NRK Meny
Normal

Svendsen: Kan ha trent for tøft i høst

ANTERSELVA (NRK): Emil Hegle Svendsen la på store treningsmengder for å slå tilbake etter det skuffende fjoråret. Men han var dobbelt så ofte på pallen forrige sesong.

Svendsen frustrert Anterselva

FRUSRERT: Emil Hegle Svendsen har blitt mer og mer frustrert denne sesongen etter at han ikke føler han får resultater som står i stil med jobben han har lagt ned.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Egil Gjelland

TROR DET SNUR: Landslagstrener Egil Gjelland.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Trønderen tok et oppgjør med sin egen satsing og motivasjon etter fjoråret. Han la på treningsmengdene helt opp mot tjue prosent noen måneder.

– Med tanke på sesongen hittil så er det ikke tvil om at det kanskje ikke var det lureste. Vi får se hvordan det er når sesongen er over. Det er totalen som teller. Vi er bare omtrent halvveis i sesongen ennå, sier Svendsen til NRK.

Flere pallbesøk i fjor

I fjor hadde han på dette tidspunktet i sesongen fire pallplasser, der to var seire. Til nå denne sesongen har han vært to ganger på pallen.

– Med tanke på den jobben jeg har lagt ned i år og den jobben jeg la ned i fjor, burde det vært motsatt. Det har det ikke vært og det er ikke alltid man får de logiske svarene som man tror man skal få, sier Svendsen.

– Kanskje for tøff

Svendsen avsluttet en resultatmessig skuffende helg med å trekke seg fra sin stafettetappe for Norge på stafetten. Da NRK pratet med Svendsen før konkurransen i Anterselva, lurte han på om han har overdrevet jakten på VM-suksess.

– Bikket det over i treningen?

– Jeg følte meg bra hele veien. Men det er en hårfin balansegang. Og den må man ha en god følelse på. Kanskje jeg har vært litt for tøff i høst. Jeg vet ikke. Jeg skal ikke bombastisk på det, men kanskje, sier Svendsen.

Dette gjentok han også gjennom helgen at han kan ha vært fort opptatt av å legge ned mye trening i høst.

Fem uker til VM

Landslagstrener Egil Gjelland mener Svendsens problem er på standplass og at det er kontroll på skigåingen.

– Han tror jeg kommer mer og mer. Det er fremdeles over en måned til VM. Han har gjort mye bra. Men det har vært litt opp og ned. Det er stort sett på standplass at han får en bom for mye. Det er tid til å rette på det og det skal lite til for at det snur, sier Gjelland.

NRK-ekspert og tidligere verdensmester sju ganger, Liv Grete Skjelbreid, er sikker på at Svendsen kommer i form til VM på hjemmebane.

– Det er alltid tungt når resultatene uteblir. Samtidig syns jeg Emil ser bra ut med det han gjør. Formkurven er på riktig vei. Så derfor klarer jeg ikke å tro at han ikke skal være i form i VM, sier Liv Grete Skjelbreid.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag