Hopp til innhold

Svensk håndballspiller fikk hjertestans på banen

Dramatisk da Lugi-spiller Joachim Ernstsson (31) kollapset for andre gang på et halvt år i svensk eliteserie.

Joachim Ernstsson

SE VIDEO: Her ligger Lugi-spiller Joachim Ernstsson (31) nede med hjertestans under kampen Kristianstad i svensk eliteserie håndball fredag. 31-åringen ble gjenopplivet ved hjelp av en hjertestarter og er nå ved bevistthet ifølge svenske medier. (Video med tillatelse fra TV 4.)

Lugi-spilleren Ernstsson falt livløs om på parketten etter 14 minutters spill i fredagens håndballkamp mellom Lugis og Kristianstad i Sverige.

Klubben bekrefter at spilleren fikk hjertestans.

– Han er på vei til sykehuset, men er stabil. Han fikk hjertestans, sier Lugis sportssjef Emme Adébo til svenske Aftonbladet.

Spilles ikke ferdig

Det hele skal ha vært svært dramatisk og publikum ble bedt om å forlate hallen.

Medisinsk personell startet raskt med hjerte- og lungeredning og klarte etter hvert å få liv i 31-åringen.

– Han var borte, men har beveget beina nå, sa Sydsvenskans reporter Richard Åkesson til egen avis da drama utspant seg i hallen.

Kampen i svensk eliteserie blir ikke spilt ferdig fredag.

Kollapset også i mai

31 år gamle Ernstsson har spilt for Lugi siden 2012, melder svenske Kvällsposten. Han har landskamper for Sverige på både U21- og A-nivå.

Det er andre gang Ernstsson kollapser på håndballbanen. Det samme skjedde i mai. Da lå 31-åringen urørlig på banen etter å ha fått et betydelig slag mot hjertet.

I etterkant sa Ernstsson at han ikke hadde angst for fremtiden.

Kolliderte

Fredag kolliderte Ernstsson med en motspiller, reiste seg igjen, men gikk raskt ned på kne før han kollapset.

– Jeg så at han ble grå i hele kroppen og øynene hans kikket rett opp. Han var helt borte. Jeg har aldri sett noe lignende og er i sjokk, sier Kristianstad-keeper Dan Beutler til Kvällsposten.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    PST-representanten skal fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Det er ikke unikt at PST er med den norske delegasjonen til lekene.

    Nå er lekene tilbake i Europa for første gang på ti år (Sotsji 2014), og det blir det første åpne OL siden 2018.

    – Det betyr at det er flere mulige kontaktpunkter mellom konkurransene og publikum. Det betyr at det må være en litt annen type sikkerhet enn vi har sett før. Det vil minne mer om London. Det gikk jo også bra, sier Øvrebø.

    I franske medier har sikkerhet og risiko for terror vært synlig i nyhetsbildet.

    Øvrebø
    Foto: NTB
  • FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

    Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

    Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

    FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

    Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

    FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

    Haaland
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal