Svensk klubb anmelder egne fans: – Det er et personangrep

IFK Gøteborg anmelder egne fans etter personhets mot sikkerhetssjef Tommie Elgestål under en kamp søndag.

Cupfinale

IFK Gøteborg har bestemt seg for å anmelde egne fans etter at klistremerker med personhets ble solgt før kamp.

Foto: ERIK MÅRTENSSON / NTB scanpix

– Det er et personangrep og vi har valgt å politianmelde hendelsen, sier klubbdirektør Marin Kurswelly til Expressen.

Cup1

IFK Gøteborg-spillerne kunne juble for seier i cupfinalen tidligere i år.

Foto: ERIK MÅRTENSSON / NTB scanpix

Bakgrunnen er at IFK Gøteborg-fansen hadde en kampanje mot lagets sikkerhetssjef Tommie Elgestål under en kamp mot Åtvidaberg søndag.

– Alvorlig

Før kampen ble det solgt klistermerker med skriften «Hata Tommie» av supportergrupper, noe klubbledelsen reagerer sterkt på.

– Vi vet ikke hvem som står bak dette eller hvem som har ansvaret. Vi ser veldig alvorlig på hendelsen. Dette er i strid med våre grunnverdier. Personangrep og trusler er uhørt, sier klubbdirektøren til Sveriges Radio.

Tommie Elgestål har bestemt seg for å forlate stillingen i den svenske klubben, men hevder beslutningen ble tatt før supporterhetsen.

– Beslutningen ble tatt for en måned siden. Han kom til oss og sa han ville gjøre noe annet, sier klubbdirektør Martin Kutzwelly.

Beryktede supportere

Elgestål har vært IFK Gøteborgs sikkerhetssjef siden 2005, en stilling som beskrives i svensk presse som utsatt.

IFK Gøteborg er kjent for å ha en hard supporterkjerne som er havnet i fokus gjentatte ganger på grunn av bengalske lys og bråk.

Under den svenske cupfinalen mellom Djurgården og IFK Göteborg stormet deler av supporterne banen etter kampen.

Siste nytt

 • – Jeg ventet på den smellen

  Ingvild Flugstad Østberg trodde metthetsfølelsen skulle dukke opp etter det som ble en forrykende VM-sesong. Det gjorde den ikke. Langrennsstjernen fra Gjøvik vant Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt forrige sesong. I Seefeld-VM ble det i tillegg fem medaljer.

  Sesongen overgikk alle forventninger og ble Østbergs klart beste så langt i karrieren. Ikke rart 28-åringen ventet på at det skulle komme en reaksjon da kruttrøyken hadde lagt seg i vår.

  – Jeg ventet på den smellen, men den kom egentlig ikke. Man trenger jo noen uker der man gjør andre ting og er sammen med litt andre folk og har litt ferie, men tanken om at jeg var lei trening, skirenn og samlinger kom aldri. Det er litt godt å kjenne på, sier langrennsprofilen til NTB.

  – Jeg har tross alt vært med noen år nå, så da tar man en runde hvert år med tanke på neste sesong. Den kan være på ett minutt eller det kan være på én uke med hensyn til hva du tenker framover, men jeg var aldri i tvil om at jeg var motivert for videre satsing, sier 28-åringen.

  Langrennssesongen innledes tradisjonen tro med åpningsrenn på Beitostølen i november. (NTB)

  Høydesamling langrennslandslaget
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Oliver Solberg vant overlegent

  Oliver Solberg (17) sikret sin sjuende internasjonale seier for sesongen da han vant STPR-rallyet i USA. Om en drøy uke skal talentet ta førerkortet. Den norsksvenske 17-åringen vant med 55,4 sekunder foran tidobbelt amerikansk mester David Higgins, heter det i en pressemelding. Solberg vant 11 av 15 fartsprøver totalt, men på den nest siste fikk han trøbbel med bakhjulsdriften. Det kostet mer enn et halvt minutt, men unggutten hadde likevel god kontroll. (NTB)

  Oliver Solberg jublet etter sin første EM-seier
  Foto: FIA ERC
 • Hovland klatret i USA

  Viktor Hovland spilte nok en jevn runde på tredje dag av PGA-touråpningen i West Virginia lørdag. Han ligger seks slag under par før siste dag. Før start lørdag lå han på en delt 48. plass, men nok en jevn dag på banen førte ham ni plasser opp blant de 67 gjenværende spillerne og til en delt 39. plass. Ni slag skiller nordmannen og den ett år yngre chilenske Joaquin Niemann som leder hele turneringen med 15 slag under par. (NTB)

  Greenbrier Golf
  Foto: Steve Helber / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal