NRK Meny
Normal

Svendsen vil trene mer med erkerival Fourcade

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Når Martin Fourcade om ett år flytter til Holmenkollen håper Emil Hegle Svendsen på et tettere treningssamarbeid.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen har bare vunnet verdenscupen sammenlagt én gang. Neste sesong får han en ekstra stor sjanse siden Martin Fourcade skal satse mye på langrenn.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er alltid bra å trene med de beste, sier Svendsen til NRK.no.

Søndag avsluttet han sesongen med en skuffende 14.-plass. Franske Martin Fourcade vant.

– En selvfølge

Etter seieren bekreftet franskmannen at han flytter til Holmenkollen etter neste sesong - slik han har snakket om i lang tid. Både for å oppleve nye steder og for å trene i VM-løypene som skal brukes i 2016.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Martin Fourcade

Franske Martin Fourcade med merittene denne sesongen: Tre OL-medaljer og verdenscuptrofeet.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Så klart jeg vil trene med Emil. Vi trenger nesten ikke å si det til hverandre for å vite at begge ønsker det når jeg flytter til Holmenkollen. Det er en selvfølge for meg, sier Fourcade.

I sommer trente Norge og Frankrike sammen i Sirdal. Da testet Svendsen og Fourcade seg mot hverandre. Nå vil altså begge ta samarbeidet et skritt videre.

– Jeg har absolutt lyst til å trene med ham, det er vanvittig bra å trene i Oslo så jeg forstår at han flytter hit, sier Svendsen og legger til:

– Det er også mange langrennsløpere som bor her, så det vil være kult om det kommer enda flere gode utøvere hit.

God sesong

Selv om Svendsen tok OL-gull i Sotsji - foran nettopp Fourcade - er det franskmannen som har hatt den beste sesongen av de to.

To OL-gull, ett OL-sølv og sammenlagtseieren i verdenscupen dekker sesongens mål for 25-åringen fra Perpignan i Frankrike.

– Det er veldig sterkt av ham å også vinne sesongens siste løp, sier Svendsen som selv var nær ved å miste andreplassen i sammendraget til Johannes Thingnes Bø på tampen av sesongen.

Siste nytt

 • Norge starter med Lunde i mål

  Thorir Hergeirsson velger å starte med Katrine Lunde i mål i åttedelsfinalen mot Spania mandag, melder TV 2. Dermed er Lunde tilbake i mål fra start etter at det var Kari Aalvik Grimsbø som fikk sjansen mot Sverige. Vinneren av kampen mellom Norge og Spania møter enten Russland eller Sør-Korea i kvartfinalen.

  Katrine Lunde
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Tre nye russiske CAS-ankesaker

  De tre siste russiske utøverne som ikke hadde påklaget utestengelsen fra OL, leverte anke til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) mandag. De tre var skiskytteren Olga Zaitseva og langrennsløperne Julija Tsjekaleva og Anastasia Dotsenko.

  Olga Zaitseva
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Nordstad Moen til Bislett Games

  Sondre Nordstad Moen skal løpe 10 000-meter på Bislett Games neste sommer, opplyser arrangøren mandag. Da blir målet å slå Are Nakkims norske rekord på 27.32,52 fra 1990. Det er første gang siden 1997 at det arrangeres 10 000-meter under Bislett-lekene.

  Sondre Nordstad Moen
  Foto: Anders Mjaaland / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge