Svenskene slo endelig Norge: – Dette var herlig

Svenskene har fått et nytt langrennshåp i Stina Nilsson. Søndag slo hun Ingvild Flugstad Østberg i innspurten i lagsprinten.

Sverige vant lagsprinten for kvinner

SVENSK SEIER: Se innspurten i lagsprinten her.

Dermed måtte de seiersvante norske langrennsjentene nøye seg med en 2.-plass i Otepää, mens det ble en etterlengtet opptur for Sverige like før VM på hjemmebane.

I mål ble Østberg slått av Stina Nilsson med 0,8 sekunder. Polen, med Justyna Kowalczyk på laget, sikret seg 3.-plassen.

– Dette var herlig. Det betyr mye å vinne. Nå har vi har en god følelse for fortsettelsen, forteller Nilsson til Expressen.

Betyr mye å slå Norge

Nilsson deltok under OL i Sotsji. Der ble hun imidlertid utslått i semifinalen i sprinten, men tok bronse på lagsprinten.

– Dette gir håp og inspirasjon for Sverige foran VM, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson utgjorde det svenske førstelaget, mens Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg gikk på det norske laget.

– Det betyr alltid litt ekstra å slå Norge, innrømmer Ingemarsdotter overfor SVT.

Fikk en god posisjon

Norge var i føringen ved flere av vekslingene. Østberg tråkket til i siste bakke på siste etappe, men hun klarte ikke å få luken hun håpet på.

– Jeg fikk en god posisjon i begynnelsen av den siste etappen. Jeg ville være bak henne og surfe forbi henne på slutten, sier Nilsson i intervjuet med FIS etter rennet.

Også Kathrine Rolsted Harsem og Celine Brun-Lie gikk lagsprint søndag, men duoen klarte ikke å sikre Norges 2.-lag en plass i finalen.

Siste nytt

 • Rangers vann utan Zuccarello

  Mats Zuccarello var ikkje med i troppen då Rangers tok sin sjette siger på dei siste sju kampane med 2-1 over Vancouver.

  Rangers er med det på andreplass i sin divisjon og på sjuande totalt i Eastern Conference.

  New York Rangers
  Foto: ELSA / AFP
 • Ingen hockeystreik

  Etter forhandlinger hos riksmekleren mandag er det klart at det ikke blir noen hockeystreik. LO-forbundet, NISO og NHO Idrett/Abelia har kommet til enighet. Konflikten gjelder minstelønn til utøvere med proffkontrakt i ishockey og håndball. – På vegne av våre utøvere og medlemmer er vi veldig godt fornøyd med resultatet, sier NISOs forbundsleder, Joachim Walltin til NTB.

  Storhamar
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Zlatan årets angriper i Sverige

  For 13. gang ble Zlatan Ibrahimovic kåret til årets angriper i svensk fotball.

  37-åringen fikk prisen på den svenske fotballgallaen mandag, men var ikke fornøyd med antallet priser han har skaffet seg.

  Zlatan
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Sport i dag: VM sjakk 2018
VM sjakk: Parti 4 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana