Hopp til innhold

Svendsens mystiske duell-svikt

RUHPOLDING (NRK): Han er kjent som verdens beste avslutter. Nå jobber Emil Hegle Svendsen (30) intenst med å finne seg selv igjen.

Emil Hegle Svendsen

SPURTSLÅTT IGJEN: Emil Hegle Svendsen går i mål bak Jean Guillaume Beatrix 20 .desember.

Foto: JURE MAKOVEC/AFP / Afp

– Det er litt vanskelig å sette fingeren på hva det er, sier Svendsen.

Trønderen møter NRK i regnet utenfor utøverhotellet i Ruhpolding, hvor skiskytterne tar fatt på nok en verdenscupuke.

Han smiler og har lagt den umiddelbare skuffelsen fra sprekken på fellesstarten bak seg, men det plager ham likevel litt fortsatt. Det var nemlig ikke første gang denne sesongen.

Før jul tapte han duellen mot Jean-Guillaume Beatrix.

Da hadde han også tapt stafett-duellen mot Anton Sjipulin på sisterunden i Hochfilzen.

Hans siste seier kom 20. desember 2014.

Emil Hegle Svendsen tapte seierskampen, mens Ole Einar Bjørndalen vant kampen om tredjeplassen.

Her blir Emil Hegle Svendsen slått av Jean-Guillaume Beatrix.

Mangler «den lille nøkkelen»

– Det kan sammenlignes litt med hopp. Det er en tidelsidrett der du må ha timingen inne for å føle deg hundre prosent og fly bakken ned. Hvis du har det, har du det. Og hvis du detter ut av det, kan det være litt vanskelig å finne tilbake. Det er den lille nøkkelen der som jeg tydeligvis ikke har helt på plass, sier Svendsen.

Mesterskapsspesialisten har nå åtte uker på å finne ut av det før VM på hjemmebane.

– Det bekymrer meg ikke ennå. Jeg har god tid igjen, og jeg bruker å finne den. Men det kommer ikke av seg selv, så jeg må nok bruke litt tid og prøve litt forskjellige ting, sier trønderen, som påpeker at det handler mest om timing på standplass.

Emil Hegle Svendsen

Her er Anton Sjipulin for sterk.

– Det går litt på æren

Ole Einar Bjørndalen gikk over tre år før det igjen løsnet med verdenscupseier i Östersund. Han vet naturligvis alt om hva Svendsen snakker om.

– Godfølelsen er viktig. Det er bare et tidsspørsmål før Emil vinner et verdenscuprenn nå. Jeg er ikke bekymret for Emil, men han blir ikke sterkere psykisk av mange smeller etter hverandre, sier Bjørndalen.

– Du skulle tro at den selvtilliten var på topp hele karrieren med tanke på alt han har oppnådd. Men alle vi vet at det der snur på dagen. Det er ett dårlig løp, én sprekk og så må du jobbe deg opp igjen, sier Tarjei Bø.

– Dette snur han, men det er klart det litt kjipt, da. Det går litt på æren også, vet du, når du møter (Martin) Fourcade til duell. Da har du lyst til å vise at det ikke skal være noen «walk in the park» for ham, sier Bø.

Den første seiersmuligheten kommer på onsdagens normaldistanse. Så kan det være duket for nye dueller både på stafetten og lørdagens fellesstart.

– Det har enten vært litt for dårlig skigåing eller litt for dårlig skyting. Det må på plass, sier Svendsen.

Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade kom sammen inn til siste skyting på fellesstarten i Ruhpolding. Franske Fourcade traff på alle sine skudd, det gjorde ikke Svendsen som bommet hele tre ganger.

Siste nytt

  • Kofstad med vill opphenting og banerekord i India

    Espen Kofstad spilte fantastisk golf på 2. runde på europatouren i New Delhi. Han ser ut til å klare cuten i turneringen tross torsdagens skrekkstart.

    Nordmannen gikk fra ni slag over par (81) torsdag til å sette banerekord og trolig spille seg over cutgrensen med en 62-runde fredag.

    – Jeg skjelver fortsatt litt. Det var bare utrolig i dag. Alt satt. Jeg traff på så mange putter. Det har vært litt av en dag, sier Kofstad til arrangøren.

    Han kunne knapt tro det selv etter å ha startet dagen på 141.-plass av de 144 startende i turneringen i Indias hovedstad.

    Suksessen på 2. runde gjør høyst sannsynlig at Kofstad er klar for spill også lørdag og søndag. Det fører til at han må endre reiseplaner for andre gang på kort tid.

    – Jeg endret flybillettene mine i går slik at jeg kunne reise hjem i morgen. Så jeg må endre dem igjen, sier nordmannen.

    62-runden er rekord på DLF Golf and Country Club i New Delhi, melder arrangøren.

    I skrivende stund ligger Kofstad akkurat over cutgrensen med ett slag under par totalt. En rekke spillere har imidlertid til gode å fullføre sine runder før feltet deles i to.

    Japaneren Keita Nakajima leder turneringen i den indiske hovedstaden så langt. Han har gått de to første rundene på totalt 14 slag under par. (NTB)

    Espen Kofstad
    Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
  • City-duo mister Arsenal-kampen

    Manchester Citys forsvarsspillere Kyle Walker og John Stones mister begge søndagens storkamp mot Arsenal. For Arsenal kjemper en nøkkeltrio mot klokken.

    Både Walker og Stones pådro seg skader i løpet av landslagssamlingen, og City-manager Pep Guardiola sa på fredagens pressekonferanse at duoen ikke blir klare til møte mot Arsenal.

    Samtidig fortalte Guardiola at Kevin De Bruyne og Ederson trolig er tilgjengelig til kampen etter litt skaderusk.

    På Arsenal-manager Mikel Arteta sin pressekonferanse, fortalte spanjolen at trioen Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Gabriel Magalhães er usikker til kampen.

    – De har ikke trent ennå, men vi har en treningsøkt i morgen, så det er en sjanse for at de kan være med, sier Arteta.

    Kun ett poeng skiller fra Arsenal og Liverpool ned Manchester City når ti serierunder gjenstår av Premier League-sesongen.

    Liverpool tar imot Brighton klokken 15:00 søndag, før Manchester City får besøk av Arsenal kl. 17:30.

    John Stones og Kyle Walker
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen for første gang siden september.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    Om Ipswich vinner den kampen vil de sende Leicester utenfor de to øverste plassene for første gang siden 5. serierunde som ble spilt i september. Ipswich vil riktignok ha én kamp mer spilt enn Leicester etter fredagens kamper.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal