Hopp til innhold

Svendsen slo tilbake etter motgangen

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen har trøblet under OL, og har slitt med å finne formen. På dagens fellesstart slo han endelig tilbake med en bronse.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn

Laster innhold, vennligst vent..

– Det har vært mye mørke tanker. Jeg har ikke følt meg veldig bra. At jeg klarte å ta en bronse her er helt utrolig, Emil Hegle Svendsen til NRK etter løpet.

På oppløpet kom Svendsen inn til en spurt om bronsen med tyske Erik Lesser. Der hentet han inspirasjon fra en annen veteran.

– Da jeg fikk muligheten til å være først på oppløpet tenkte jeg bare på Marit Bjørgen i går, og hva hun gjorde på oppløpet mot Stina Nilsson, forteller Svendsen.

Svendsen har hatt en så tøff innledning på OL at han har lurt på hvor formen ble av. Før løpet sa han til NRK at han tvilte på formen.

– Det satt langt inne. Jeg begynte å miste trua etter de tre første løpa. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare å ta en bronse, men jeg ga ikke opp og det føles helt sykt bra, sier Svendsen.

Hylles av Fourcade

Med bronsen klarte han å slå tilbake. Det imponerte skiskytternes idrettssjef Per Arne Botnan.

– Han er den som er slitt mest her. Dette løpet var som å se den gamle Emil. Han var rå på slutten, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

Også i gullkampen ble det en jevn spurtduell, hvor det måtte målfoto til for å avgjøre. Martin Fourcade og Simon Schempp kom inn på oppløpet sammen, men bildene over målstreken viste at Fourcade var like foran.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn

JUBEL: Svendsen feirer bronsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter løpet hyllet franskmannen Svendsen.

– Jeg vet at det har vært hardt for han å ikke være i toppen de siste årene. Å se han tilbake på pallen betyr mye for alle som er glad i skiskyting, sier Fourcade.

Han var over seg av begeistring for pallen på fellesstarten, og brukte store ord for å beskrive den.

– Det er fantastisk. Jeg sa til Svendsen etter løpet at dette er den beste pallen jeg kunne stå på i kveld. Halve karrieren min har jeg kjempet mot Svendsen, og den andre halvdelen mot Schempp. Det er de to beste motstanderne jeg har hatt, og jeg har et veldig godt og respektfullt forhold til dem. Det betyr mye for meg.

– Imponerende

På siste runde gikk Svendsen ut til en duell om bronsen med tyskerne Benedikt Doll og Erik Lesser.

I siste bakke kjørte tyskerne hardt i teten, men Svendsen hang lett med.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

BOM: Johannes Thingnes Bø fikk en tøff dag, og ble dårligste nordmann.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er Svendsen som ser best ut, sa Stabrun Smith.

Over bakketoppen gikk Svendsen til, og ristet av seg Doll. Dermed var det to mann som skulle kjempe om medaljen.

Svendsen kjørte hardt inn på oppløpet, og kom inn først. I den avgjørende spurten var han rett og slett sterkest.

– Det er et kjempeløp. Det er det beste han har gjort på veldig, veldig lenge, sier NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

–Det var imponerende av Emil. Lesser er kjempegod i en spurt, la NRKs ekspert Ola Lunde til.

Skjøt seg bort

Men det så lenge stygt ut for de norske guttene. Johannes Thingnes Bø fikk hele tre strafferunde på andre skyting, og var helt ute av tetkampen. Til slutt endte han helt på en 16.-plass.

På tredje skyting var både Erlend Bjøntegaard og Tarjei Bø med i kampen om gullet, men begge to måtte se to skudd gå utenfor blinkene. Dermed kunne de også se langt etter en tetkamp.

– Det var en bra gjennomført fellesstart, men med så bra skyteforhold holder det ikke med to bomskudd. Jeg følte meg litt tung, men greide å klatre et par plasseringer på siste runde, sier Bjøntegaard, som til slutt havnet på en syvendeplass.

Biathlon - Winter Olympics Day 9

JEVNT: Forucade gikk seirende ut av spurtduellen med Schempp.

Foto: Christof Stache / AFP

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal