NRK Meny
Normal

«Golden Girl» krever å få møte Brækhus

– Frida vil by på den tøffeste motstanden Brækhus noen gang har møtt, sier svenske Frida Wallbergs manager til NRK.no.

Frida Wallberg og Cecilia Brækhus

Svenske Frida Wallberg (t.v.) er mer enn klar for å møte Cecilia Brækhus.

Foto: Power-boxing.com/NTB Scanpix

– Nå som Cecilia Brækhus ikke får møte Holly Holm, er Frida Wallberg det beste alternativet for Cecilia, sier Wally Munteanu, manager for den svenske boksestjernen Frida Wallberg, til NRK.no.

Frida Wallberg

Frida Wallberg har slitt med skader det siste året, men skal gå kamp i Stockholm i sommer. Hennes neste motstander kan bli Cecilia Brækhus.

Foto: Power-boxing.com

Cecilia Brækhus er på desperat jakt etter jevngode motstandere, og har selv nevnt Frida Wallberg, den svenske verdensmesteren i super fjærvekt-klassen, som et av de beste alternativene.

– Skal jeg møte Frida Wallberg må jeg slanke meg. Det hater jeg intenst. Men dersom jeg får møte Frida, er det verdt det, uttalte Brækhus til NRK.no etter helgens suverene seier over Mia St. John.

Tar imot utfordringen

Og den svenske jenta vil mer enn gjerne møte Brækhus i ringen. Wallberg selv var ikke tilgjengelig for et intervju, men hennes manager, Wally Munteanu, bekrefter interessen overfor NRK.no.

– Det er klart vi vil møte Brækhus. Først skal vi ta verdensmesterbeltet i lett weltervekt, men så vil vi møte Brækhus, sier Munteanu.

Interessen møtes med glede av Brækhus-promotor Nisse Sauerland.

– Dette er høyinteressant. Det gleder meg å høre at de er interessert, sier han til NRK.no.

Ubeseiret svenske

Frida Wallberg er Sveriges fremste bokser på kvinnesiden, og har gått 13 proffkamper uten tap. To av kampene er vunnet på knockout. Som amatør vant hun 48 av 53 kamper før hun ble profesjonell i 2004, ifølge Wikipedia. Wallberg går under klengenavnet «Golden girl».

– Tror du Frida har en sjanse mot Cecilia Brækhus?

– Selvfølgelig. Frida går for å vinne. Det gjør hun alltid. Hvis ikke er det ikke noe vits å stille opp, sier han, og peker på at Frida Wallberg besitter verdensmesterbeltet til WBC-forbundet i super fjærvekt (under 59 kg).

Manageren advarer samtidig Brækhus fra å ta for lett på kampen.

– Frida vil være den tøffeste motstanden Brækhus noensinne har møtt. Hun har møtt Anne-Sophie Mathis, men Frida er tøffere og bedre teknisk enn henne. Det blir en kjempespennende kamp, slår Munteanu fast.

NRK møtte Cecilia Brækhus i Berlin onsdag kveld. Den norske boksejenta blir glad når hun får høre at Wallberg er interessert i å møtes i ringen.

– Det er absolutt en kamp jeg har lyst på. Det hadde blitt et ordentlig svensk-norsk derby, sier Brækhus.

Venter på telefon fra Brækhus-leiren

Selv om Brækhus hevder å ha sett ut Frida Wallberg som en potensiell motstander i fremtiden, forteller Munteanu at det ikke vært noen kontakt mellom de to boksernes promotorer.

– Vi har ikke hørt noe som helst. Ikke et ord. De eneste som har kontaktet oss om Cecilia Brækhus er dere i mediene, sier Munteanu.

– Jeg sendte dem (Team Sauerland, Cecilia Brækhus' promotor-team journ.anm.) en mail for en stund tilbake, men jeg fikk aldri svar. Det var for noen måneder siden, men vi har ikke hørt noen ting. De pleier å være ganske treige med å besvare henvendelser, fortsetter han.

– Kona mi bokser bedre enn St. John

Den eplekjekke manageren var selv til stede under helgens boksestevne i danske Frederikshavn, der Cecilia Brækhus gjorde kort prosess med amerikanske Mia St. John. Wallberg-manageren hevder han ikke ble skremt av det han fikk se.

Frida Wallberg og Wally Munteanu

Wally Munteanu (t.v.) og Frida Wallberg tror de kan by Brækhus på sterk motstand i bokseringen.

Foto: Power-boxing.com

– Det var jo ingen boksekamp. Kona mi er bedre til å bokse enn Mia St. John, og hun har aldri bokset. Brækhus slo på en levende boksepute, sier Munteanu, og legger til:

– Jeg kan forsikre deg om at Frida Wallberg byr på noe helt annet. Frida er mye bedre teknisk. Hun vil by på den tøffeste motstanden Brækhus noen gang har møtt, gjentar manageren.

Må bli enige om vektklasse

Munteanu tror ikke Frida Wallbergs lette vekt (det skiller to vektklasser mellom Wallberg og Brækhus), vil få noen betydning for om kampen mot Brækhus vil kunne finne sted.

– De får møtes på midten. Frida veier gjerne 62-63 kg til vanlig, så det blir bare å legge på seg noen muskler. Det skal gå fint, sier Munteanu.

Cecilia Brækhus veide inn til 65,6 kg før kampen mot Mia St. John, og er forberedt på å gå ned noen kilo for å møte Frida.

– De får møtes på 64 kg, tror jeg. Det er sånne ting vi må bli enige om før kampen, sier Munteanu, og spår at oppgjøret kan bli en av tidenes største kvinnekamper i Europa.

– De får møtes på midten, ja, bekrefter Brækhus-promotor Sauerland.

– Garanterer kamp i 2014

– Når tror du kampen blir arrangert?

– Det skal bli vanskelig å rekke det i 2013. Men jeg kan nesten garantere at kampen vil skje i 2014, forsikrer Wallberg-manageren.

– Har du en beskjed du ønsker å formidle til Cecilia Brækhus?

– Sørg for at Sauerland kontakter meg. Og sørg for å være i god form, sier Munteanu og ler.

Når Brækhus-promotor Nisse Sauerland får overbrakt meldingen, ler han godt og svarer kontant:

– Bring it on.

– Jeg lover å stille forberedt, ler Brækhus på den samme meldingen.

Cecilia Brækhus mot Mia St. John

Cecilia Brækhus vant på teknisk knockout mot Mia St. John i helgen. Den norske jenta vil møte langt tøffere motstand i Frida Wallberg, mener den svenske jentas manager.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Motbakkeløp og 15 km jaktstart i Trondheim
Toppidrettsveka: Motbakkeløp