NRK Meny
Normal

Svendsen tror Fourcade får det tøft som langrennsløper

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Emil Hegle Svendsen mener det er mye vanskeligere for skiskyttere å lykkes i langrenn nå enn da Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger klarte det for åtte år siden.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen, her etter lørdagens jaktstart i Holmenkollen, tror Martin Fourcade må gå atskillelig flere renn enn han tror for å kunne hevde seg i langrenn.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Årsaken er at det nå er færre verdenscuprenn i langrenn som passer skiskytterne.

– Du kan ikke bare hoppe av skiskyttersirkuset og tro at du skal vinne i langrenn. Det har du ingen sjans til, sier Svendsen.

Han har fått med seg at erkerival Martin Fourcade neste sesong skal satse på 15-kilomteren i ski-VM i Falun - slik han fortalte til NRK.no torsdag.

Det tror imidlertid Svendsen blir vanskeligere enn franskmannen er klar over.

Martin Fourcade og Lars Berger

Franske Martin Fourcade (bak) skal satse langrenn neste sesong. Lars Berger (foran) sier også at han vurderer det samme.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det var nok lettere før, sier Svendsen.

Da Ole Einar Bjørndalen vant et verdenscuprenn i svenske Gällivare i 2006 og Lars Berger tok VM-gull i 2007, var det både flere rene skøyterenn og flere intervallstarter enn det er i dag.

Sprintrenn og løp med skibytte er umulige for å skiskyttere å gå. I tillegg til de rene klassiskrennene.

Råd

Svendsen tror ikke hans franske rival er klar over hvor mye arbeid som kreves for å kunne hevde seg i langrennssirkuset.

– Jeg tror han må gå langt flere renn enn han er klar over. Det er i hvert fall mitt råd til ham, sier nordmannen og legger til:

– De årene Ole og Lars gjorde det ordentlig bra i langrenn gikk de masse renn, og det må han (Fourcade) også gjøre. Han kan ikke bare gå et og annet renn, da blir det bare sånn halvveis.

– Lykke til

Selv er Fourcade sterk i troen på at han kan ta en VM-medalje på 15-kilometeren i Falun neste år. Torsdag sa franskmannen følgende til NRK.no:

– Det er ingen grunn til at jeg ikke skal lykkes. Jeg tror helt klart jeg vil bli blant de beste med god trening.

Selv har ikke Svendsen tenkt å satse langrenn neste sesong, men han kommer til å følge med på hvordan det går med skiskytterkollegaen i langrennssporet.

– Jeg ønsker ham lykke til. Det er sikkert mulig å gjøre det bra, men jeg tror han må jobbe hardt for å klare det.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal