NRK Meny
Normal

Svendsen slått i spurten: - Lider etter høsttreningen

POKLJUKA/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen så rå ut på sisterunden men tapte spurten mot franske Jean-Guillaume Beatrix. Han føler seg tung etter råkjør i oppkjøringen til sesongen.

Emil Hegle Svendsen tapte seierskampen, mens Ole Einar Bjørndalen vant kampen om tredjeplassen.

– Jeg er glad for podium. Det var flott å avslutte med podium. Det er litt trist å tape med så lite men det var vel fortjent seier, sier Emil Hegle Svendsen der han sitter plassert til venstre for den franske vinneren på pressekonferansen.

Det var et enormt tett oppgjør i herrenes siste renn før jul, på fellesstarten i Pokljuka.

Etter siste skyting, gikk Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen plutselig ut helt i tet.

Og med bare 800 meter igjen, gikk Svendsen til i bakkene, og skaffet seg en liten luke på storkanonene. Men han fikk med seg Jean-Guillaume Beatrix. Franskmannen ga aldri opp, og i spurten slo han Svendsen - som nærmest så ut til å gi opp de siste meterne.

I mål skilte tre små tideler. Men Svendsen mener mye av forklaringen ligger

– Når jeg vil vinne så må jeg være aggressiv. Det gikk ikke helt inn. Fysisk så lider jeg litt etter all treningen i høst og sommer. Det har vært mye trening. Jeg trenger hvile for å komme i min beste form. Men jeg er virkelig motivert nå, sier Svendsen som drar hjem til Trøndelag før han retter skiene mot treningssamling på Sjusjøen.

Bjørndalen på tredje

Like bak kom Ole Einar Bjørndalen - som med to strafferunder, tok tredjeplassen fra Simon Schempp etter målfotoavgjørelse. Han smilte av finishen som viste myke ferdigheter da han kastet frem foten.

- Jeg er fantastisk myk til å være en 41-åring, lo Bjørndalen etterpå.

Johannes Thingnes Bø ble nummer åtte, mens Tarjei Bø, som fikk hele fire bom, endte på en 18. plass.

På sprinten ble Tarjei Bø beste nordmann, med en fjerdeplass. I dag åpnet han med en bom på liggende. Det samme gjorde Bjørndalen.

Mye bom

Svendsen og Thingnes Bø kom seg feilfritt unna første tur innom standplass, og hang godt med Sjipulin - som igjen virket sterk. På andre skyting fikk Bø enda en bom, mens Svendsen igjen skjøt fullt hus.

Også Bjørndalen traff alle blinkene på andre skyting, og hang best med av nordmennene ut på den tredje runden.

Så var det stopp for de norske, som alle fikk én bom på tredje skyting. Med unntak av Bø, som bommet to ganger og var sjanseløs i tetkampen. Best ut fra stående skyting, var Svendsen, som lå 25 sekunder bak teten.

Men det var langt fra over, og på siste skyting, var både Svendsen og Bjørndalen feilfrie og gikk ut helt i tet. Og dermed ble det ikke avgjort før i innspurten.

Bjørndalen og Svendsen blant flere med fullt hus

Siste nytt

 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker.

  Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vipers-Oppsal