Støtter Northugs satsing utenfor landslaget

VAL SENALES (NRK): Emil Hegle Svendsen sier Petter Northug bør få fortsette å satse utenfor landslaget. Han mener Skiforbundet klarer seg fint videre uten skistjernen.

Emil Hegle Svendsen om Petter Northug

Skiskytteren er på høydesamling i Nord-Italia før VM-sesongen på hjemmebane. Der er også Northug sammen med sin trener og følgesvenner.

Italy Cross Country World Cup Tour de ski Petter Jr. Northug

OMSTRIDT: Petter Northug har fortsatt ingen avtale med Skiforbundet.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Medaljegrossisten Svendsen er selv landslagsløper, men er klar på hva han mener om Northugs satsing utenfor landslaget.

– Langrenn hadde ikke vært det samme uten Petter. Hvis det er utenfor landslaget at han fortsetter, så burde man absolutt legge til rette for det, sier Svendsen, som er klar på at langrenn ikke hadde vært så populært hvis det ikke hadde vært for Northug.

– Selv om det innebærer at Skiforbundet må fire på kravene?

– Jeg tror de klarer seg bra uansett. De har andre stjerner som gjør det bra og som skaper inntekter. Jeg tenker at det er en vinn-vinn situasjon hvis han kan fortsette, sier han.

– Må ha penger

For tredje året på rad jobber Northug-leiren for å komme til enighet med Skiforbundet om en avtale om Petter Northugs sesong.

Skiforbundet ville egentlig kreve landslagsplass av Northug hele året, men etter to runder i skistyret trakk man seg tilbake til krav om en halvt år lang avtale, lik den han hadde for VM-sesongen i fjor.

Fortsatt har ikke Northug signert noen avtale da han mener han blir forskjellsbehandlet i forhold til andre utøvere utenfor landslaget.

– Jeg tror ikke Petter gikk ut av det laget på grunn av noen rettigheter. Han sa det enten var å legge opp eller å drive for seg selv og har egentlig bare prøvd å få til et best mulig opplegg for seg selv. Han må ha penger for å drifte satsingen sin han også, sier Svendsen.

– Nå er han tilbake der han skal være. Han trener bra og gjør det bra i skisporet og da er det som det skal være, sier skiskytteren.

Emil Hegle Svendsen under et testrenn på rulleski i Holmenkollen, i løypene til VM i skiskyting 2016

STØTTER NORTHUG: Her er Emil Hegle Svendsen under et testrenn på rulleski i VM-løypene i Holmenkollen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Er veldig motivert

Northug vil ikke la seg intervjue under treningssamlingen i vinterlige Val Senales.

Sammen med sin trener Stig Rune Kveen, Petter Skinstad, og flere andre gikk Northug flere runder i rolig tempo under sin første dag i høyden.

Han har vist i konkurranser i Trøndelag at løpsformen er svært sterk.

– Da tenker jeg at Emil Hegle er ganske oppegående, sier Kveen når han får høre Svendsens uttalelser.

– Petter er i alle fall veldig motivert og trives veldig godt i situasjonen han er i dag og med de folkene han har rundt seg. Vi får gjort jobben og er fornøyd med situasjonen.

Les også: Millonspill i kulissene bak Northug-konflikten

Northug på ski i Val Senales

Siste nytt

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
 • Fem nordmenn til søndagens renn

  Ingen nordmenn topp ti - men fem går videre til finalen på søndag.

  Forfang er beste nordmann på 14. plass, Fannemel på 18., Stjernen på 25., Tande på 32., Johansson på 38. Granerud ender på 56. plass og blir dermed ikke å se på søndag.

  Russiske Klimov vinner kvalifiseringen med hoppet på 137 meter, men det skal sies at han hadde langt bedre forhold enn de antatt beste fikk.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge