Hopp til innhold

Svenske Almgren falt fra drømmeløp: – Det kan ikke være sant!

Svenske Andreas Almgren (27) var på vei mot et drømmeløp i Firenze. I stedet ble det fall, en oppskrapet kropp og en hel del skuffelse.

Andreas Almgren

HER GÅR DET GALT: Andreas Almgren (rød ring rundt) går i bakken kort tid før oppløpet under fredagens 5000 meter i Firenze.

Foto: Skjermdump / NRK

– Det kan ikke være sant! Det er ikke mulig. I alle dager for en nedtur, utbrøt NRK-kommentator Jann Post idet Andreas Almgren gikk i bakken på 5000 meterens siste runde.

– Jeg synes synd på svensken nå altså, la Post til.

NRKs friidrettsekspert Christina Vukicevic var helt enig, og sa at alle som så det løpet synes synd på Almgren.

– Det suger

Den svenske 27-åringen lå an til å fullføre sitt første konkurranseløp på under 13 minutter, men kort tid før oppløpet på den siste runden gikk omtrent alt som kunne gå galt ordentlig galt for Almgren.

Han og canadiske Mohammed Ahmed havnet for tett på hverandre, Almgren snublet og falt bort fra et kjempeløp.

– Det kjentes ut som jeg var på vei mot noe ordentlig bra. Jeg følte meg veldig fresh der. Det suger, sier en skuffet Almgren til NRK.

Situasjonen kan du se her:

Ahmed var raskt borte hos svensken etter løpet og ba om unnskyldning, og selv om Almgren overfor NRK var klar på at ting som dette kan skje, var skuffelsen åpenbar. Svensken rev av seg startnummeret og kastet det i bakken rett foran NRKs reporter.

– Det gikk litt sakte, og plutselig vil alle opp og frem på siste runden. Da blir det tett, og får man da et feilsteg så er det ikke så mye som skal til for at og det skal ikke så mye til før man går i bakken, forklarer Almgren på spørsmål om hva som skjedde.

Historisk antall

Almgren var en del av en tetgruppe som alle stormet mot å passere målstreken på under 13 minutter. Og det ble et historisk godt løp for nesten samtlige løpere, for hele 13 mann var under 13 minutter på fredagens 5000 meter.

Aldri før har det vært flere i ett og samme løp. Den forrige rekorden var på elleve løpere under 13 minutter fra samme løp. Det var under et Diamond League-stevne i Paris for elleve år siden.

Men Almgren var altså ikke en av dem.

Andreas Almgren

SKUFFET: Andreas Almgren (t.v.) var skuffet, men fattet, etter at han falt fra et drømmeløp i Firenze.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Jeg hadde veldig mye krefter igjen, så det var kjedelig å gå bortover og se de andre passere målstreken under 13 minutter. Det var tungt, sier Almgren.

Mohammed Ahmed, som var involvert i fallet, sier til NRK at han egentlig ikke fikk med seg hva som skjedde og at Almgren plutselig lå ved siden av ham.

– Jeg så ham ikke. Han var rett foran meg og jeg vet ikke om han traff kanten. Jeg vet at han kom litt borti meg, men jeg så ikke hva som skjedde. Alle prøvde å holde seg ytterst, alle prøvde å presse på og plutselig var han nede på bakken rett ved siden av meg. Det forstyrret meg litt, men jeg holdt meg heldigvis på beina, sier Ahmed til NRK.

Spanske Mohamed Katir vant for øvrig 5000 meteren med tiden 12.52.09.

Verdensrekord

Kort tid etter dramatikken i løpet til Marcus Almgren startet kvinnenes 1500 meter, og det løpet blir husket for helt andre grunner.

Kenyanske Faith Kipyegon løp nemlig inn til verdensrekord.

Kipyegon var lenge foran «haren» til verdensrekorden, og klarte å holde helt inn til en historisk bragd.

Kipyegon endte neste åtte sekunder foran britiske Laura Muir, som tok 2.-plassen i Firenze. Kenyanerens tidligere bestetid var på 3.50, 37. Den satte hun i Monaco i fjor sommer.

Tiden ble utrolige 3.49.11, og med det slo hun Genzebe Dibaba sin gamle rekord på 3:50.07. Hun er nå første kvinne til å løpe 1500 meter på under 3 minutt og 50 sekund.

– Et fantastisk løp. Det var perfeksjon, sier NRK-kommentator Jann Post.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal