Svenske stod på pallen og jublet – så ble hun disket

– Det er en grusom situasjon, sier den svenske sportssjefen etter at Anna Swenn-Larsson mistet karrierens andre pallplass i verdenscupen.

HEKTER: Her kan du se situasjonen som førte til disken.

– Jeg merket ingenting, så det kom som et lite sjokk, sier hovedpersonen selv til SVT.

27-åringen endte på tredjeplass i slalåmrennet i Flachau og jublet over det hun trodde var karrierens andre pallplass. På premieseremonien stod Anna Swenn-Larsson på pallen, men kort tid etterpå var navnet hennes strøket fra resultatlisten.

Årsaken var at svensken hadde hektet i en av portene, og videoreprisene viste at svensken måtte diskes.

Alpine Skiing World Cup - Women's Slalom

I TÅRER: Anna Swenn-Larsson tok diskingen tungt.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Risikerer bot

Swenn-Larsson mister dermed premiepenger på nesten 200 000 norske kroner, ifølge den svenske kringkasteren.

I tillegg kan hun få bot fordi hun fortsatte å kjøre etter hektingen.

– Det er superkjedelig å ikke stå på pallen, men slik er sporten, sier hun til SVT.

Fikk ikke med seg hekten

– Det er en grusom situasjon. Det er en som får drømmen oppfylt, og så ender det slik, sier Sveriges sportssjef for alpinistene, Tommy Eliasson Winter, til Sveriges Radio.

Hverken han eller Swenn-Larsson selv hadde fått med seg hekten i de snøtunge forholdene i Flachau. Hekten gikk ikke an å se på Tv-sendingen da produksjonen byttet kameravinkel samtidig som den inntraff.

– Det var en krig der ute i dag. Skiene slo og slo og hun merket ikke noe, så det er utrolig trist. Hun fortjente sin pallplass.

Samtidig anerkjenner Winter at TV-bildene er krystallklare og hekten utvilsom. Selv om det ble en skuffende dag for det svenske landslaget, tror han likevel Swenn-Larsson vil få flere pallmuligheter i tiden som kommer.

– Hun kommer til å komme på pallen flere ganger, så jeg er ikke urolig for den delen, men det er selvfølgelig et sjokk.

Shiffrins seiersrekke brutt

En av de første som kom bort for å trøste den knuste svenske jenta, var amerikanske Mikaela Shiffrin. Den suverene sammenlagtlederen i slalåmcupen endte som nummer to i tirsdagens renn, og det var slovakiske Petra Vlhová som brøt amerikanerens seiersrekke.

Shiffrin hadde vunnet tolv av de siste tretten verdenscuprennene i slalåm før tirsdagens andreplass, og ble slått for første gang denne sesongen.

På grunn av Swenn-Larssons disk ble Katharina Liensberger flyttet opp til tredjeplassen.

Kristin Lysdahl ble beste norske på en 11. plass. Hun kjørte seg opp fem plasser fra første omgang. Mina Fürst Holtmann ble nest beste norske på en 24. plass.

Siste nytt

 • Semb slutter som sportssjef

  Nils Johan Semb slutter som sportssjef og går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i Norges Fotballforbunds eliteavdeling. Det skriver fotball.no. Semb skal nå primært jobbe inn mot aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen. – Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet, sier Semb. Det var Semb som rekutterte Lars Lagerbäck som landslagssjef for to år siden etter at svensken egentlig hadde bestemt seg for å gi seg som trener.

  Fotballandslaget med pressetreff.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Windingstad med karrierebeste

  Rasmus Windingstad ble nummer syv i kombinasjonen i Bansko fredag. Alexis Pinturault vant oppskriftsmessig foran Marcel Hirscher og Stefan Hadalin. Aleksander Aamodt Kilde endte på 14.-plass, mens Henrik Kristoffersen ble nummer 16 i sin kombi-debut.

  Windingstad.
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Graabak står over langrennsdelen

  Jørgen Graabak har bestemt seg for å stå over langrenssdelen i dagens kombinertrenn. Han forbereder seg heller til lørdagens hopptrening.

  Graabak skuffet i hopprennet. Han var nummer 28 etter hoppingen og skulle gå ut 2,19 bak ledende Eric Frenzel.

  Graabak i Lahti
  Foto: Martin Habbestad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal