«Svennis»: – Uaktuelt å kjøpe Fram Larvik

Sven-Göran «Svennis» Eriksson er ikke ferdig med fotballen, men benekter at det er aktuelt å kjøpe 2. divisjonsklubben Fram Larvik.

Sven-Göran Eriksson

ARBEIDSLEDIG: Men Sven-Göran Eriksson er foreløpig ingen fotballpensjonist.

Foto: NRK

– Det er synd at det står i media, for det er ikke aktuelt.

Sven-Göran Eriksson har ikke hatt en jobb siden har forlot Kina og klubben Shenzhen FC i fjor sommer. Nå er den tidligere landslagstreneren for England interessert i å vende tilbake til fotballarenaen, og kanskje ender han i Norge.

– Dersom du eier en klubb kan du ha flere, ulike roller, sa Eriksson til Värmlands Folkblad i forrige uke. Han ville da ikke bekrefte hvilken klubb han eventuelt tenkte på, men avisen skrev at det var snakk om Fram Larvik i norsk andredivisjon. Det kommer derimot ikke til å skje nå, sier Eriksson til NRK.

– Jeg vet ikke hva som kommer til å skje i fremtiden, men akkurat de planene er lagt på is.

Den nå 70 år gamle fotballveteranen ser derimot ikke bort fra at han kan gå inn som eier av en fotballklubb på sikt.

– Det er en tanke jeg har. Jeg vil gjerne være med å hjelpe en klubb oppover. Jeg er fremdeles sugen på fotball.

– Trenger ikke være en toppklubb

Sven-Göran Eriksson sier at det er uaktuelt å bli trener for en klubb i lavere divisjoner. Om han derimot skal inn på eiersiden, er situasjonen en annen.

– Da spiller det mindre rolle hvilken divisjon det er snakk om. Tar jeg en slik rolle blir jo målet å få klubben oppover.

BRITAIN SOCCER

ENGLAND-SJEF: Sven-Göran Eriksson trente det engelske landslaget fra 2001 til 2006.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

«Svennis» har ikke vært ansatt i en nordisk klubb siden han vant UEFA-cupen i 1982 som trener for IFK Göteborg. Nå kan det altså være dags for et comeback, enten i hjemlandet eller i nabolandet.

– Sverige og Norge er aktuelle, men det er bare vage planer i dag.

Og det blir definitivt ikke som trener han eventuelt returnerer, hevder han selv.

– Jeg har heller ingen tilbud, så jeg tror ikke det blir aktuelt med en trenerjobb hverken i Allsvenskan eller i Eliteserien i Norge.

Utelukker ikke Asia-retur

De siste årene har Sven-Göran Eriksson holdt til i Kina, hvor han har trent klubbene Guangzhou, Shanghai SIPG og Shenzhen F.C. Dersom han skal ta fatt på en ny trenerjobb, kan det bli nok en periode i Asia, sier Eriksson.

– Jeg har vært borte fra Europa veldig lenge, det siste jeg gjorde i Europa var vel å trene Leicester. Dessuten søker Europa, med rette, ofte yngre trenere. I Asia liker de oss med grått hår. De ser ofte på erfaring, spesielt i Kina. Skulle det komme et fornuftig tilbud fra Asia, er jeg åpen for det.

FBL-ENG-PR-CHN-ERICKSEN

ASIA-RETUR FRISTER: Sven-Göran Eriksson fra tiden i Shanghai SIPG.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

Den voksende interessen for fotball i Kina fremhever «Svennis» som en av årsakene til at landet er spennende.

– Det er morsomt å se hvor fort interessen i Kina vokser. De gjør alt for at landslaget skal bli bedre. Om 15 år kan de fort være med å kjempe om å vinne VM. Myndighetene satser stort, og alle barn skal spille fotball i skolen, sier den meriterte svensken.

Siste nytt

 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant fredagens prolog i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som leder verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Totalt gikk åtte nordmenn videre til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sundling vant prologen

  Jonna Sundling vant fredagens prolog i Quebec. Verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg ble best av de norske med sin 3. plass. Russiske Natalja Neprjajeva ble nummer 6. Totalt er 7 norske jenter klare for kvartfinalen.

  Svenska Skidspelen i Falun 2019, verdenscup, kvinner 10 km
  Foto: Ulf Palm / Tt / NTB scanpix
 • Eisenbichler tar sin første seier

  Markus Eisenbichler tok sin første verdenscupseier i karrieren da han vant fredagens skiflyvningsrenn i Planica. Tyskeren hoppet 233 meter i andre omgang og vant foran japanske Ryoyu Kobayashi. Johann André Forfang ble beste nordmann på 8.plass.

  Markus Eisenbichler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal