NRK Meny
Normal

Svenskene slo endelig Norge: – Dette var herlig

Svenskene har fått et nytt langrennshåp i Stina Nilsson. Søndag slo hun Ingvild Flugstad Østberg i innspurten i lagsprinten.

Sverige vant lagsprinten for kvinner

SVENSK SEIER: Se innspurten i lagsprinten her.

Dermed måtte de seiersvante norske langrennsjentene nøye seg med en 2.-plass i Otepää, mens det ble en etterlengtet opptur for Sverige like før VM på hjemmebane.

I mål ble Østberg slått av Stina Nilsson med 0,8 sekunder. Polen, med Justyna Kowalczyk på laget, sikret seg 3.-plassen.

– Dette var herlig. Det betyr mye å vinne. Nå har vi har en god følelse for fortsettelsen, forteller Nilsson til Expressen.

Betyr mye å slå Norge

Nilsson deltok under OL i Sotsji. Der ble hun imidlertid utslått i semifinalen i sprinten, men tok bronse på lagsprinten.

– Dette gir håp og inspirasjon for Sverige foran VM, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson utgjorde det svenske førstelaget, mens Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg gikk på det norske laget.

– Det betyr alltid litt ekstra å slå Norge, innrømmer Ingemarsdotter overfor SVT.

Fikk en god posisjon

Norge var i føringen ved flere av vekslingene. Østberg tråkket til i siste bakke på siste etappe, men hun klarte ikke å få luken hun håpet på.

– Jeg fikk en god posisjon i begynnelsen av den siste etappen. Jeg ville være bak henne og surfe forbi henne på slutten, sier Nilsson i intervjuet med FIS etter rennet.

Også Kathrine Rolsted Harsem og Celine Brun-Lie gikk lagsprint søndag, men duoen klarte ikke å sikre Norges 2.-lag en plass i finalen.

Siste nytt

 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP
 • Vrakar Ôzil og Khedira

  Verken Mesut Özil eller Sami Khedira får fornya tillit når Tyskland møter Sverige i kveld. Marco Reus og Sebastian Rudy tek deira plassar i 11-aren. Dessutan kjem Jonas Hector og Antonio Rüdiger inn for Marvin Plattenhardt og Mats Hummels i forsvaret.

  SOCCER-WORLDCUP-GER-SWE/PREVIEW
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Tyskland - Sverige