«Svennis»: – Uaktuelt å kjøpe Fram Larvik

Sven-Göran «Svennis» Eriksson er ikke ferdig med fotballen, men benekter at det er aktuelt å kjøpe 2. divisjonsklubben Fram Larvik.

Sven-Göran Eriksson

ARBEIDSLEDIG: Men Sven-Göran Eriksson er foreløpig ingen fotballpensjonist.

Foto: NRK

– Det er synd at det står i media, for det er ikke aktuelt.

Sven-Göran Eriksson har ikke hatt en jobb siden har forlot Kina og klubben Shenzhen FC i fjor sommer. Nå er den tidligere landslagstreneren for England interessert i å vende tilbake til fotballarenaen, og kanskje ender han i Norge.

– Dersom du eier en klubb kan du ha flere, ulike roller, sa Eriksson til Värmlands Folkblad i forrige uke. Han ville da ikke bekrefte hvilken klubb han eventuelt tenkte på, men avisen skrev at det var snakk om Fram Larvik i norsk andredivisjon. Det kommer derimot ikke til å skje nå, sier Eriksson til NRK.

– Jeg vet ikke hva som kommer til å skje i fremtiden, men akkurat de planene er lagt på is.

Den nå 70 år gamle fotballveteranen ser derimot ikke bort fra at han kan gå inn som eier av en fotballklubb på sikt.

– Det er en tanke jeg har. Jeg vil gjerne være med å hjelpe en klubb oppover. Jeg er fremdeles sugen på fotball.

– Trenger ikke være en toppklubb

Sven-Göran Eriksson sier at det er uaktuelt å bli trener for en klubb i lavere divisjoner. Om han derimot skal inn på eiersiden, er situasjonen en annen.

– Da spiller det mindre rolle hvilken divisjon det er snakk om. Tar jeg en slik rolle blir jo målet å få klubben oppover.

BRITAIN SOCCER

ENGLAND-SJEF: Sven-Göran Eriksson trente det engelske landslaget fra 2001 til 2006.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

«Svennis» har ikke vært ansatt i en nordisk klubb siden han vant UEFA-cupen i 1982 som trener for IFK Göteborg. Nå kan det altså være dags for et comeback, enten i hjemlandet eller i nabolandet.

– Sverige og Norge er aktuelle, men det er bare vage planer i dag.

Og det blir definitivt ikke som trener han eventuelt returnerer, hevder han selv.

– Jeg har heller ingen tilbud, så jeg tror ikke det blir aktuelt med en trenerjobb hverken i Allsvenskan eller i Eliteserien i Norge.

Utelukker ikke Asia-retur

De siste årene har Sven-Göran Eriksson holdt til i Kina, hvor han har trent klubbene Guangzhou, Shanghai SIPG og Shenzhen F.C. Dersom han skal ta fatt på en ny trenerjobb, kan det bli nok en periode i Asia, sier Eriksson.

– Jeg har vært borte fra Europa veldig lenge, det siste jeg gjorde i Europa var vel å trene Leicester. Dessuten søker Europa, med rette, ofte yngre trenere. I Asia liker de oss med grått hår. De ser ofte på erfaring, spesielt i Kina. Skulle det komme et fornuftig tilbud fra Asia, er jeg åpen for det.

FBL-ENG-PR-CHN-ERICKSEN

ASIA-RETUR FRISTER: Sven-Göran Eriksson fra tiden i Shanghai SIPG.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

Den voksende interessen for fotball i Kina fremhever «Svennis» som en av årsakene til at landet er spennende.

– Det er morsomt å se hvor fort interessen i Kina vokser. De gjør alt for at landslaget skal bli bedre. Om 15 år kan de fort være med å kjempe om å vinne VM. Myndighetene satser stort, og alle barn skal spille fotball i skolen, sier den meriterte svensken.

Siste nytt

 • Russisk proffbokser døde etter kamp

  Maksim Dadasjev (28) døde av skadene han pådro seg under proffkampen mot Subriel Matias fredag. Bokseren kastet inn håndkleet etter elleve av tolv runder i boksestevnet i Maryland, USA. Russeren ble så kjørt til sykehus. Legene konstaterte at hjernen hans hadde hovnet opp og forsøke å operere ham, men livet sto ikke til å redde.

  Dadashev
  Foto: Steve Marcus / AFP
 • Sarpsborg-keeper solgt

  Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksandr Vasjutin er solgt til Zenit St. Petersburg. Det bekrefter klubbene tirsdag kveld. 24 år gamle Vasjutin kom til Sarpsborg fra finske Lahti i fjor sommer.

  Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08 (3-3)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Utestenges i fire år

  De to østerrikske langrennsløperne Max Hauke og Dominik Baldauf har fått fire års utestengelse etter dopingskandalen i ski-VM i Seefeld i februar. Det bekrefter det østerrikske antidopingbyrået ÖADR tirsdag. Hauke ble tatt på fersken av politiet med en nål i armen.

  Max Hauke

Sendeplan

Kl. Program Kanal