Falla trodde hun ble knust av erkerivalen – i realiteten ble hun slått av en ukjent 20-åring

DAVOS (NRK): Svenske Linn Svahn (20) utklasset alle på sprinten i Davos og tok sin første verdenscupseier. Maiken Caspersen Falla (29) gikk inn til andreplassen etter at hun tok seg til finalen med et nødskrik.

Linn Svahn etter finalen

Linn Svahn var kanskje det blideste jenta etter målgang på dagens sprint. Hun sikret sin første verdenscupseier i karrieren.

Foto: TV 2

Maiken Caspersen Falla trodde hun ble slått av sin argeste konkurrent Stina Nilsson. Først da hun kom i mål forsto hun at en ukjent 20-åring hadde parkert henne i den siste bakken før oppløpet.

Nykommeren Linn Svahn overrasket stort og knuste samtlige konkurrenter på dagens sprint i Davos. Hun sikret også sin første verdenscupseier i karrieren.

– Jeg var sikker på at det var Stina som kom i bakken. Vi kom i mål også var det fotofinish, da hørte jeg at Svahn vant og tenkte: «Hæ, hvor har jeg vært? Det var jo Stina som vant». Det tok litt tid før jeg skjønte at det var en ny svenske. Stort grattis til henne, sier Falla til NRK.

Nytt svensk stjerneskudd

De to forhåndsfavorittene på dagens sprint, Nilsson og Falla, tok seg videre til finalen med et nødskrik. De to ble nummer tre og fire i den første semifinalen og var avhengig av tidene i den andre semifinalen for å gå videre.

Heldigvis hadde de sekundene på sin side, og det var derfor duket for en svensk-norsk duell i finalen. Det var imidlertid ikke Nilsson som skulle vise seg å bli den største svenske konkurrenten.

Linn Svahn viste styrke fra start og gikk fra samtlige i den siste bakken før oppløpet. Selv om Falla forsøkte så godt hun kunne å innhente den svenske ungjenta var hun overlegen.

– Det er fantastisk. Planen var å ta ledelsen og pushe på hele veien. Det fungerte. Jeg kommer til å smile i hele dag, sa Svahn i målområdet etter løpet.

– Det var kult med en ny svenske, da. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre med dem, men det er jo heldigvis svensker bak meg på lista også, sier Falla til NRK.

Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.

Maiken Caspersen Falla beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter dagens sprint i Davos.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Beholder ledelsen i verdenscupen

Norges sprintfavoritt hadde ikke dagen slik som hun hadde på verdenscupåpningen i finske Ruka, men er likevel fornøyd med å holde tritt med de unge svenske jentene som begynner å komme opp.

– De (svenskene) har virkelig mange kometer nå. Jeg er godt fornøyd med å holde tritt og kjempe med de unge jentene som kommer opp.

Hun beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter dagens sprint.

Også Anne Kjersti Kalvå, Tiril og Lotta Udnes Weng tok seg videre fra prologen. Søstrene Udnes Weng røk ut i kvartfinalen, mens Kalvå ble nedkjempet av flere svensker i semifinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Uniteds-direktørens hus påtent

  Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward ble tirsdag kveld utsatt for hærverk av frustrerte supportere som krever hans avgang.

  En video publisert på sosiale medier viser en gruppe United-supportere kledd i hettegensere og finlandshetter som først prøver å ringe på intercomen ved porten til Woodwards hjem.

  Da han ikke svarte, sprayet de rød maling over porten, kastet en røykbombe i bakken og sendte røde bluss mot huset, skriver BBC.

  Verken Woodward eller hans familie skal ha vært hjemme.

  Manchester United bekreftet hærverket i en uttalelse like før midnatt. United legger til at de som står bak ugjerningen, blir utestengt på livstid.

  Ed Woodward
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Til semifinale for første gong

  Garbiñe Muguruza er klar for sin første semifinale i Australian Open etter 7-5, 6-3 over Anastasia Pavljutsjenkova.

  Den spanske 26-åringen er utanfor rangering i Australian Open, der ho aldri før har passert kvartfinalen. Men ho har tidlegare vunne French Open (2016) og Wimbledon (2017).

  I semifinalen møter ho Simona Halep, som knuste Anett Kontaveit med 6-1, 6-1 i løpet av berre 54 minutt.

  Halep tapte finalen i Australian Open for to år sidan. Ho vann French Open i 2018 og Wimbledon i fjor.

  Halep og Muguruza skal møtest i semifinalen natt til torsdag.

  Garbine Muguruza
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen mot Leicester endte 1-1, og det så lenge ut til at det ville bli resultatet tirsdag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal