NRK Meny
Normal

Svensk journalist om Gull-Svendsen: «Han tenker med penisen»

NOVE MESTO (NRK.no): Søndag møttes de tilfeldigvis på pressekonferansen etter Emil Hegle Svendsens gulløp (se video).

En svensk avis likte ikke Emil Helge Svendsens uttalelse om at følelser er for kvinnfolk. De hevder han tenker med penisen. Her møter han reporteren som skrev saken. Reporter/foto: Anders Rove Bentsen

VIDEO: Her møter Emil Hegle Svendsen den svenske journalisten Kristoffer Bergstrøm som lørdag skrev en kommentar om nordmannen med tittelen «Han tenker med penisen».

 • Se det spesielle møtet i videoen over!

emil

Om han ikke har jublet så mye ved målgang, feiret i alle fall Emil Hegle Svendsen sine tre VM-gull med å sprute sjampanje på pressen søndag kveld.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
– Det virker som Emil Hegle Svendsen har tenkt en del på sin penis. Ikke nok med det. Det virker også som om den ferske verdensmesteren har tenkt en del med sin penis.

Slik starter en kommentar om Emil Hegle Svendsen i svenske Aftonbladet fra lørdag. Kommentaren har tittelen «Han tenker med penisen».

Kommentaren er skrevet av journalist Kristoffer Bergstrøm som en reaksjon på Emil Hegle Svendsens forklaring på hvorfor han ikke jublet mer etter gullet på torsdagens mix-stafett.

– Følelser er for kvinnfolk, sa Hegle Svendsen til NRK.no.

Flere nettaviser fanget opp sitatet og brannfakkelen spredte seg som ild i tørt gress over grensen til Sverige.

Svendsen og svensken møttes på pressekonferansen

Når NRK.no viser Hegle Svendsen kommentaren på pressekonferansen etter nordmannens VM-gull på søndagens jaktstart, reagerer 27-åringen med latter.

– Hva skal jeg si, det er bare én manns mening, det er lov til å mene det, sier han.

Samtidig høres en svensk stemme fra Emils venstre side:

– Det er jeg som har skrevet kommentaren.

Slik videoen over viser er det Bergstrøm, kommentarens forfatter, som står ved siden av NRK.no mens vi viser Hegle Svendsen kommentaren.

Bergstrøm forsøker nesten desperat å forklare det han har skrevet overfor den norske gullvinneren.

– Emil jeg kan forklare, gjentar han flere ganger, mens den tredobbelte gullvinneren reiser fra stolen og tar etter jakken.

– Jeg skriver at du er en fantastisk idrettsmann, fortsetter Bergstrøm.

– Men jeg synes den kvinnespøken var dårlig. Det er bare den spøken jeg ikke liker. Jeg synes du er en stor idrettsmann, sier han.

– Jeg forstår, sier Svendsen før han på vei ut svarer på neste spørsmål. Fra en annen journalist.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen har tatt tre av tre mulige gull så langt i VM. Feiringen, eller mangel på feiring, har også blitt lagt merke til. Spesielt av svenske Aftonbladet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB/Scanpix/Faksimile aftonbladet.se

– Nordmenn er morsomme

– Jeg mener ikke at Emil Hegle Svendsen er en usympatisk person. Jeg setter pris på at idrettsutøvere vitser, og jeg synes nordmannen er blant de artigste i skiskytingen.

– Men det finnes mange andre steder å hente inspirasjon til vitser fra, enn foreldede tanker om skinnfrie kvinner og rasjonelle menn, skriver Bergstrøm i kommentaren.

Hevder han ville feire

Hegle Svendsens beskjedne feiring og kvinneuttalelse er blitt lagt merke til blant journalistene i den tsjekkiske VM-byen Nove Mesto. Dagen etter mix-gullet svarte nordmannen slik da NRK.no ba han utdype ikke-feiringen:

– Jeg skulle gjerne tatt meg en fest jeg, men det er så mye igjen. Det er fem løp igjen på 8-9 dager, så kalenderen er tett.

Forklarte seg på nytt

Etter at han heller ikke jublet stort etter gullet på lørdagens VM-sprint ble han litt fleipete spurt av en journalist om grunnen var at «følelser bare er for kvinnfolk».

Da gliste Hegle Svendsen og svarte med et lurt blikk:

– Det jeg mente var at jeg bare har følelser overfor kvinner.

Siste nytt

 • Fire nye utøvere OL-utestengt

  IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.

  OLYMPICS-SKELETON/ Russia's Alexander Tretiakov poses with his national flag after winning the men's skeleton event at the 2014 Sochi Winter Olympics
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Svindal starter i Lake Louise

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal