Hopp til innhold

«Golden Girl» krever å få møte Brækhus

– Frida vil by på den tøffeste motstanden Brækhus noen gang har møtt, sier svenske Frida Wallbergs manager til NRK.no.

Frida Wallberg og Cecilia Brækhus

Svenske Frida Wallberg (t.v.) er mer enn klar for å møte Cecilia Brækhus.

Foto: Power-boxing.com/NTB Scanpix

– Nå som Cecilia Brækhus ikke får møte Holly Holm, er Frida Wallberg det beste alternativet for Cecilia, sier Wally Munteanu, manager for den svenske boksestjernen Frida Wallberg, til NRK.no.

Frida Wallberg

Frida Wallberg har slitt med skader det siste året, men skal gå kamp i Stockholm i sommer. Hennes neste motstander kan bli Cecilia Brækhus.

Foto: Power-boxing.com

Cecilia Brækhus er på desperat jakt etter jevngode motstandere, og har selv nevnt Frida Wallberg, den svenske verdensmesteren i super fjærvekt-klassen, som et av de beste alternativene.

– Skal jeg møte Frida Wallberg må jeg slanke meg. Det hater jeg intenst. Men dersom jeg får møte Frida, er det verdt det, uttalte Brækhus til NRK.no etter helgens suverene seier over Mia St. John.

Tar imot utfordringen

Og den svenske jenta vil mer enn gjerne møte Brækhus i ringen. Wallberg selv var ikke tilgjengelig for et intervju, men hennes manager, Wally Munteanu, bekrefter interessen overfor NRK.no.

– Det er klart vi vil møte Brækhus. Først skal vi ta verdensmesterbeltet i lett weltervekt, men så vil vi møte Brækhus, sier Munteanu.

Interessen møtes med glede av Brækhus-promotor Nisse Sauerland.

– Dette er høyinteressant. Det gleder meg å høre at de er interessert, sier han til NRK.no.

Ubeseiret svenske

Frida Wallberg er Sveriges fremste bokser på kvinnesiden, og har gått 13 proffkamper uten tap. To av kampene er vunnet på knockout. Som amatør vant hun 48 av 53 kamper før hun ble profesjonell i 2004, ifølge Wikipedia. Wallberg går under klengenavnet «Golden girl».

– Tror du Frida har en sjanse mot Cecilia Brækhus?

– Selvfølgelig. Frida går for å vinne. Det gjør hun alltid. Hvis ikke er det ikke noe vits å stille opp, sier han, og peker på at Frida Wallberg besitter verdensmesterbeltet til WBC-forbundet i super fjærvekt (under 59 kg).

Manageren advarer samtidig Brækhus fra å ta for lett på kampen.

– Frida vil være den tøffeste motstanden Brækhus noensinne har møtt. Hun har møtt Anne-Sophie Mathis, men Frida er tøffere og bedre teknisk enn henne. Det blir en kjempespennende kamp, slår Munteanu fast.

NRK møtte Cecilia Brækhus i Berlin onsdag kveld. Den norske boksejenta blir glad når hun får høre at Wallberg er interessert i å møtes i ringen.

– Det er absolutt en kamp jeg har lyst på. Det hadde blitt et ordentlig svensk-norsk derby, sier Brækhus.

Venter på telefon fra Brækhus-leiren

Selv om Brækhus hevder å ha sett ut Frida Wallberg som en potensiell motstander i fremtiden, forteller Munteanu at det ikke vært noen kontakt mellom de to boksernes promotorer.

– Vi har ikke hørt noe som helst. Ikke et ord. De eneste som har kontaktet oss om Cecilia Brækhus er dere i mediene, sier Munteanu.

– Jeg sendte dem (Team Sauerland, Cecilia Brækhus' promotor-team journ.anm.) en mail for en stund tilbake, men jeg fikk aldri svar. Det var for noen måneder siden, men vi har ikke hørt noen ting. De pleier å være ganske treige med å besvare henvendelser, fortsetter han.

– Kona mi bokser bedre enn St. John

Den eplekjekke manageren var selv til stede under helgens boksestevne i danske Frederikshavn, der Cecilia Brækhus gjorde kort prosess med amerikanske Mia St. John. Wallberg-manageren hevder han ikke ble skremt av det han fikk se.

Frida Wallberg og Wally Munteanu

Wally Munteanu (t.v.) og Frida Wallberg tror de kan by Brækhus på sterk motstand i bokseringen.

Foto: Power-boxing.com

– Det var jo ingen boksekamp. Kona mi er bedre til å bokse enn Mia St. John, og hun har aldri bokset. Brækhus slo på en levende boksepute, sier Munteanu, og legger til:

– Jeg kan forsikre deg om at Frida Wallberg byr på noe helt annet. Frida er mye bedre teknisk. Hun vil by på den tøffeste motstanden Brækhus noen gang har møtt, gjentar manageren.

Må bli enige om vektklasse

Munteanu tror ikke Frida Wallbergs lette vekt (det skiller to vektklasser mellom Wallberg og Brækhus), vil få noen betydning for om kampen mot Brækhus vil kunne finne sted.

– De får møtes på midten. Frida veier gjerne 62-63 kg til vanlig, så det blir bare å legge på seg noen muskler. Det skal gå fint, sier Munteanu.

Cecilia Brækhus veide inn til 65,6 kg før kampen mot Mia St. John, og er forberedt på å gå ned noen kilo for å møte Frida.

– De får møtes på 64 kg, tror jeg. Det er sånne ting vi må bli enige om før kampen, sier Munteanu, og spår at oppgjøret kan bli en av tidenes største kvinnekamper i Europa.

– De får møtes på midten, ja, bekrefter Brækhus-promotor Sauerland.

– Garanterer kamp i 2014

– Når tror du kampen blir arrangert?

– Det skal bli vanskelig å rekke det i 2013. Men jeg kan nesten garantere at kampen vil skje i 2014, forsikrer Wallberg-manageren.

– Har du en beskjed du ønsker å formidle til Cecilia Brækhus?

– Sørg for at Sauerland kontakter meg. Og sørg for å være i god form, sier Munteanu og ler.

Når Brækhus-promotor Nisse Sauerland får overbrakt meldingen, ler han godt og svarer kontant:

– Bring it on.

– Jeg lover å stille forberedt, ler Brækhus på den samme meldingen.

Cecilia Brækhus mot Mia St. John

Cecilia Brækhus vant på teknisk knockout mot Mia St. John i helgen. Den norske jenta vil møte langt tøffere motstand i Frida Wallberg, mener den svenske jentas manager.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

  • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

    Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

    Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

    – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

    Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

    Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

    Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

    En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

    Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

    Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

    En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

    Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

    – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

    Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

    For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

    Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

    31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

    I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

    Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

    – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

    – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

    Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

    Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
  • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

    Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

    Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

    Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

    Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

    Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

    Championship - Leeds United v Hull City
    Foto: Craig Brough / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal