Hopp til innhold

Falla trodde hun ble knust av erkerivalen – i realiteten ble hun slått av en ukjent 20-åring

DAVOS (NRK): Svenske Linn Svahn (20) utklasset alle på sprinten i Davos og tok sin første verdenscupseier. Maiken Caspersen Falla (29) gikk inn til andreplassen etter at hun tok seg til finalen med et nødskrik.

Linn Svahn

Linn Svahn var kanskje det blideste jenta etter målgang på dagens sprint. Hun sikret sin første verdenscupseier i karrieren.

Foto: TV 2

Maiken Caspersen Falla trodde hun ble slått av sin argeste konkurrent Stina Nilsson. Først da hun kom i mål forsto hun at en ukjent 20-åring hadde parkert henne i den siste bakken før oppløpet.

Nykommeren Linn Svahn overrasket stort og knuste samtlige konkurrenter på dagens sprint i Davos. Hun sikret også sin første verdenscupseier i karrieren.

– Jeg var sikker på at det var Stina som kom i bakken. Vi kom i mål også var det fotofinish, da hørte jeg at Svahn vant og tenkte: «Hæ, hvor har jeg vært? Det var jo Stina som vant». Det tok litt tid før jeg skjønte at det var en ny svenske. Stort grattis til henne, sier Falla til NRK.

Nytt svensk stjerneskudd

De to forhåndsfavorittene på dagens sprint, Nilsson og Falla, tok seg videre til finalen med et nødskrik. De to ble nummer tre og fire i den første semifinalen og var avhengig av tidene i den andre semifinalen for å gå videre.

Heldigvis hadde de sekundene på sin side, og det var derfor duket for en svensk-norsk duell i finalen. Det var imidlertid ikke Nilsson som skulle vise seg å bli den største svenske konkurrenten.

Linn Svahn viste styrke fra start og gikk fra samtlige i den siste bakken før oppløpet. Selv om Falla forsøkte så godt hun kunne å innhente den svenske ungjenta var hun overlegen.

– Det er fantastisk. Planen var å ta ledelsen og pushe på hele veien. Det fungerte. Jeg kommer til å smile i hele dag, sa Svahn i målområdet etter løpet.

– Det var kult med en ny svenske, da. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre med dem, men det er jo heldigvis svensker bak meg på lista også, sier Falla til NRK.

Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.

Maiken Caspersen Falla beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter dagens sprint i Davos.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Beholder ledelsen i verdenscupen

Norges sprintfavoritt hadde ikke dagen slik som hun hadde på verdenscupåpningen i finske Ruka, men er likevel fornøyd med å holde tritt med de unge svenske jentene som begynner å komme opp.

– De (svenskene) har virkelig mange kometer nå. Jeg er godt fornøyd med å holde tritt og kjempe med de unge jentene som kommer opp.

Hun beholder ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter dagens sprint.

Også Anne Kjersti Kalvå, Tiril og Lotta Udnes Weng tok seg videre fra prologen. Søstrene Udnes Weng røk ut i kvartfinalen, mens Kalvå ble nedkjempet av flere svensker i semifinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsløper i kombinert med langt skadeavbrekk – hele sesongen ryker

  Landslagsløper Einar Lurås Oftebro mister etter alle solemerker hele den kommende kombinertsesongen som følge av en alvorlig kneskade.

  Det er Norges Skiforbund som opplyser om skadesituasjonen til Lurås Oftebro.

  En meniskskade han pådro seg under Sommer Grand Prix-konkurransen i Oberwiesenthal kommer til å plassere kombinertutøveren på sidelinjen i lang tid.

  – Jeg pådro meg en kompleks ruptur i menisken under SGP i Oberwiesenthal i slutten av august. Det skjedde i utkjøringen på sletta i PCR-hoppet på fredagen. Operasjonen var vellykket. Menisken ble sydd sammen og en liten del ble også fjernet, sier Lurås Oftebro i en uttalelse.

  Nå venter en lang periode med rehabilitering.

  – Jeg er nok ikke tilbake i konkurranse før 2024/25-sesongen. Menisken har begrenset med blodårer og bruker derfor lang tid på å gro. Vi ønsker å gjøre opptreningen skikkelig og i riktig tempo, så jeg unngår unødvendige setback’s på veien, sier landslagsløperen, som er storebroren til Jens Lurås Oftebro. (NTB)

  Einar Lurås Oftebro
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste