Svendsen vraker norsk skiprodusent

Emil Hegle Svendsen (30) har jobbet med Madshus hele karrieren. Nå havner han i samme stall som Martin Fourcade (27) og Simon Schempp (27).

Svendsen

SAMME SKIPRODUSENT: Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade vil begge konkurrere med Rossignol de neste sesongene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg tolker det som en erkjennelse av at han trenger en forandring. Nå får han nye trenere og nye ski – kanskje er det det som skal til for å motivere seg fullt for to nye år, sier NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith.

Andreas Stabrun Smith

Tolker det som han trenger forandring, sier NRKs skiskytterkommentator, Andreas Stabrun Smith.

Foto: Ole Kaland / NRK

Svendsen har vært i Madshus-stallen hele sin profesjonelle karriere. Men de to siste sesongene har han flere ganger hatt utfordringer med skiene.

– Det er ingen tvil om at Emil har hatt et veldig godt opplegg lenge, men de siste par årene har han egentlig slitt med det meste, sier Smith om skiene.

– Ting har ikke fungert helt optimalt

Før VM på hjemmebane vraket han store deler av skiparken, og selv om han forberedte seg maksimalt, lugget det for ofte i sporet.

– Jeg skal ikke skylde på noen andre enn meg selv, men jeg håper at dette kan gi meg et løft. Jeg var moden for et bytte, forteller Emil Hegle Svendsen.

– Ting har ikke fungert helt optimalt de siste to årene, og det må det hvis man skal henge med i toppen. Det merker jeg er motiverende, sier han.

Kontrakten med Madshus gikk ut i år, og nå skifter han altså skimerke og blir en del av Rossignol-laget. Her er allerede rivalene Fourcade og Schempp.

– Jeg har allerede gått litt på de nye skiene, og det føles veldig bra.

– Skulle hatt ham med videre

Administrende direktør i Madshus, Nils Hult, sier til NRK at de gjerne skulle beholdt Svendsen på laget.

– Vi ville gjerne hatt han med videre, men vi har mange andre gode utøvere, påpeker Hult.

Ole Einar Bjørndalen blir blant annet fortsatt å finne med norske ski på beina.

– Men sånn er det i denne bransjen. Vi har hatt et godt samarbeid og en god tone og ønsker ham lykke til videre, sier direktøren om Svendsen.

Rossignols verdenscup-manager Sylvain Fanjas-Claret kommenterer overgangen slik:

– Det er en spennende utfordring, sier han.

Siste nytt

 • United-bot for forsinket frammøte

  UEFA har ilagt Manchester United en bot på 15.000 euro (140.000 kroner) fordi laget kom 45 minutter for sent til mesterligakampen mot Valencia.

  Mesterliga-reglementet foreskriver at lagene skal være på plass 75 minutter før kampen.

  Manchester United
  Foto: Jon Super / AP
 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag