tåsenplogen», er klar for åttedelsfinale i 130 kilosklassen i VM i bryting. Marvik brøt mot chilenske Yasmani Acosta Fernández i kvalifiseringskampen og vant 2-0.

  Marvik tok begge poengene på passiv bryting av Fernández. 27-åringen måtte ned i parterre på tampen, men unngikk å avgi poeng.

  Nordmannen er rangert som nummer åtte i verden, mens hans chilenske motstander er rangert som nummer 13. Marvik skal bryte åttedelsfinalen senere torsdag ettermiddag.

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Guttastemning endte opp med barbermaskin 00:44
Neste