NRK Meny
Normal

Svensk Northug-kritikk: – Jeg synes det er litt merkelig

En av Sveriges sterkeste langrennsløpere fikk hele touren ødelagt da han fikk syv minutters straff. Det fører til hoderisting hos «söta bror» at Petter Northug slipper unna uten tidsstraff.

Video 58f610cf-6f3e-415a-a953-789b32b1886e.jpg

Northug fikk en skriftlig advarsel, dvs. gult kort, etter episoden torsdag.

På slutten av dagens langløp fra Cortina til Toblach tråkket Northug over linjen som markerer hvor traseen går, da kampen om andreplassen skulle avgjøres.

Etterpå ble Northug kalt inn til rennkontoret her i Toblach, der hele det norske pressekorpset ventet spent på avgjørelsen.

Les også: Northug: – Nå er det game over

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Petter Northug

Her får Petter Northug vite at han slipper tidsstraff og kun får en skriftlig advarsel.

Northug var fornøyd

Svenske Daniel Richardssons tidsstraff på syv minutter fra tidligere i Touren ble nevnt i mylderet, og mange spekulerte i om Northugs tour-drøm nå skulle få det definitive nådestøtet.

Det fikk den ikke.

Northug var nemlig tydeligvis fornøyd med det han fikk høre inn på kontoret, for han gliste godt da han så ut vinduet i møtet med rennledelsen.

Sveriges landslagssjef Joakim Abrahamsson bekrefter at de ikke har levert inn noen skriftlig protest på Northugs overtramp på slutten av langløpet. Men man har ifølge Abrahamsson anmodet rennjuryen om å se på opptaket av innspurten en gang til.

– Jeg synes det er vanskelig å bedømme fra sak til sak, men jeg synes det er litt merkelig. Jeg synes saken med Richardsson var altfor hardt bedømt, sier han til NRK, før han legger til:

– Det er klart at gjør man noe som man vinner noe på, så bør man få en reprimande for det.

Video Northug i mål på andreplass

VIDEO: Northug gikk utenfor det merkede området da han spurtet i mål inn til en andreplass.

Svenskenes landslagssjef

Sveriges landslagssjef Joakim Abrahamsson.

Foto: Gunnar Bøthun

– Det med Richardsson var feil

Abrahamson presiserer at han selv ikke har studert bildene av Northug som krysser linjen med skien.

– Juryen må ha bedømt det til at det Northug gjorde var mye, mye mildere enn det Richardsson gjorde. Men jeg tror det er viktig at man finner et regelverk som likt i alle deler.

Daniel Richardsson kom med én kilometer til mål på skøytedelen av skibyttedistansen 1. nyttårsdag over i klassisksporet. Dermed fikk han syv minutters tidsstraff.

– Tror du man tør å straffe Northug like hardt som Richardsson, landslagssjef Abrahamsson?

– Jeg synes ikke man burde straffe noen. Det med Richardsson var helt feil.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Tidenes fotball-VM