Hopp til innhold

Svendsen: Kan ha trent for tøft i høst

ANTERSELVA (NRK): Emil Hegle Svendsen la på store treningsmengder for å slå tilbake etter det skuffende fjoråret. Men han var dobbelt så ofte på pallen forrige sesong.

Svendsen frustrert Anterselva

FRUSRERT: Emil Hegle Svendsen har blitt mer og mer frustrert denne sesongen etter at han ikke føler han får resultater som står i stil med jobben han har lagt ned.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Egil Gjelland

TROR DET SNUR: Landslagstrener Egil Gjelland.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Trønderen tok et oppgjør med sin egen satsing og motivasjon etter fjoråret. Han la på treningsmengdene helt opp mot tjue prosent noen måneder.

– Med tanke på sesongen hittil så er det ikke tvil om at det kanskje ikke var det lureste. Vi får se hvordan det er når sesongen er over. Det er totalen som teller. Vi er bare omtrent halvveis i sesongen ennå, sier Svendsen til NRK.

Flere pallbesøk i fjor

I fjor hadde han på dette tidspunktet i sesongen fire pallplasser, der to var seire. Til nå denne sesongen har han vært to ganger på pallen.

– Med tanke på den jobben jeg har lagt ned i år og den jobben jeg la ned i fjor, burde det vært motsatt. Det har det ikke vært og det er ikke alltid man får de logiske svarene som man tror man skal få, sier Svendsen.

– Kanskje for tøff

Svendsen avsluttet en resultatmessig skuffende helg med å trekke seg fra sin stafettetappe for Norge på stafetten. Da NRK pratet med Svendsen før konkurransen i Anterselva, lurte han på om han har overdrevet jakten på VM-suksess.

– Bikket det over i treningen?

– Jeg følte meg bra hele veien. Men det er en hårfin balansegang. Og den må man ha en god følelse på. Kanskje jeg har vært litt for tøff i høst. Jeg vet ikke. Jeg skal ikke bombastisk på det, men kanskje, sier Svendsen.

Dette gjentok han også gjennom helgen at han kan ha vært fort opptatt av å legge ned mye trening i høst.

Fem uker til VM

Landslagstrener Egil Gjelland mener Svendsens problem er på standplass og at det er kontroll på skigåingen.

– Han tror jeg kommer mer og mer. Det er fremdeles over en måned til VM. Han har gjort mye bra. Men det har vært litt opp og ned. Det er stort sett på standplass at han får en bom for mye. Det er tid til å rette på det og det skal lite til for at det snur, sier Gjelland.

NRK-ekspert og tidligere verdensmester sju ganger, Liv Grete Skjelbreid, er sikker på at Svendsen kommer i form til VM på hjemmebane.

– Det er alltid tungt når resultatene uteblir. Samtidig syns jeg Emil ser bra ut med det han gjør. Formkurven er på riktig vei. Så derfor klarer jeg ikke å tro at han ikke skal være i form i VM, sier Liv Grete Skjelbreid.

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal