NRK Meny
Normal

«Svennis»: – Uaktuelt å kjøpe Fram Larvik

Sven-Göran «Svennis» Eriksson er ikke ferdig med fotballen, men benekter at det er aktuelt å kjøpe 2. divisjonsklubben Fram Larvik.

Sven-Göran Eriksson

ARBEIDSLEDIG: Men Sven-Göran Eriksson er foreløpig ingen fotballpensjonist.

Foto: NRK

– Det er synd at det står i media, for det er ikke aktuelt.

Sven-Göran Eriksson har ikke hatt en jobb siden har forlot Kina og klubben Shenzhen FC i fjor sommer. Nå er den tidligere landslagstreneren for England interessert i å vende tilbake til fotballarenaen, og kanskje ender han i Norge.

– Dersom du eier en klubb kan du ha flere, ulike roller, sa Eriksson til Värmlands Folkblad i forrige uke. Han ville da ikke bekrefte hvilken klubb han eventuelt tenkte på, men avisen skrev at det var snakk om Fram Larvik i norsk andredivisjon. Det kommer derimot ikke til å skje nå, sier Eriksson til NRK.

– Jeg vet ikke hva som kommer til å skje i fremtiden, men akkurat de planene er lagt på is.

Den nå 70 år gamle fotballveteranen ser derimot ikke bort fra at han kan gå inn som eier av en fotballklubb på sikt.

– Det er en tanke jeg har. Jeg vil gjerne være med å hjelpe en klubb oppover. Jeg er fremdeles sugen på fotball.

– Trenger ikke være en toppklubb

Sven-Göran Eriksson sier at det er uaktuelt å bli trener for en klubb i lavere divisjoner. Om han derimot skal inn på eiersiden, er situasjonen en annen.

– Da spiller det mindre rolle hvilken divisjon det er snakk om. Tar jeg en slik rolle blir jo målet å få klubben oppover.

BRITAIN SOCCER

ENGLAND-SJEF: Sven-Göran Eriksson trente det engelske landslaget fra 2001 til 2006.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

«Svennis» har ikke vært ansatt i en nordisk klubb siden han vant UEFA-cupen i 1982 som trener for IFK Göteborg. Nå kan det altså være dags for et comeback, enten i hjemlandet eller i nabolandet.

– Sverige og Norge er aktuelle, men det er bare vage planer i dag.

Og det blir definitivt ikke som trener han eventuelt returnerer, hevder han selv.

– Jeg har heller ingen tilbud, så jeg tror ikke det blir aktuelt med en trenerjobb hverken i Allsvenskan eller i Eliteserien i Norge.

Utelukker ikke Asia-retur

De siste årene har Sven-Göran Eriksson holdt til i Kina, hvor han har trent klubbene Guangzhou, Shanghai SIPG og Shenzhen F.C. Dersom han skal ta fatt på en ny trenerjobb, kan det bli nok en periode i Asia, sier Eriksson.

– Jeg har vært borte fra Europa veldig lenge, det siste jeg gjorde i Europa var vel å trene Leicester. Dessuten søker Europa, med rette, ofte yngre trenere. I Asia liker de oss med grått hår. De ser ofte på erfaring, spesielt i Kina. Skulle det komme et fornuftig tilbud fra Asia, er jeg åpen for det.

FBL-ENG-PR-CHN-ERICKSEN

ASIA-RETUR FRISTER: Sven-Göran Eriksson fra tiden i Shanghai SIPG.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

Den voksende interessen for fotball i Kina fremhever «Svennis» som en av årsakene til at landet er spennende.

– Det er morsomt å se hvor fort interessen i Kina vokser. De gjør alt for at landslaget skal bli bedre. Om 15 år kan de fort være med å kjempe om å vinne VM. Myndighetene satser stort, og alle barn skal spille fotball i skolen, sier den meriterte svensken.

Siste nytt

 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK
 • Sesongen trolig over for «Ox»

  Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain ble båret ut av banen etter 18 minutter spill i mesterligasemifinalen mot Roma tirsdag. Til tross for 5-2-seier, var «Ox»' kneskade et skår i gleden for manager Jürgen Klopp.

  – Vi mistet en fantastisk spiller i kveld, sa Klopp etter kampen og fortalte at spilleren trolig er ute resten av sesongen.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid