Svendsen: – Kjipt å snappe plassen foran nesa til Tarjei

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Tarjei Bø er langt nede, men Emil Hegle Svendsen har ennå ikke fått snakket med kompisen etter at han «stjal plassen hans» på miksstafettlaget.

Svendsen og Bø

KOMPISER: Emil Hegle Svendsen (t.v.) og Tarjei Bø kjempet om en og samme plass på miksstafettlaget i OL. Her fra verdenscupen tidligere i år.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg snappet den plassen rett foran nesa til Tarjei. Det er litt kjipt, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Da han tok bronse på fellesstarten, tok han samtidig plassen som i utgangspunktet var tiltenkt Tarjei Bø på miksstafetten.

– Tarjei var veldig lei seg og langt nede i går, men han er flink til å snu det negative til det positive, så i løpet av dagen i dag har nok den verste skuffelsen lagt seg og han mobiliserer til å gi de andre nasjonene juling på herrestafetten på fredag, forteller Johannes Thingnes Bø, som var klar på at han aller helst ville gå med storebroren.

– Blod er tjukkere enn vann, men begge er fantastiske skiskyttere. Jeg er lei meg på Tarjei sine vegne selvfølgelig, men veldig glad på Emil sine. Toppidretten er ikke så grei å ha med å gjøre av og til, legger han til.

– Følelser må legges til side

Hegle Svendsen har stor forståelse for utsagnet til Thingnes Bø. Han har ennå ikke pratet ut med lagkameraten som nå må følge tirsdagens øvelse fra sidelinjen.

– Jeg forsøkte å snakke med ham i går, men han var ikke der da jeg banket på, så jeg skal gjøre det i dag. Det er viktig å prate sammen som kompiser når det handler om en plass på laget. Kjenner jeg Tarjei rett er han «fair» og ønsker meg det beste, sier 32-åringen.

– Det er ingen andre jeg unte plassen mer enn ham. Vi har vært på lag sammen i 10 år og opplevd mye sammen, men følelser må legges til siden når vi tar ut et lag, fortsetter han.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn

INN PÅ LAGET: Emil Hegle Svendsen spurtet seg til en plass på miksstafettlaget da han slo tyske Erik Lesser søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Omtenksom «bad boy»

Tiril Eckhoff er glad for avgjørelsen om å ta med Hegle Svendsen. De to var begge med på miksstafettlaget som tok OL-gull i Sotsji.

Miksstafettlaget OL

LAGET: Johannes Thingnes Bø (f.v.), Emil Hegle Svendsen, Marte Olsbu og Tiril Eckhoff var i godt humør på mandagens pressetreff.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– En mer rutinert og stabil stafettløper skal du lete lenge etter. Emil er en trygg person og han bygger opp laget. Han er litt «bad boy» utenpå, men inni er han veldig omtenksom og støttende. Han er den av gutta som er flinkest med komplimenter og å gi et klapp på skuldra når det går tungt, skryter hun.

Norge stiller nå dessuten med det eneste laget som har fire medaljevinnere fra disse olympiske leker.

– Vi er ingen soleklar favoritt, men en av medaljekandidatene, mener Thingnes Bø.

– Det ser fint ut på papiret, men når vi står på start stiller alle likt, understreker Eckhoff.

 • Landslagssjef Egil Kristiansen ville mandag ikke offentliggjøre hvem som går de ulike etappene.

Siste nytt

 • RBK svarer på Hareide-uttalelser

  Styreleder Ivar Koteng ber NRK gjengi hva Hareide har sagt før han svarer på spørsmål. NRK opplyser at Hareide har uttalt at han er for Pride-markeringer, men ikke i fotballen.

  – Stiller klubben seg bak dette?

  – Rosenborg har valgt å markere Pride ved flere tilfeller. Vi tror RBK har en viss påvirkningskraft slik at vi kan få større likeverd enn i dag, sier Koteng.

  – Er det uproblematisk at klubb og hovedtrener er uenige?

  – Jeg er ikke sikker på at han er helt uenig med oss. Jeg tror han tenker mest på spilleregler. Det er ikke problematisk at en trener og klubb har ulikt syn på forskjellige ting. Det er sånn det bør være i et demokrati, sier Koteng.

  – Hareide etterlyser et system hvis idretten først skal brukes til det. Alternativt at den (idretten) ikke skal det, og her har vi da et annet syn, legger han til.

  – Hva skiller Hareide og klubben mest?

  – Det er jo at vi velger å bruke RBKs posisjon til å markere Pride.

  Koteng
  Foto: Ole Martin Wold
 • Haugesund henter Strømmenspiller

  Den 21 år gamle midtbanespilleren Torje Naustdal tar steget fra Strømmen til Haugesund etter inneværende sesong.

  Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider.

  Naustdal, som opprinnelig kommer fra Florø, kom til Strømmen før 2020-sesongen og gleder seg nå til nye eventyr.

  – Jeg skal selvsagt gjøre alt for å vise meg fortjent til tilliten de viser meg og kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig, sier han.

  21-åringen skal gjennomføre den inneværende sesongen med Strømmen i 1. divisjon før han tar steget opp til Haugesund.

  1. divisjon fotball 2020: Strømmen - Sandnes Ulf
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Tre nye renn for Bjørgen

  Kommende sesongs Ski Classics-kalender har fått tre nye renn. Det blir totalt 15 konkurranser i åtte land for blant andre Marit Bjørgen.

  Orsa Grönklitt i Sverige, Misurina i Italia og Tartu i Estland blir nye renn i den 12. sesongen av langsløpscupen.

  Marit Bjørgen gikk Vasaloppet i fjor, og denne sesongen plusser hun på med minst fire nye renn. Det blir blant annet Marcialonga, Jizerska, Birkebeinerrennet og Reistadløpet.

  Marit Bjørgen og Birkebeinerrennet
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal