NRK Meny
Normal

Uten forklaring etter ny skuddfiasko: – Helt elendig start av oss

OSLO/PYEONGCHANG (NRK): Medaljene glapp for Norge da både Tarjei Bø og Erlend Bjøntegaard skjøt seg bort. Johannes Thingnes Bø bommet hele seks ganger.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var surt ikke å mestre presset og vinden. Det var tøffe forhold, men det var flere som klarte det, sier fjerdeplasserte Tarjei Bø til NRK.

Sammen med blant andre Erlend Bjøntegaard kjempet Bø om medalje på siste skyting, men det ble nok en skuddnedtur for de norske guttene med henholdsvis tre og to bom.

– Jeg har ingen kjempegod forklaring på hva som skjer, men vi burde hatt en medalje etter to OL-øvelser, sier Bjøntegaarrd.

Martin Fourcade gikk seg opp fra åttendeplass og var helt overlegen på jaktstarten. Etter fem treff på siste skyting, tok han seg tid til å feire på vei ut fra standplass.

– Det er total sprekk ikke å takle det bedre! Det er rett og slett skuffende, sier NRK-ekspert Ola Lunde om de norske guttene.

Slakter Thingnes Bø-skyting

Også Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen skjøt seg bort. Yngstebror Bø endte opp med hele seks runder og ble nummer 20. Svendsens bommet fem ganger.

– Det er helt elendig det Johannes presterer på standplass, sier Ola Lunde.

– Det ble ingen god opplevelse i dag heller. Jeg har ikke behersket vinden. Enkelt og greit, sier Thingnes Bø.

WEB_SPORT

SØLV: Svenske Sebastian Samuelsson stakk fra Benedikt Doll og tok OL-sølv.

Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen er skuffet og oppgitt etter nok en OL-nedtur for Norge, men har ingen forklaring på skuddproblemene.

– En begredelig dag. Det er jævlig kjedelig å bomme så mye. Det er vanskelige forhold, men det er folk som skyter bra her. Jeg merker at topplokket ikke er helt på plass. Da blir det vanskelig. Hadde jeg visst hvorfor, hadde jeg gjort noe med det. Nå må vi ta oss selv i nakken. Det er en helt elendig start, sier Svendsen til NRK.

Svensk sjokk

Skiskytterpresident Erlend Slokvik er på plass i Sør-Korea. Han beskriver situasjonen etter nok en nedtur som «tøff».

– De får ikke tak på vinden og skyter vesentlig dårligere enn tidligere i vinter. Nå må de samle seg i bånn og jobbe videre. Vinden visste vi om, den har de trent på, men det er vanskelig å si hva som skjer. Det er OL. Man blir preget av det. Vi hadde som mål å være en av de beste nasjonene i skiskyting. Da vi må ta noen gull. Så enkelt er det.

– Det er mye frustrasjon nå. Det blir en nedtur når vi er så nær medaljer. Det kan ha vært nerver på siste skyting, men det er en del av gamet. Vi kan ikke oppsummere bare med å skylde på vinden. Det er en del av det store bildet, sier trener Siegfried Mazet.

Den 20 år gamle svenske Sebastian Samuelsson, som aldri har vært på pallen i verdenscupen, klinte til på siste skyting og gikk ut som nummer tre. På den siste runden knakk han også tyske Benedikt Doll og tok en sjokkerende sølvmedalje.

– Det er helt sinnssykt! Dette var mer enn vi trodde på. Han gutten er helt utrolig. Han er en herlig gutt og en veldig god skiskytter, sier den svenske assistenttreneren Mattias Nilsson til NRK.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune