NRK Meny
Normal

Svendsen slått i spurten: - Lider etter høsttreningen

POKLJUKA/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen så rå ut på sisterunden men tapte spurten mot franske Jean-Guillaume Beatrix. Han føler seg tung etter råkjør i oppkjøringen til sesongen.

Emil Hegle Svendsen tapte seierskampen, mens Ole Einar Bjørndalen vant kampen om tredjeplassen.

– Jeg er glad for podium. Det var flott å avslutte med podium. Det er litt trist å tape med så lite men det var vel fortjent seier, sier Emil Hegle Svendsen der han sitter plassert til venstre for den franske vinneren på pressekonferansen.

Det var et enormt tett oppgjør i herrenes siste renn før jul, på fellesstarten i Pokljuka.

Etter siste skyting, gikk Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen plutselig ut helt i tet.

Og med bare 800 meter igjen, gikk Svendsen til i bakkene, og skaffet seg en liten luke på storkanonene. Men han fikk med seg Jean-Guillaume Beatrix. Franskmannen ga aldri opp, og i spurten slo han Svendsen - som nærmest så ut til å gi opp de siste meterne.

I mål skilte tre små tideler. Men Svendsen mener mye av forklaringen ligger

– Når jeg vil vinne så må jeg være aggressiv. Det gikk ikke helt inn. Fysisk så lider jeg litt etter all treningen i høst og sommer. Det har vært mye trening. Jeg trenger hvile for å komme i min beste form. Men jeg er virkelig motivert nå, sier Svendsen som drar hjem til Trøndelag før han retter skiene mot treningssamling på Sjusjøen.

Bjørndalen på tredje

Like bak kom Ole Einar Bjørndalen - som med to strafferunder, tok tredjeplassen fra Simon Schempp etter målfotoavgjørelse. Han smilte av finishen som viste myke ferdigheter da han kastet frem foten.

- Jeg er fantastisk myk til å være en 41-åring, lo Bjørndalen etterpå.

Johannes Thingnes Bø ble nummer åtte, mens Tarjei Bø, som fikk hele fire bom, endte på en 18. plass.

På sprinten ble Tarjei Bø beste nordmann, med en fjerdeplass. I dag åpnet han med en bom på liggende. Det samme gjorde Bjørndalen.

Mye bom

Svendsen og Thingnes Bø kom seg feilfritt unna første tur innom standplass, og hang godt med Sjipulin - som igjen virket sterk. På andre skyting fikk Bø enda en bom, mens Svendsen igjen skjøt fullt hus.

Også Bjørndalen traff alle blinkene på andre skyting, og hang best med av nordmennene ut på den tredje runden.

Så var det stopp for de norske, som alle fikk én bom på tredje skyting. Med unntak av Bø, som bommet to ganger og var sjanseløs i tetkampen. Best ut fra stående skyting, var Svendsen, som lå 25 sekunder bak teten.

Men det var langt fra over, og på siste skyting, var både Svendsen og Bjørndalen feilfrie og gikk ut helt i tet. Og dermed ble det ikke avgjort før i innspurten.

Bjørndalen og Svendsen blant flere med fullt hus

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag