NRK Meny
Normal

Treneren om Svendsen: – Han er en luring

ØSTERSUND (NRK.no): Emil Hegle Svendsen mener han ikke er typen til å vinne verdenscupen. Landslagstrener Egil Gjelland er uenig.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen, her på fredagens trening i Østersund, går ut med den gule ledertrøya på lørdagens sprint. Han har kun vunnet den sammenlagte verdenscupen én gang (2010). Til gjengjeld har ingen av hans konkurrenter tatt flere mesterskapsgull en nordmannen de siste fire årene.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Jeg er en vinnerskalle, men som type er det andre på laget som passer bedre til å vinne verdenscupen totalt enn det jeg gjør, sier Emil Hegle Svendsen (29) til NRK.no.

Etter onsdagens maktdemonstrasjon på 20-kilometeren høres det kanskje rart ut, men 28-åringen er dønn seriøs når han sier:

– Det er mange som er flinkere enn meg til å være fokusert over tid, jeg er en mer «av-og-på-person».

Emil er en luring.

Egil Gjelland

Nettopp stabilitet er avgjørende dersom du skal ha mulighet til å vinne den sammenlagte verdenscupen.

– Emil er en luring

Men uansett hva Svendsen sier kommer han ikke utenom at det er han som har gjort det best i verdenscupen av de norske de tre siste sesongene. Derfor følger ikke landslagstrener Egil Gjelland det Svendsen sier.

Egil Gjelland

Landslagstrener Egil Gjelland, her etter fredagens trening i Østersund, mener Emil Hegle Svendsen er en mer stabil løper enn det 29-åringen gir uttrykk for selv.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Jeg er ikke helt enig, sier treneren og utdyper:

– Emil er «på» hele veien og har vist seg å være stabil. I tillegg går han bra på ski og skyter godt. Han er en veldig god kandidat til å vinne verdenscupen.

– Hvorfor tror du han selv sier at andre på laget er bedre egnet til å vinne?

– Det vet jeg ikke, men han er en luring, svarer Gjelland med et smil.

Farlige lagkamerater

Fredag konsentrerte Svendsen seg om skytetrening på skistadion i Østersund. Kruttet i beina sparer han til lørdagens ti kilometer lange sprint, som bærer av den gule ledertrøya vil han da bli angrepet fra alle kanter.

Blant de farligste konkurrentene er hans egne lagkamerater.

– Både Ole, Tarjei og Johannes har vært sterke hele tiden så de kan stikke kjepper i hjulene for Emil, sier Gjelland og tenker både på lørdagens renn og verdenscupen sammenlagt.

Fire andreplasser på rad

Svendsen vant verdenscupen i 2010. Året etter vant Tarjei Bø, mens franske Martin Fourcade har stukket av med seieren de tre siste sesongen. Svendsen har nå fire andreplasser på rad.

– Det er klart at det gjør at jeg har ekstra lyst til å ta vinne i år. Jeg har jo bare klart det én gang før, men det er en lang kamp og umulig å si hvordan det går. Er du syk en helg kommer du på defensiven med en gang, sier Svendsen.

Men enn så lenge er det han som har den gule ledertrøyen.

Se video: Svendsens siste skyting på 20-kilometeren

Hegle Svendsen med full pott

Emil Hegle Svendsen skjøt 20 av 20 treff på onsdagens 20 kilometer i Østersund.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street