Her har svensken gått mot mål fem kilometer for tidlig

Har du hørt om svensken som skulle ta SM-gull, men gikk mot mål en runde for tidlig?

Den svenske landslagsløperen Daniel Richardsson gikk feil under et løp i det svenske mesterskapet. Da har var inne på stadion for running, valgte han istede å gå mot mål.

Daniel Richardsson svingte inn på oppløpet på skistadionet i Umeå og beinet i vei alt han var god for. Problemet var bare at Richardsson hadde fem kilometer igjen å gå... (Video: SVT)

– Men vad gör han då? Nej, nej, nej!

TV-kommentatorene trodde knapt sine egne øyne da Daniel Richardsson svingte inn på oppløpet på skistadionet i Umeå og beinet i vei alt han var god for, slik man jo gjerne gjør når man går for gull.

Problemet var bare at Richardsson hadde fem kilometer igjen å gå, og skulle på ingen måte ha befunnet seg på oppløpet på tidspunktet.

Hellner: – Lurte på hvor han tok veien

Svenske Daniel Rickardsson etter å ha vunnet i langrenn på 15 km klassisk

Daniel Richardsson har vært en gjenganger på Sveriges stafettlag, og er en rutinert langrennsløper. Under sverigemesterskapet gikk det likevel litt i surr.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Feilen så ut til å gå opp for svensken da han så at han nærmet seg mål, for da sank han nærmest sammen før han snudde og gikk tilbake.

Richardsson ledet løpet klart før han tok feil vei, og lå godt an til å bli svensk mester. Men etter å ha tapt omtrent ett minutt på svippturen innom oppløpet havnet han langt bak de andre.

Dermed gikk gullet i stedet til Marcus Hellner.

– Det var litt klønete gjort av Richardsson, men det kan skje med hvem som helst. Bra det ikke var i OL... Jeg lurte på hvor han tok veien, sier Hellner til Aftonbladet.

– Sløvt

Kommentatorene skjønte lite av hvordan den rutinerte 31-åringen kunne gjøre en slik feil.

Richardsson har vært en del av det svenske landslaget i en årrekke, og har blant annet vært med på å vinne OL-gull i stafett for Sverige.

– Det var veldig sløvt av Daniel. Jeg synes det er godt merket opp der han gikk feil. Han mistet mye mentalt, han synker sammen og får det tungt med seg selv, sier SVTs Anders Blomquist.

Etter løpet gikk en tydelig skuffet Richardsson rett forbi pressen uten å snakke med noen.

Siste nytt

 • Disse hopper lagkonkurransen

  Andreas Stjernen, Halvor Egner Granerud, Johann André Forfang og Robert Johansson hopper søndagens lagkonkurranse for Norge under ski-VM. Forfang ble beste norske på en syvendeplass under lørdagens individuelle konkurranse.

  Forfang Johansson
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Seks mann på ni hundredeler

  Første distanse av sprint-VM på skøyter ble svært tett. Tatsuya Shinhama (Japan) vant på 34,66, mens Håvard Lorentzen endte på tredje på første distanse. Han gikk på 34,74.

  Kun ni hundredeler skilte de seks beste løperne på 500-meteren.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Mowinckel langt bak i Sveits

  Ragnhild Mowinckel ble nummer 11 på lørdagens utforrenn i Crans-Montana, 1,06 bak Sofia Goggia, som vant. Kajsa Vickhoff Lie kjørte ut.

  Tidtakingen sviktet, og først flere timer etter at rennet var ferdig var resultatlistene klare, skriver NTB.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Marco Trovati / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal