NRK Meny
Normal

Svendsens sykdom forverret – må droppe Kollen

HOLMENKOLLEN (NRK): Emil Hegle Svendsens (29) sykdom har blitt verre over natten. Dermed mister han hele Kollen-helgen.

Svendsen

MÅ HVILE: Her forlater Emil Hegle Svendsen et pressetreff ved utøverhotellet onsdag. Nå er det klart at han mister alle Kollen-rennene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Han har hatt vondt i halsen fra torsdag morgen, og det har blitt verre i dag. Det er mest sannsynlig en øvre luftveisinfeksjon, opplyser landslagslege Ola Berger til NRK.

Svendsen måtte som kjent kaste inn håndkle på grunn av sår hals før normaldistansen torsdag.

Mister VM-test

Legen forteller at forkjølelsen bør gå «relativt raskt» ut av kroppen, men det var en enkel avgjørelse å droppe både sprinten (lørdag) og stafetten (søndag). Det betyr at Svendsen ikke får deltatt i prøve-VM, og det er heller ingen flere renn før VM i Kontiolahti.

Som vanlig blir syke utøvere isolert fra resten av troppen, og Svendsen har forlatt utøverhotellet, som ligger noen hundre meter unna stadion.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ola Berger

TRAVEL: Landslagslege Ola Berger har fått mye å gjøre denne sesongen.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Fra før har Tarjei Bø blitt satt ut av sykdom i en lengre periode. Han var tilbake til rennene i Anterselva og Nove Mesto, men etter nye undersøkelser før Kollen, ble det bestemt at han står over rennene på hjemmebane.

Henrik L'Abée-Lund er også blant dem som har slitt med sykdom denne sesongen.

– Uheldige omstendigheter

Berger tror det er mest tilfeldigheter at landslaget har vært mer plaget av sykdom enn normalt.

– Vi har rutiner med tanke på hygiene, hvile og skifte etter konkurranser. Det er rutiner vi har hatt i årevis, forklarer Berger, og legger til at sykdommen først og fremst har kommet på et ugunstig tidspunkt.

– Det er ikke så mye mer vi kan gjøre. Vi gjør det vi kan. Men det er som kjent uheldige omstendigheter – at man blir syk på et ugunstig tidspunkt. Alle blir jo syke i løpet av et år, sier legen.

Berger ble ny lege for skiskytterne foran denne sesongen. Han er ikke overrasket over at det har blitt såpass mange sykdomsplager i troppen.

– Nei, jeg vet hvordan det kan svinge fra år til år. Vi har stort sett de samme utøverne, som følger de samme rutinene. Vi har ikke endret på noe spesielt i år, sier Berger.

Svendsen-forfallet betyr at det er bare Johannes Thingnes Bø av de VM-uttatte løperne som stiller i Holmenkollen. Ole Einar Bjørndalen har valgt å forberede seg til VM i høyden.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten