Hopp til innhold

Svensk rival mener Krogh er gullfavoritt

FALUN (NRK): Det er en nordmann Calle Halfvarsson frykter mer enn alle andre på dagens VM-øvelse - og det er ikke Petter Northug.

Finn Hågen Krogh

SVENSKE HAR TROA: Finn-Hågen Krogh blir sett på som favoritt til 15-kilometeren.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

calle

HAR EN FAVORITT: Calle Halfvarsson har stor tro på Finn-Hågen Krogh

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Finn-Hågen Krogh, svarer Calle Halfvarsson på NRKs spørsmål om hvem han mener er favoritt til å vinne dagens 15-kilometer.

Svensken er fryktelig imponert over det 24 år gamle Krogh har fått til i det siste.

Forrige helg kalte Halfvarsson Krogh for «Norges beste langrennsløper akkurat nå», og nå lanserer han altså konkurrenten som gullfavoritt.

– Finn-Hågen blir hvass. Han er i bra slag, og sammen med Johan Olsson seiler han opp som den største favoritten, sier Halfvarsson, som vel å merke skal gå selv også.

Finn Hågen Krogh

Se Finn-Hågen Kroghs vinnerrenn fra generalprøven i Östersund.

Knalltøff konkurranse

Krogh selv sender favorittstempelet rett tilbake til svenskene.

– Calle Halfvarsson har også gått gode løp i år, så jeg tror svenskene blir sterke i morgen. Men jeg tror Petter (Northug) er den største favoritten, sier han.

Herrenes 15-kilometer er den øvelsen mange ikke helt tør å spå hvordan ender - det er nemlig denne øvelsen flest prikker formen inn til. Vi skal ikke si at det er her det er mest prestisje, men konkurransen er i alle fall knalltøff.

– 15-kilometer er alltid spesielt. Man vet ikke hvordan de andre er. Det kommer til å bli så tøft, for på denne distansen er det så mange favoritter, sier Dario Cologna, som mange holder som en av favorittene.

– Det er en styrke for sporten. Norge har mange som kan stå på podiet her, men også mange andre land vil ha sterke utøvere, legger sveitseren til.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Finn-Hågen Krogh vant lagsprinten sammen med Petter Northug. Calle Halfvarsson tror ikke det blir Alta-guttens siste.

Få sekunder som skiller

NRK-ekspert Carl Henning Gran forklarer at på 15-kilometeren I VM pleier virkelig bredden i herrelangrenn å komme frem.

– Det er nok VMs åpneste distanse, altså den der flest utøvere kan ta medaljer. Her kan man fort få overraskelser i folk man ikke har hatt på pallen tidligere, sier han.

– Hvorfor er det slik?

– Det er generelt ganske jevnt. Når de går såpass korte distanser er det som regel ganske få sekunder som skiller, så den som har mest dagen vinner gjerne, forklarer Gran.

Norge stiller med Petter Northug, Finn-Hågen Krogh, Sjur Røthe, Chris Jespersen og Anders Gløersen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal