Falla trodde hun ble knust av erkerivalen – i realiteten ble hun slått av en ukjent 20-åring

DAVOS (NRK): Svenske Linn Svahn (20) utklasset alle på sprinten i Davos og tok sin første verdenscupseier. Maiken Caspersen Falla (29) gikk inn til andreplassen etter at hun tok seg til finalen med et nødskrik.

Linn Svahn etter finalen

Linn Svahn var kanskje det blideste jenta etter målgang på dagens sprint. Hun sikret sin første verdenscupseier i karrieren.

Foto: TV 2

Maiken Caspersen Falla trodde hun ble slått av sin argeste konkurrent Stina Nilsson. Først da hun kom i mål forsto hun at en ukjent 20-åring hadde parkert henne i den siste bakken før oppløpet.

Nykommeren Linn Svahn overrasket stort og knuste samtlige konkurrenter på dagens sprint i Davos. Hun sikret også sin første verdenscupseier i karrieren.

– Jeg var sikker på at det var Stina som kom i bakken. Vi kom i mål også var det fotofinish, da hørte jeg at Svahn vant og tenkte: «Hæ, hvor har jeg vært? Det var jo Stina som vant». Det tok litt tid før jeg skjønte at det var en ny svenske. Stort grattis til henne, sier Falla til NRK.

Nytt svensk stjerneskudd

De to forhåndsfavorittene på dagens sprint, Nilsson og Falla, tok seg videre til finalen med et nødskrik. De to ble nummer tre og fire i den første semifinalen og var avhengig av tidene i den andre semifinalen for å gå videre.

Heldigvis hadde de sekundene på sin side, og det var derfor duket for en svensk-norsk duell i finalen. Det var imidlertid ikke Nilsson som skulle vise seg å bli den største svenske konkurrenten.

Linn Svahn viste styrke fra start og gikk fra samtlige i den siste bakken før oppløpet. Selv om Falla forsøkte så godt hun kunne å innhente den svenske ungjenta var hun overlegen.

– Det er fantastisk. Planen var å ta ledelsen og pushe på hele veien. Det fungerte. Jeg kommer til å smile i hele dag, sa Svahn i målområdet etter løpet.

– Det var kult med en ny svenske, da. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre med dem, men det er jo heldigvis svensker bak meg på lista også, sier Falla til NRK.

Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.

Maiken Caspersen Falla beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter dagens sprint i Davos.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Beholder ledelsen i verdenscupen

Norges sprintfavoritt hadde ikke dagen slik som hun hadde på verdenscupåpningen i finske Ruka, men er likevel fornøyd med å holde tritt med de unge svenske jentene som begynner å komme opp.

– De (svenskene) har virkelig mange kometer nå. Jeg er godt fornøyd med å holde tritt og kjempe med de unge jentene som kommer opp.

Hun beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter dagens sprint.

Også Anne Kjersti Kalvå, Tiril og Lotta Udnes Weng tok seg videre fra prologen. Søstrene Udnes Weng røk ut i kvartfinalen, mens Kalvå ble nedkjempet av flere svensker i semifinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sørloth med hat trick

  Alexander Sørloth scoret hat trick i Trabzonspors 6-0 seier over Kasimpasa søndag. Med 15 mål så langt denne sesongen er han toppscorer i den tyrkiske ligaen. Trabzonspors er på tredjeplass på tabellen og er med i kampen om gullet.

  Alexander Sørloth
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Nedtur for Ødegaard

  Martin Ødegaards Real Sociedad tapte 0–3 borte mot Real Betis i La Liga i ettermiddag. Ødegaard kom til en av Sociedads få sjanser i kampen etter et kvarters spill, men han rakk ikke skikkelig fram på et innlegg fra venstre.

  Isteden scoret Betis to ganger før pause, ved Borja Iglesias og veteranen Joaquin.

  Sociedad var mer med i matchen i 2. omgang, og Ødegaard var mer involvert, men bortelaget maktet aldri å få scoringen som kunne gitt kampen nytt liv. Isteden satte Sergio Canales inn 3–0 på overtid.

  Sociedad er i skrivende stund på 6. plass i La Liga.

  ♦ Vi fulgte kampen her.

  Ødegaard
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Christiansen sikret tredjeplassen

  Etter en sterk sluttspurt sikret Vetle Sjåstad Christiansen tredjeplassen foran franske Simon Desthieux på jaktstarten i Ruhpolding. Martin Fourcade var nok en gang uslåelig, og kunne gå i mål i ensom majestet. Hans franske lagkamerat, Quentin Fillon Maillet lå lenge i tet med Fourcade, men med én bom ble det andreplass på franskmannen. Tarjei Bø ble nest beste nordmann på syvendeplass, over minuttet bak Fourcade.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal