NRK Meny
Normal

Svensk kjempebrøler i bronsefinalen

Sveriges kvinnelandslag i ishockey jaget utlikning i bronsefinalen mot Sveits, og tok ut keeperen i et siste forsøk. Problemet var bare det at svenskene glemte å sette inn en ny spiller.

Sverige ishockey

Sveriges ishockeykvinner tapte bronsefinalen mot Sveits 4-3. Humøret til de svenske spillerne ble ikke bedre av at de dummet seg ut med et spillerbytte i jakten på utlikning.

Foto: GRIGORY DUKOR / Reuters

– Jeg vet ikke hva som skjedde, sier Valentina Lizana Wallner til den svenske avisen Expressen.

Med 45 sekunder igjen på klokka ble den svenske målvakten tatt av banen i et siste forsøk på å utlikne til 4-4 og redde spilleforlegning i bronsefinalen.

Men da Wallner satte seg på benken, var det ingen av reservene som erstattet henne.

I stedet for å spille overtall seks mot fem ute på isen, endte Sverige opp med å spille fem mot fem uten å ha en keeper som voktet eget mål.

– Hva skal jeg si?

– Det är bara fem spelare på isen! En till in på isen! ropte Viasats ekspertkommentator Johan Tornberg ved flere anledninger.

Uten at noe som helst skjedde.

Sveits utnyttet riktignok ikke den merkelige situasjonen til å punktere kampen med en 5-3-scoring, men Sverige var samtidig ikke i nærheten av å utlikne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sverige hockey

Sveits kunne juble for bronsemedalje etter at Sverige klønet det til for seg selv i sluttminuttene av bronsefinalen.

Foto: MARK BLINCH / Reuters

Etterpå var de svenske spillerne svært skuffet over hvordan de rotet det til for seg selv.

– Ja, hva skal jeg si? Jeg er veldig skuffet, sier keeper Wallner.

– Vi ga klar beskjed

Det svenske laget hadde vanskelig for å forklare hvordan de klarte å bytte ut keeperen uten å sette innpå en ny spiller.

– Jeg tenkte ikke noe på det der og da. Jeg antok at vi hadde fullt lag på banen. Jeg fokuserte bare på mitt eget og å få pucken inn i deres sone, sier Erika Grahm, som var én av spillerne ute på isen.

Landslagssjef Niclas Högberg forklarer hvordan han oppfattet situasjonen.

– Hun hørte ikke hva vi sa. Emma Nordin som satt lengst ut på benken fikk ikke med seg at Wallner gikk av isen. Jeg spør meg også hvordan dette var mulig, sier Högberg.

– Men det kan komme av at hun var sliten og derfor ikke oppfattet hva som skjedde. Vi ga henne klar beskjed, men Emma fikk ikke med seg at hun skulle utpå.

– Slik kan skje i kampens hete, sier landslagssjefen.

Siste nytt

 • Varsler pressekonferanse kl. 12.15

  Therese Johaug vil holde pressekonferanse allerede klokken 12.15 tirsdag, opplyser manager Jørn Ernst til NRK. Langrennsstjernen skal møte pressen i Seiser Alm etter å ha mottatt CAS-dommen. Det er knyttet stor spenning til om dommen blir strengere eller mildere enn utestengelsen på 13 måneder fra NIFs domsutvalg.

  Therese Johaug
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Kostbart poeng for Godset

  Det ble til tider ampert da Strømsgodset holdt Sarpsborg 08 til 0-0 på bortebane mandag kveld. Totalt ble det delt ut sju gule kort, og Strømsgodset-stopperne Jakob Glesnes og Kim André Madsen må begge stå over neste seriekamp mot Rosenborg. Sarpsborg er nå seks poeng bak serielederne fra Trondheim, mens Godset holder 9.-plassen.

  Sarpsborg
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal