NRK Meny
Normal

Svensk ishockeydommer utestengt etter Muhammed-karikatur

En svensk ishockeydommer er utestengt inntil videre etter at han publiserte en karikatur av profeten Muhammed på sin Facebook-side.

– Vi har hatt et møte med en person og vi er enige om at vedkommende tar en timeout, sier sikkerhetssjef i det svenske ishockeyforbundet Peter Andersson til Aftonbladet.

Det skal dreie seg om en dommer som til daglig dømmer i den svenske allsvenskan, det nest høyeste nivået i svensk ishockey.

Avviser at han er rasist

Ifølge avisen skal dommeren på møtet rett før jul ha blitt konfrontert med at han hadde publisert karikaturen og sikkerhetssjefen skal også ha hatt en utskrift av Facebook-siden.

– Han skal ha tilstått å ha publisert tegningen og vist til ytringsfriheten, sier en kilde til Aftonbladet.

Dommeren skal også ha blitt spurt om han er rasist, noe han kraftig har avvist.

– I forbindelse med møtet ble enige om at han tar en timeout, av grunner som jeg definitivt ikke vil gå inn på, sier sikkerhetssjef Peter Andersson.

Kontakt med overvåkningspolitiet

Ifølge Aftonbladet har forbundet vært i kontakt med det svenske overvåkningspolitiet Säpo for å vurdere trusselbildet mot dommeren etter publiseringen.

Säpo vil hverken bekrefte eller benekte at de er koblet inn i saken og det svenske ishockeyforbundet vil heller ikke kommentere en eventuell kontakt.

Tidligere har den svenske tegneren Lars Vilks sagt at han mottar rundt 50 trusler i måneden etter at han stilte ut sine karikaturer av profeten Muhammed.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal