NRK Meny
Normal

Emil Hegle Svendsen sviktet på siste skyting og ble nummer fem

Emil Hegle Svendsen hadde muligheten til å snappe gullet på siste skyting, men bommet to ganger og skjøt seg ut av pallen i VM-jaktstarten søndag.

Video Siste skyting fra Ruhpolding

Her hadde han muligheten: Se siste skyting fra Ruhpolding.

Dermed ble det ingen norske medaljer i herrejaktstarten.

– Jeg er jo skuffa, men det går bra. Nå skal jeg få dette ut av systemet og jobbe hardt for resten av mesterskapet, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Tross to bom på siste skyting rykket franske Martin Fourcade fra konkurrentene på sisterunden og gikk alene inn til sitt andre gull på like mange dager.

Svenske Carl-Johan Bergman ble nummer to, mens russiske Anton Sjipulin tok den siste pallplassen.

– Det er overveldende. Helt fantastisk. Denne andreplassen betyr j***** mye, sier Bergman til NRK etter sin andre medalje.

Se video fra første skyting i Ruhpolding (saken fortsetter under):

Video Første skyting på jaktstarten

SE VIDEO: Første skyting på jaktstarten.

Skjev start for Bjørndalen og Bø

Fourcade gikk ut først etter sprintseieren lørdag. Tross én bom på første skyting økte franskmannen ledelsen til Svendsen, som også bommet en gang. Gårsdagens treer, Carl-Johan Bergman skjøt feilfritt og gikk ut sammen med Fourcade.

Både Ole Einar Bjørndalen skjøt seg ut av tetkampen ved første mulighet. Begge bommet to ganger på første skyting og var dermed hektet av.

– Det er trist. Norge er en sterk skiskytternasjon. Men jeg tror Emil, Tarjei og Ole Einar alle kommer sterkere tilbake, sier Martin Fourcade til NRK.

Bø tok seg imidlertid sammen og ble til slutt nummer syv. Han gikk seg dermed opp syv plasser. Bjørndalen ble til slutt nummer 27.

På første stående satt endelig skytinga for Emil Hegle Svendsen. Nordmannen skjøt fullt hus, mens både Bergman og Mesotitsch måtte ut i strafferunde.

Martin Fourcade skjøt imidlertid også feilfritt, og gikk alene i tet fram til siste skyting, med de tre forfølgerne nesten halvminuttet bak.

Hadde muligheten

På siste og avgjørende skyting satset Fourcade alt på et kort: Han skjøt lynraskt. Det endte i to bom, og alle muligheter var åpne for Svendsen og de andre forfølgerne.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er for dårlig på skytinga i år. Det er det samme som gjentar seg. Jeg er for dårlig forberedt og for dårlig trent, sier Hegle Svendsen til NRK.

Den eneste som klarte å levere varene var svenske Bergman. Han skjøt fullt hus, men fikk følge av Fourcade ut på sisterunden likevel.

– Å skyte fullt hus på siste skyting, når man må fokusere. Det er lekkert, sier Bergman til NRK.

Der ble han parkert av franskmannen, som gikk knallsterkt inn til sin andre gullmedalje på like mange dager.

Video Tredje skyting - Svendsen treffer

SE VIDEO: Tredje skyting - Svendsen treffer.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag