Svendsen: – Kjipt å snappe plassen foran nesa til Tarjei

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Tarjei Bø er langt nede, men Emil Hegle Svendsen har ennå ikke fått snakket med kompisen etter at han «stjal plassen hans» på miksstafettlaget.

Svendsen og Bø

KOMPISER: Emil Hegle Svendsen (t.v.) og Tarjei Bø kjempet om en og samme plass på miksstafettlaget i OL. Her fra verdenscupen tidligere i år.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg snappet den plassen rett foran nesa til Tarjei. Det er litt kjipt, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Da han tok bronse på fellesstarten, tok han samtidig plassen som i utgangspunktet var tiltenkt Tarjei Bø på miksstafetten.

– Tarjei var veldig lei seg og langt nede i går, men han er flink til å snu det negative til det positive, så i løpet av dagen i dag har nok den verste skuffelsen lagt seg og han mobiliserer til å gi de andre nasjonene juling på herrestafetten på fredag, forteller Johannes Thingnes Bø, som var klar på at han aller helst ville gå med storebroren.

– Blod er tjukkere enn vann, men begge er fantastiske skiskyttere. Jeg er lei meg på Tarjei sine vegne selvfølgelig, men veldig glad på Emil sine. Toppidretten er ikke så grei å ha med å gjøre av og til, legger han til.

– Følelser må legges til side

Hegle Svendsen har stor forståelse for utsagnet til Thingnes Bø. Han har ennå ikke pratet ut med lagkameraten som nå må følge tirsdagens øvelse fra sidelinjen.

– Jeg forsøkte å snakke med ham i går, men han var ikke der da jeg banket på, så jeg skal gjøre det i dag. Det er viktig å prate sammen som kompiser når det handler om en plass på laget. Kjenner jeg Tarjei rett er han «fair» og ønsker meg det beste, sier 32-åringen.

– Det er ingen andre jeg unte plassen mer enn ham. Vi har vært på lag sammen i 10 år og opplevd mye sammen, men følelser må legges til siden når vi tar ut et lag, fortsetter han.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn

INN PÅ LAGET: Emil Hegle Svendsen spurtet seg til en plass på miksstafettlaget da han slo tyske Erik Lesser søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Omtenksom «bad boy»

Tiril Eckhoff er glad for avgjørelsen om å ta med Hegle Svendsen. De to var begge med på miksstafettlaget som tok OL-gull i Sotsji.

Miksstafettlaget OL

LAGET: Johannes Thingnes Bø (f.v.), Emil Hegle Svendsen, Marte Olsbu og Tiril Eckhoff var i godt humør på mandagens pressetreff.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– En mer rutinert og stabil stafettløper skal du lete lenge etter. Emil er en trygg person og han bygger opp laget. Han er litt «bad boy» utenpå, men inni er han veldig omtenksom og støttende. Han er den av gutta som er flinkest med komplimenter og å gi et klapp på skuldra når det går tungt, skryter hun.

Norge stiller nå dessuten med det eneste laget som har fire medaljevinnere fra disse olympiske leker.

– Vi er ingen soleklar favoritt, men en av medaljekandidatene, mener Thingnes Bø.

– Det ser fint ut på papiret, men når vi står på start stiller alle likt, understreker Eckhoff.

 • Landslagssjef Egil Kristiansen ville mandag ikke offentliggjøre hvem som går de ulike etappene.

Siste nytt

 • Villa gir seg etter endt sesong

  Den spanske spissveteranen David Villa (37) legger opp etter sesongen. 37-åringen med fortid i Barcelona, Atlético Madrid og Valencia vil avslutte sin karriere i japansk fotball og Vissel Kobe. – Jeg har bestemt meg for å avslutte min profesjonelle karriere, sa en tydelig rørt Villa.

  NYCFC Villa Soccer David Villa
  Foto: Seth Wenig / Ap
 • Salah dropper landslagssamling

  Liverpools gullkalv Mohamed Salah dropper landslagssamling med Egypt etter at han måtte hinke av banen i 3-1-nedsablingen av Manchester City. – Han trenger en periode med behandling for å komme tilbake, skriver Egypt i en uttalelse gjengitt hos BBC.

  2mXYQk1Erk4
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild fortsetter å slite. Tirsdag røk de 1-3 borte for Los Angeles Kings. Det ble ingen målpoeng på nordmannen. Minnesota Wild møtte Los Angeles Kings i et rent bunnoppgjør. Zuccarello har nå seks målpoeng på de sju siste kampene, men de to siste har nå endt uten poeng.

  Mats Zuccarello
  Foto: Chris Carlson / Chris Carlson

Sendeplan

Kl. Program Kanal