NRK Meny
Normal

Svendsen: – Tull å si at man ikke føler press i OL

RUHPOLDING (NRK.no): Etter lørdagens verdenscupseier er Emil Hegle Svendsen kanskje den største OL-favoritten av alle i skiskyting. Selv er han spent på om han takler presset.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen havnet i oppmerksomhetens sentrum etter seieren på 20-kilometeren i Ruhpolding lørdag. Nå må han leve med favorittstemplet frem til OL starter om en snau måned.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er mange som sier at de ikke føler press i OL, men det er bare tull. Alle føler press i OL, og det er et stort press, sier Hegle Svendsen til NRK.no.

Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen var helt utslitt etter lørdagens seier. Det samme var Johannes Thingnes Bø (i forgrunnen).

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Lørdag tok han sin 34. verdenscupseier og passerte legendariske Sven Fischer på adelskalenderen. Nå har han bare Bjørndalen (93 seire) og Raphael Poiree (44) foran seg på listen.

OL-gull i Sotsji vil virkelig gjøre ham til en av de aller største i skiskytterhistorien.

Umulig trening

På spørsmål om hva han er mest spent på under lekene i Russland svarer han «om jeg mestrer å takle presset».

Hegle Svendsen har tidligere vist at han kan levere når det gjelder som mest. 28-åringen har både OL- og VM-gull. Utfordringen er at det, ifølge 28-åringen, er umulig å trene på den atmosfæren som venter i OL.

– Det går ikke an, sier han og utdyper:

– Det gjelder å tenke at du skal gjøre nøyaktig det samme som du gjør i verdenscupen og på trening. Det er det som er jobben min og klarer jeg det kan det gå riktig så bra.

– Emil er i slaget

Med to seire i Oberhof forrige helg, og med lørdagens triumf på 20-kilometeren i Ruhpolding, er «Super-Svendsen», sammen med franske Martin Fourcade, den største gullfavoritten på flere distanser i OL.

Martin Fourcade

Martin Fourcade, her fra fellesstarten han vant i Oberhof forrige helg, blir en farlig konkurrent for Hegle Svendsens i OL.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Fourcade går ikke i Ruhpolding med begrunnelse om at han vil lade opp til OL, men broren Simone Fourcade sier følgene om Hegle Svendsens favorittstempel:

– Emil er virkelig i slaget nå og det er ingen tvil om at han vil bli sterk i OL. Han og Martin har vært de sterkeste de to siste årene. De er OL-favoritter.

Hvilehjem

– Martin og jeg er kanskje de to største favorittene på papiret, men det vil alltid være ulike løpere som utfordrer oss på hvert eneste løp. Det blir ikke akkurat noe hvilehjem i Sotsji, sier Hegle Svendsen.

– Men presset blir ikke mindre etter de seirene du har tatt etter jul?

– Det er klart at forventningene skrus opp for hvert løp man gjør det bra. Man er alltid litt ekstra nervøs i mesterskap, men det er jeg forberedt på, sier Svendsen.

Siste nytt

 • Islands trener slutter

  Heimir Hallgrímsson gir seg som Islandsk landslagstrener i fotball. Forbundet melder at de ønsket å ha med Hallgrímsson videre.

  – Etter sju gode år med det islandske laget har jeg bestemt meg for å gi meg nå, sier treneren.

  Hallgrímsson ledet Island til landets første VM.

 • Knudtzon til Molde

  Molde har hentet Erling Knudtzon fra Lillestrøm, det melder Molde på sine nettsider. Knudtzon har fått en treårskontrakt med de blåkledde fra Romsdal. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2019.

  Ërling Knudtzon
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • KIL henter spiller fra Brasil

  Lucas Morais (21) har signert for 1.-divisjonsklubben Kongsvinger. Han har signert en avtale over tre og et halvt år.

  Morais blir den andre brasilianeren i stallen, fra før har de tidligere Aalesund-spiller Marlinho.

  Mark Dempsey og Espen Nystuen
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag