Hopp til innhold

Falla trodde hun ble knust av erkerivalen – i realiteten ble hun slått av en ukjent 20-åring

DAVOS (NRK): Svenske Linn Svahn (20) utklasset alle på sprinten i Davos og tok sin første verdenscupseier. Maiken Caspersen Falla (29) gikk inn til andreplassen etter at hun tok seg til finalen med et nødskrik.

Linn Svahn

Linn Svahn var kanskje det blideste jenta etter målgang på dagens sprint. Hun sikret sin første verdenscupseier i karrieren.

Foto: TV 2

Maiken Caspersen Falla trodde hun ble slått av sin argeste konkurrent Stina Nilsson. Først da hun kom i mål forsto hun at en ukjent 20-åring hadde parkert henne i den siste bakken før oppløpet.

Nykommeren Linn Svahn overrasket stort og knuste samtlige konkurrenter på dagens sprint i Davos. Hun sikret også sin første verdenscupseier i karrieren.

– Jeg var sikker på at det var Stina som kom i bakken. Vi kom i mål også var det fotofinish, da hørte jeg at Svahn vant og tenkte: «Hæ, hvor har jeg vært? Det var jo Stina som vant». Det tok litt tid før jeg skjønte at det var en ny svenske. Stort grattis til henne, sier Falla til NRK.

Nytt svensk stjerneskudd

De to forhåndsfavorittene på dagens sprint, Nilsson og Falla, tok seg videre til finalen med et nødskrik. De to ble nummer tre og fire i den første semifinalen og var avhengig av tidene i den andre semifinalen for å gå videre.

Heldigvis hadde de sekundene på sin side, og det var derfor duket for en svensk-norsk duell i finalen. Det var imidlertid ikke Nilsson som skulle vise seg å bli den største svenske konkurrenten.

Linn Svahn viste styrke fra start og gikk fra samtlige i den siste bakken før oppløpet. Selv om Falla forsøkte så godt hun kunne å innhente den svenske ungjenta var hun overlegen.

– Det er fantastisk. Planen var å ta ledelsen og pushe på hele veien. Det fungerte. Jeg kommer til å smile i hele dag, sa Svahn i målområdet etter løpet.

– Det var kult med en ny svenske, da. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre med dem, men det er jo heldigvis svensker bak meg på lista også, sier Falla til NRK.

Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.

Maiken Caspersen Falla beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter dagens sprint i Davos.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Beholder ledelsen i verdenscupen

Norges sprintfavoritt hadde ikke dagen slik som hun hadde på verdenscupåpningen i finske Ruka, men er likevel fornøyd med å holde tritt med de unge svenske jentene som begynner å komme opp.

– De (svenskene) har virkelig mange kometer nå. Jeg er godt fornøyd med å holde tritt og kjempe med de unge jentene som kommer opp.

Hun beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter dagens sprint.

Også Anne Kjersti Kalvå, Tiril og Lotta Udnes Weng tok seg videre fra prologen. Søstrene Udnes Weng røk ut i kvartfinalen, mens Kalvå ble nedkjempet av flere svensker i semifinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Xavi taus om Lewandowski

  Barcelona-trener Xavi Hernández ønsker ikke å snakke om en mulig overgang for Robert Lewandowski fra Bayern München til den spanske storklubben.

  – Jeg kan ikke bekrefte Lewandowski eller noen andre navn. Selvfølgelig jobber vi hardt, og det er åpenbart at vi trenger å forbedre oss, sa Xavi på en pressekonferanse i Sydney.

  I den australske byen skal hans lag spille kamp mot et lag med sesongens beste spillere i den australske toppdivisjonen.

  – Det handler om tid. Det er ikke riktig øyeblikk ennå, sa Xavi når det kom til å kunngjøre nye spillere.

  Australia Soccer Barcelona
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Tampa Bay Lightning til semifinale

  Ishockeylaget Tampa Bay Lightning jakter på tredje strake Stanley Cup-tittel. Natt til tirsdag ble laget klar for semifinale etter fire strake seirer.

  Florida Panthers ble slått 2-0. Patrick Maroon satte inn 1-0 i tredje periode før Ondrej Palat avgjorde da han satte pucken i tomt bur på tampen.

  Panthers Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste