Hopp til innhold

Svendsen tror Fourcade får det tøft som langrennsløper

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Emil Hegle Svendsen mener det er mye vanskeligere for skiskyttere å lykkes i langrenn nå enn da Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger klarte det for åtte år siden.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen, her etter lørdagens jaktstart i Holmenkollen, tror Martin Fourcade må gå atskillelig flere renn enn han tror for å kunne hevde seg i langrenn.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Årsaken er at det nå er færre verdenscuprenn i langrenn som passer skiskytterne.

– Du kan ikke bare hoppe av skiskyttersirkuset og tro at du skal vinne i langrenn. Det har du ingen sjans til, sier Svendsen.

Han har fått med seg at erkerival Martin Fourcade neste sesong skal satse på 15-kilomteren i ski-VM i Falun - slik han fortalte til NRK.no torsdag.

Det tror imidlertid Svendsen blir vanskeligere enn franskmannen er klar over.

Martin Fourcade og Lars Berger

Franske Martin Fourcade (bak) skal satse langrenn neste sesong. Lars Berger (foran) sier også at han vurderer det samme.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det var nok lettere før, sier Svendsen.

Da Ole Einar Bjørndalen vant et verdenscuprenn i svenske Gällivare i 2006 og Lars Berger tok VM-gull i 2007, var det både flere rene skøyterenn og flere intervallstarter enn det er i dag.

Sprintrenn og løp med skibytte er umulige for å skiskyttere å gå. I tillegg til de rene klassiskrennene.

Råd

Svendsen tror ikke hans franske rival er klar over hvor mye arbeid som kreves for å kunne hevde seg i langrennssirkuset.

– Jeg tror han må gå langt flere renn enn han er klar over. Det er i hvert fall mitt råd til ham, sier nordmannen og legger til:

– De årene Ole og Lars gjorde det ordentlig bra i langrenn gikk de masse renn, og det må han (Fourcade) også gjøre. Han kan ikke bare gå et og annet renn, da blir det bare sånn halvveis.

– Lykke til

Selv er Fourcade sterk i troen på at han kan ta en VM-medalje på 15-kilometeren i Falun neste år. Torsdag sa franskmannen følgende til NRK.no:

– Det er ingen grunn til at jeg ikke skal lykkes. Jeg tror helt klart jeg vil bli blant de beste med god trening.

Selv har ikke Svendsen tenkt å satse langrenn neste sesong, men han kommer til å følge med på hvordan det går med skiskytterkollegaen i langrennssporet.

– Jeg ønsker ham lykke til. Det er sikkert mulig å gjøre det bra, men jeg tror han må jobbe hardt for å klare det.

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Supportere bortvist – skal ha kommet med rasistiske tilrop

  Ørn-Horten slo Arendal 8-1 i 2. divisjon lørdag, men det var dommerens bortvisning av om lag 30 bortefans for mulige rasistiske rop som stjal fokuset.

  Hendelsen skal ha skjedd ti minutter før hvilen, da Ørn-Hortens Seihou Leroy Sillah Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 4-0 og feiret foran Arendals supportere, ifølge Agderposten.

  Avisen skriver at flere som var på stadion, har opplyst at det ble laget apelyder mot spilleren, og dommer Herman Aass bekrefter at publikum ble bortvist.

  Sportssjef Børge Fedje i Arendal sier klubben fordømmer alle former for rasisme og hets.

  – Vi har fått framstilt påstander om hva som skal ha skjedd, og jeg kan ikke uttale meg om det er sant eller ikke. Jeg vet bare at Arendal Fotball som klubb er opptatt av mangfold og respekt og vil være gode representanter både på og utenfor banen, sier han til Agderposten.

 • Solberg hadde store utfordringer med sikten

  Oliver Solberg inntok 6.-plassen på resultatlistene før siste dagen i Safari Rally Kenya i Nairobi, men tapte tid til toppen.

  – I dag var en av de sykeste dagene på rallybanen i mitt liv, men med seks nye runder i morgen er jeg sikker på at det kommer flere overraskelser og utfordringer i tiden som kommer, skriver den svensknorske rallyføreren på Twitter etter tredje dagen i Rally Kenya.

  Solberg skriver videre at han hadde store utfordringer med sikten i deler av fartsprøvene ettersom det både sprutet jord og vann opp på frontruta.

  Tross forholdene klatret Solberg opp på 6.-plass, og ligger 12.19 minutter bak Kalle Rovanperä som leder. Før dagens prøver var forspranget opp til finnen 4.27 minutter.

  Opp til Thierry Neuville på 5.-plass er det 1.19 minutter. (NTB)

  Oliver Solberg kjører i Kenya
  Foto: TONY KARUMBA / AFP
 • Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

  Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

  «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

  Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

  Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

  Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

  Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli. (NTB)

  Jan Nepo
  Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste