Hopp til innhold

Svensk Northug-kritikk: – Jeg synes det er litt merkelig

En av Sveriges sterkeste langrennsløpere fikk hele touren ødelagt da han fikk syv minutters straff. Det fører til hoderisting hos «söta bror» at Petter Northug slipper unna uten tidsstraff.

Video 58f610cf-6f3e-415a-a953-789b32b1886e.jpg

Northug fikk en skriftlig advarsel, dvs. gult kort, etter episoden torsdag.

På slutten av dagens langløp fra Cortina til Toblach tråkket Northug over linjen som markerer hvor traseen går, da kampen om andreplassen skulle avgjøres.

Etterpå ble Northug kalt inn til rennkontoret her i Toblach, der hele det norske pressekorpset ventet spent på avgjørelsen.

Les også: Northug: – Nå er det game over

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Petter Northug

Her får Petter Northug vite at han slipper tidsstraff og kun får en skriftlig advarsel.

Northug var fornøyd

Svenske Daniel Richardssons tidsstraff på syv minutter fra tidligere i Touren ble nevnt i mylderet, og mange spekulerte i om Northugs tour-drøm nå skulle få det definitive nådestøtet.

Det fikk den ikke.

Northug var nemlig tydeligvis fornøyd med det han fikk høre inn på kontoret, for han gliste godt da han så ut vinduet i møtet med rennledelsen.

Sveriges landslagssjef Joakim Abrahamsson bekrefter at de ikke har levert inn noen skriftlig protest på Northugs overtramp på slutten av langløpet. Men man har ifølge Abrahamsson anmodet rennjuryen om å se på opptaket av innspurten en gang til.

– Jeg synes det er vanskelig å bedømme fra sak til sak, men jeg synes det er litt merkelig. Jeg synes saken med Richardsson var altfor hardt bedømt, sier han til NRK, før han legger til:

– Det er klart at gjør man noe som man vinner noe på, så bør man få en reprimande for det.

Video Northug i mål på andreplass

VIDEO: Northug gikk utenfor det merkede området da han spurtet i mål inn til en andreplass.

Svenskenes landslagssjef

Sveriges landslagssjef Joakim Abrahamsson.

Foto: Gunnar Bøthun

– Det med Richardsson var feil

Abrahamson presiserer at han selv ikke har studert bildene av Northug som krysser linjen med skien.

– Juryen må ha bedømt det til at det Northug gjorde var mye, mye mildere enn det Richardsson gjorde. Men jeg tror det er viktig at man finner et regelverk som likt i alle deler.

Daniel Richardsson kom med én kilometer til mål på skøytedelen av skibyttedistansen 1. nyttårsdag over i klassisksporet. Dermed fikk han syv minutters tidsstraff.

– Tror du man tør å straffe Northug like hardt som Richardsson, landslagssjef Abrahamsson?

– Jeg synes ikke man burde straffe noen. Det med Richardsson var helt feil.

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Hovland-festen fortsetter i Ryder Cup

  Viktor Hovland fortsatte fantomspillet i Ryder Cup lørdag og bidro til at Europa fikk en drømmestart også på dag to av turneringen i Roma.

  Som på åpningsdagen fredag valgte Europa-kaptein Luke Donald å sende Hovland ut i foursome-spill med det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg. De to skandinavene fant tonen og spilte knakende godt på første dag, og lørdag fortsatte duoen om mulig enda bedre.

  Amerikanerne Brooks Koepka og Scottie Scheffler ble regelrett ydmyket i innledningen på runden. Hovland og Åberg vant de fire første hullene og fulgte opp med å gå fem hull opp etter seks spilte.

  Et comeback i den kampen virker helt usannsynlig.

  – Det er bare å trekke for gardinen og gå og legge seg igjen. Dette er beintøft, sa Viaplay-ekspert Espen Kofstad om situasjonen til amerikanerne.

  Amerikanerne har kun et halvpoeng på tavla etter innledningen.

  Dermed kan lørdagen i Roma enda i et nytt amerikansk mareritt.

  (NTB)

  776038461
  Foto: ANDREAS SOLARO / AFP
 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste