NRK Meny
Normal

Svensk håndballspiller fikk hjertestans på banen

Dramatisk da Lugi-spiller Joachim Ernstsson (31) kollapset for andre gang på et halvt år i svensk eliteserie.

Joachim Ernstsson

SE VIDEO: Her ligger Lugi-spiller Joachim Ernstsson (31) nede med hjertestans under kampen Kristianstad i svensk eliteserie håndball fredag. 31-åringen ble gjenopplivet ved hjelp av en hjertestarter og er nå ved bevistthet ifølge svenske medier. (Video med tillatelse fra TV 4.)

Lugi-spilleren Ernstsson falt livløs om på parketten etter 14 minutters spill i fredagens håndballkamp mellom Lugis og Kristianstad i Sverige.

Klubben bekrefter at spilleren fikk hjertestans.

– Han er på vei til sykehuset, men er stabil. Han fikk hjertestans, sier Lugis sportssjef Emme Adébo til svenske Aftonbladet.

Spilles ikke ferdig

Det hele skal ha vært svært dramatisk og publikum ble bedt om å forlate hallen.

Medisinsk personell startet raskt med hjerte- og lungeredning og klarte etter hvert å få liv i 31-åringen.

– Han var borte, men har beveget beina nå, sa Sydsvenskans reporter Richard Åkesson til egen avis da drama utspant seg i hallen.

Kampen i svensk eliteserie blir ikke spilt ferdig fredag.

Kollapset også i mai

31 år gamle Ernstsson har spilt for Lugi siden 2012, melder svenske Kvällsposten. Han har landskamper for Sverige på både U21- og A-nivå.

Det er andre gang Ernstsson kollapser på håndballbanen. Det samme skjedde i mai. Da lå 31-åringen urørlig på banen etter å ha fått et betydelig slag mot hjertet.

I etterkant sa Ernstsson at han ikke hadde angst for fremtiden.

Kolliderte

Fredag kolliderte Ernstsson med en motspiller, reiste seg igjen, men gikk raskt ned på kne før han kollapset.

– Jeg så at han ble grå i hele kroppen og øynene hans kikket rett opp. Han var helt borte. Jeg har aldri sett noe lignende og er i sjokk, sier Kristianstad-keeper Dan Beutler til Kvällsposten.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag