Svenske stod på pallen og jublet – så ble hun disket

– Det er en grusom situasjon, sier den svenske sportssjefen etter at Anna Swenn-Larsson mistet karrierens andre pallplass i verdenscupen.

HEKTER: Her kan du se situasjonen som førte til disken.

– Jeg merket ingenting, så det kom som et lite sjokk, sier hovedpersonen selv til SVT.

27-åringen endte på tredjeplass i slalåmrennet i Flachau og jublet over det hun trodde var karrierens andre pallplass. På premieseremonien stod Anna Swenn-Larsson på pallen, men kort tid etterpå var navnet hennes strøket fra resultatlisten.

Årsaken var at svensken hadde hektet i en av portene, og videoreprisene viste at svensken måtte diskes.

Alpine Skiing World Cup - Women's Slalom

I TÅRER: Anna Swenn-Larsson tok diskingen tungt.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Risikerer bot

Swenn-Larsson mister dermed premiepenger på nesten 200 000 norske kroner, ifølge den svenske kringkasteren.

I tillegg kan hun få bot fordi hun fortsatte å kjøre etter hektingen.

– Det er superkjedelig å ikke stå på pallen, men slik er sporten, sier hun til SVT.

Fikk ikke med seg hekten

– Det er en grusom situasjon. Det er en som får drømmen oppfylt, og så ender det slik, sier Sveriges sportssjef for alpinistene, Tommy Eliasson Winter, til Sveriges Radio.

Hverken han eller Swenn-Larsson selv hadde fått med seg hekten i de snøtunge forholdene i Flachau. Hekten gikk ikke an å se på Tv-sendingen da produksjonen byttet kameravinkel samtidig som den inntraff.

– Det var en krig der ute i dag. Skiene slo og slo og hun merket ikke noe, så det er utrolig trist. Hun fortjente sin pallplass.

Samtidig anerkjenner Winter at TV-bildene er krystallklare og hekten utvilsom. Selv om det ble en skuffende dag for det svenske landslaget, tror han likevel Swenn-Larsson vil få flere pallmuligheter i tiden som kommer.

– Hun kommer til å komme på pallen flere ganger, så jeg er ikke urolig for den delen, men det er selvfølgelig et sjokk.

Shiffrins seiersrekke brutt

En av de første som kom bort for å trøste den knuste svenske jenta, var amerikanske Mikaela Shiffrin. Den suverene sammenlagtlederen i slalåmcupen endte som nummer to i tirsdagens renn, og det var slovakiske Petra Vlhová som brøt amerikanerens seiersrekke.

Shiffrin hadde vunnet tolv av de siste tretten verdenscuprennene i slalåm før tirsdagens andreplass, og ble slått for første gang denne sesongen.

På grunn av Swenn-Larssons disk ble Katharina Liensberger flyttet opp til tredjeplassen.

Kristin Lysdahl ble beste norske på en 11. plass. Hun kjørte seg opp fem plasser fra første omgang. Mina Fürst Holtmann ble nest beste norske på en 24. plass.

Siste nytt

 • Risikerer å miste verv på livstid

  Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er anmeldt for fem brudd på idrettens regelverk som følge av det økonomiske rotet etter VM i 2017, skriver VG. Anmeldelsen, som er levert av region sør i Norges Cykleforbund, ble sendt til domsutvalget i Norges Idrettsforbund tidligere denne uka. NRK, NTB og VG har forsøkt å få tak i Tiedemann Hansen uten å lykkes. I februar forholdt 62-åringen seg rolig til regionens anmodningsvedtak. – Dette tar jeg med knusende ro. Jeg er ikke engstelig for det. Men utover det ser jeg ingen grunn til å kommentere det, sa den tidligere sykkelpresidenten.

  Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Fart-trenar sa opp på dagen

  Trenar for Fart, Finn Willy Taugbøl, sa opp si stilling onsdag. Det skriv HA. Taugbøl seier til avisa at han trekkjer seg fordi han er misnøgd med korleis trenarteamet blir evaluert av den sportslege leiinga i klubben.

  Kick Off med Toppserien
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

Sendeplan

Kl. Program Kanal