Svensk Northug-kritikk: – Jeg synes det er litt merkelig

En av Sveriges sterkeste langrennsløpere fikk hele touren ødelagt da han fikk syv minutters straff. Det fører til hoderisting hos «söta bror» at Petter Northug slipper unna uten tidsstraff.

Video 58f610cf-6f3e-415a-a953-789b32b1886e.jpg

Northug fikk en skriftlig advarsel, dvs. gult kort, etter episoden torsdag.

På slutten av dagens langløp fra Cortina til Toblach tråkket Northug over linjen som markerer hvor traseen går, da kampen om andreplassen skulle avgjøres.

Etterpå ble Northug kalt inn til rennkontoret her i Toblach, der hele det norske pressekorpset ventet spent på avgjørelsen.

Les også: Northug: – Nå er det game over

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Petter Northug

Her får Petter Northug vite at han slipper tidsstraff og kun får en skriftlig advarsel.

Northug var fornøyd

Svenske Daniel Richardssons tidsstraff på syv minutter fra tidligere i Touren ble nevnt i mylderet, og mange spekulerte i om Northugs tour-drøm nå skulle få det definitive nådestøtet.

Det fikk den ikke.

Northug var nemlig tydeligvis fornøyd med det han fikk høre inn på kontoret, for han gliste godt da han så ut vinduet i møtet med rennledelsen.

Sveriges landslagssjef Joakim Abrahamsson bekrefter at de ikke har levert inn noen skriftlig protest på Northugs overtramp på slutten av langløpet. Men man har ifølge Abrahamsson anmodet rennjuryen om å se på opptaket av innspurten en gang til.

– Jeg synes det er vanskelig å bedømme fra sak til sak, men jeg synes det er litt merkelig. Jeg synes saken med Richardsson var altfor hardt bedømt, sier han til NRK, før han legger til:

– Det er klart at gjør man noe som man vinner noe på, så bør man få en reprimande for det.

Video Northug i mål på andreplass

VIDEO: Northug gikk utenfor det merkede området da han spurtet i mål inn til en andreplass.

Svenskenes landslagssjef

Sveriges landslagssjef Joakim Abrahamsson.

Foto: Gunnar Bøthun

– Det med Richardsson var feil

Abrahamson presiserer at han selv ikke har studert bildene av Northug som krysser linjen med skien.

– Juryen må ha bedømt det til at det Northug gjorde var mye, mye mildere enn det Richardsson gjorde. Men jeg tror det er viktig at man finner et regelverk som likt i alle deler.

Daniel Richardsson kom med én kilometer til mål på skøytedelen av skibyttedistansen 1. nyttårsdag over i klassisksporet. Dermed fikk han syv minutters tidsstraff.

– Tror du man tør å straffe Northug like hardt som Richardsson, landslagssjef Abrahamsson?

– Jeg synes ikke man burde straffe noen. Det med Richardsson var helt feil.

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal