NRK Meny
Normal

Svendsen vil trene mer med erkerival Fourcade

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Når Martin Fourcade om ett år flytter til Holmenkollen håper Emil Hegle Svendsen på et tettere treningssamarbeid.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen har bare vunnet verdenscupen sammenlagt én gang. Neste sesong får han en ekstra stor sjanse siden Martin Fourcade skal satse mye på langrenn.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er alltid bra å trene med de beste, sier Svendsen til NRK.no.

Søndag avsluttet han sesongen med en skuffende 14.-plass. Franske Martin Fourcade vant.

– En selvfølge

Etter seieren bekreftet franskmannen at han flytter til Holmenkollen etter neste sesong - slik han har snakket om i lang tid. Både for å oppleve nye steder og for å trene i VM-løypene som skal brukes i 2016.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Martin Fourcade

Franske Martin Fourcade med merittene denne sesongen: Tre OL-medaljer og verdenscuptrofeet.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Så klart jeg vil trene med Emil. Vi trenger nesten ikke å si det til hverandre for å vite at begge ønsker det når jeg flytter til Holmenkollen. Det er en selvfølge for meg, sier Fourcade.

I sommer trente Norge og Frankrike sammen i Sirdal. Da testet Svendsen og Fourcade seg mot hverandre. Nå vil altså begge ta samarbeidet et skritt videre.

– Jeg har absolutt lyst til å trene med ham, det er vanvittig bra å trene i Oslo så jeg forstår at han flytter hit, sier Svendsen og legger til:

– Det er også mange langrennsløpere som bor her, så det vil være kult om det kommer enda flere gode utøvere hit.

God sesong

Selv om Svendsen tok OL-gull i Sotsji - foran nettopp Fourcade - er det franskmannen som har hatt den beste sesongen av de to.

To OL-gull, ett OL-sølv og sammenlagtseieren i verdenscupen dekker sesongens mål for 25-åringen fra Perpignan i Frankrike.

– Det er veldig sterkt av ham å også vinne sesongens siste løp, sier Svendsen som selv var nær ved å miste andreplassen i sammendraget til Johannes Thingnes Bø på tampen av sesongen.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal