NRK Meny
Normal

Her har svensken gått mot mål fem kilometer for tidlig

Har du hørt om svensken som skulle ta SM-gull, men gikk mot mål en runde for tidlig?

Den svenske landslagsløperen Daniel Richardsson gikk feil under et løp i det svenske mesterskapet. Da har var inne på stadion for running, valgte han istede å gå mot mål.

Daniel Richardsson svingte inn på oppløpet på skistadionet i Umeå og beinet i vei alt han var god for. Problemet var bare at Richardsson hadde fem kilometer igjen å gå... (Video: SVT)

– Men vad gör han då? Nej, nej, nej!

TV-kommentatorene trodde knapt sine egne øyne da Daniel Richardsson svingte inn på oppløpet på skistadionet i Umeå og beinet i vei alt han var god for, slik man jo gjerne gjør når man går for gull.

Problemet var bare at Richardsson hadde fem kilometer igjen å gå, og skulle på ingen måte ha befunnet seg på oppløpet på tidspunktet.

Hellner: – Lurte på hvor han tok veien

Svenske Daniel Rickardsson etter å ha vunnet i langrenn på 15 km klassisk

Daniel Richardsson har vært en gjenganger på Sveriges stafettlag, og er en rutinert langrennsløper. Under sverigemesterskapet gikk det likevel litt i surr.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Feilen så ut til å gå opp for svensken da han så at han nærmet seg mål, for da sank han nærmest sammen før han snudde og gikk tilbake.

Richardsson ledet løpet klart før han tok feil vei, og lå godt an til å bli svensk mester. Men etter å ha tapt omtrent ett minutt på svippturen innom oppløpet havnet han langt bak de andre.

Dermed gikk gullet i stedet til Marcus Hellner.

– Det var litt klønete gjort av Richardsson, men det kan skje med hvem som helst. Bra det ikke var i OL... Jeg lurte på hvor han tok veien, sier Hellner til Aftonbladet.

– Sløvt

Kommentatorene skjønte lite av hvordan den rutinerte 31-åringen kunne gjøre en slik feil.

Richardsson har vært en del av det svenske landslaget i en årrekke, og har blant annet vært med på å vinne OL-gull i stafett for Sverige.

– Det var veldig sløvt av Daniel. Jeg synes det er godt merket opp der han gikk feil. Han mistet mye mentalt, han synker sammen og får det tungt med seg selv, sier SVTs Anders Blomquist.

Etter løpet gikk en tydelig skuffet Richardsson rett forbi pressen uten å snakke med noen.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert