«Svennis»: – Uaktuelt å kjøpe Fram Larvik

Sven-Göran «Svennis» Eriksson er ikke ferdig med fotballen, men benekter at det er aktuelt å kjøpe 2. divisjonsklubben Fram Larvik.

Sven-Göran Eriksson

ARBEIDSLEDIG: Men Sven-Göran Eriksson er foreløpig ingen fotballpensjonist.

Foto: NRK

– Det er synd at det står i media, for det er ikke aktuelt.

Sven-Göran Eriksson har ikke hatt en jobb siden har forlot Kina og klubben Shenzhen FC i fjor sommer. Nå er den tidligere landslagstreneren for England interessert i å vende tilbake til fotballarenaen, og kanskje ender han i Norge.

– Dersom du eier en klubb kan du ha flere, ulike roller, sa Eriksson til Värmlands Folkblad i forrige uke. Han ville da ikke bekrefte hvilken klubb han eventuelt tenkte på, men avisen skrev at det var snakk om Fram Larvik i norsk andredivisjon. Det kommer derimot ikke til å skje nå, sier Eriksson til NRK.

– Jeg vet ikke hva som kommer til å skje i fremtiden, men akkurat de planene er lagt på is.

Den nå 70 år gamle fotballveteranen ser derimot ikke bort fra at han kan gå inn som eier av en fotballklubb på sikt.

– Det er en tanke jeg har. Jeg vil gjerne være med å hjelpe en klubb oppover. Jeg er fremdeles sugen på fotball.

– Trenger ikke være en toppklubb

Sven-Göran Eriksson sier at det er uaktuelt å bli trener for en klubb i lavere divisjoner. Om han derimot skal inn på eiersiden, er situasjonen en annen.

– Da spiller det mindre rolle hvilken divisjon det er snakk om. Tar jeg en slik rolle blir jo målet å få klubben oppover.

BRITAIN SOCCER

ENGLAND-SJEF: Sven-Göran Eriksson trente det engelske landslaget fra 2001 til 2006.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

«Svennis» har ikke vært ansatt i en nordisk klubb siden han vant UEFA-cupen i 1982 som trener for IFK Göteborg. Nå kan det altså være dags for et comeback, enten i hjemlandet eller i nabolandet.

– Sverige og Norge er aktuelle, men det er bare vage planer i dag.

Og det blir definitivt ikke som trener han eventuelt returnerer, hevder han selv.

– Jeg har heller ingen tilbud, så jeg tror ikke det blir aktuelt med en trenerjobb hverken i Allsvenskan eller i Eliteserien i Norge.

Utelukker ikke Asia-retur

De siste årene har Sven-Göran Eriksson holdt til i Kina, hvor han har trent klubbene Guangzhou, Shanghai SIPG og Shenzhen F.C. Dersom han skal ta fatt på en ny trenerjobb, kan det bli nok en periode i Asia, sier Eriksson.

– Jeg har vært borte fra Europa veldig lenge, det siste jeg gjorde i Europa var vel å trene Leicester. Dessuten søker Europa, med rette, ofte yngre trenere. I Asia liker de oss med grått hår. De ser ofte på erfaring, spesielt i Kina. Skulle det komme et fornuftig tilbud fra Asia, er jeg åpen for det.

FBL-ENG-PR-CHN-ERICKSEN

ASIA-RETUR FRISTER: Sven-Göran Eriksson fra tiden i Shanghai SIPG.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

Den voksende interessen for fotball i Kina fremhever «Svennis» som en av årsakene til at landet er spennende.

– Det er morsomt å se hvor fort interessen i Kina vokser. De gjør alt for at landslaget skal bli bedre. Om 15 år kan de fort være med å kjempe om å vinne VM. Myndighetene satser stort, og alle barn skal spille fotball i skolen, sier den meriterte svensken.

Siste nytt

 • Granåsen får 180 millioner

  Regjeringen vil gi 180 millioner kroner til utbygging av Granåsen skisenter dersom ski-VM 2025 blir lagt til Trondheim, skriver NTB. Trondheim har ikke formelt blitt utpekt som arrangør av VM i nordiske grener i 2025, men trønderhovedstaden er eneste søker.

  Granåsen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Jansrud vil sette uslåelig rekord

  Kjetil Jansrud er klar for ny sesong. Der har han satt seg en rekke mål. Men Vinstra-gutten har pekt seg ut ett spesielt. Han har gjennom karrieren nemlig seks verdenscupseire i Kvitfjell.

  Det betyr at han allerede er «kongen av Kvitfjell», men Jansrud vil ha mer.

  – Jeg har lyst til å sette en rekord i Kvitfjell som bare står, en rekord på fartssiden som ingen kommer til å slå noensinne, det er målet. Det er jo mitt sted, mitt lokalmiljø og der jeg har vokst opp. Så jeg har lyst å gjøre den så vanskelig som mulig, sier Jansrud til NTB.

  Jvd7rT2tuG0
  Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal