NRK Meny
Normal

Emil Hegle Svendsen sviktet på siste skyting og ble nummer fem

Emil Hegle Svendsen hadde muligheten til å snappe gullet på siste skyting, men bommet to ganger og skjøt seg ut av pallen i VM-jaktstarten søndag.

Video Siste skyting fra Ruhpolding

Her hadde han muligheten: Se siste skyting fra Ruhpolding.

Dermed ble det ingen norske medaljer i herrejaktstarten.

– Jeg er jo skuffa, men det går bra. Nå skal jeg få dette ut av systemet og jobbe hardt for resten av mesterskapet, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Tross to bom på siste skyting rykket franske Martin Fourcade fra konkurrentene på sisterunden og gikk alene inn til sitt andre gull på like mange dager.

Svenske Carl-Johan Bergman ble nummer to, mens russiske Anton Sjipulin tok den siste pallplassen.

– Det er overveldende. Helt fantastisk. Denne andreplassen betyr j***** mye, sier Bergman til NRK etter sin andre medalje.

Se video fra første skyting i Ruhpolding (saken fortsetter under):

Video Første skyting på jaktstarten

SE VIDEO: Første skyting på jaktstarten.

Skjev start for Bjørndalen og Bø

Fourcade gikk ut først etter sprintseieren lørdag. Tross én bom på første skyting økte franskmannen ledelsen til Svendsen, som også bommet en gang. Gårsdagens treer, Carl-Johan Bergman skjøt feilfritt og gikk ut sammen med Fourcade.

Både Ole Einar Bjørndalen skjøt seg ut av tetkampen ved første mulighet. Begge bommet to ganger på første skyting og var dermed hektet av.

– Det er trist. Norge er en sterk skiskytternasjon. Men jeg tror Emil, Tarjei og Ole Einar alle kommer sterkere tilbake, sier Martin Fourcade til NRK.

Bø tok seg imidlertid sammen og ble til slutt nummer syv. Han gikk seg dermed opp syv plasser. Bjørndalen ble til slutt nummer 27.

På første stående satt endelig skytinga for Emil Hegle Svendsen. Nordmannen skjøt fullt hus, mens både Bergman og Mesotitsch måtte ut i strafferunde.

Martin Fourcade skjøt imidlertid også feilfritt, og gikk alene i tet fram til siste skyting, med de tre forfølgerne nesten halvminuttet bak.

Hadde muligheten

På siste og avgjørende skyting satset Fourcade alt på et kort: Han skjøt lynraskt. Det endte i to bom, og alle muligheter var åpne for Svendsen og de andre forfølgerne.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er for dårlig på skytinga i år. Det er det samme som gjentar seg. Jeg er for dårlig forberedt og for dårlig trent, sier Hegle Svendsen til NRK.

Den eneste som klarte å levere varene var svenske Bergman. Han skjøt fullt hus, men fikk følge av Fourcade ut på sisterunden likevel.

– Å skyte fullt hus på siste skyting, når man må fokusere. Det er lekkert, sier Bergman til NRK.

Der ble han parkert av franskmannen, som gikk knallsterkt inn til sin andre gullmedalje på like mange dager.

Video Tredje skyting - Svendsen treffer

SE VIDEO: Tredje skyting - Svendsen treffer.

Siste nytt

 • Russland til kvartfinale i VM

  Russland slo Sør-Korea etter stor dramatikk i 1/8-finalen i håndball-VM mandag. Russerne vant 36-35 etter ekstraomganger. Dersom Norge slår Spania, venter dermed en kvartfinale mot Russland onsdag.

  Russia's Anna Wjachirewa
  Foto: Klaus-dietmar Gabbert / AFP
 • VM-sensasjon: Tsjekkia slo Romania

  Romania er ute av håndball-VM etter tap 28-29 for Tsjekkia med mandag. Seiersmålet i 1/8-finalen kom i siste sekund.

  Dermed tapte nok en puljevinner i første cuprunde. Det gjorde også Serbia mot Montenegro søndag.

  Cristina-Georgiana Neagu
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Norge starter med Lunde i mål

  Thorir Hergeirsson velger å starte med Katrine Lunde i mål i åttedelsfinalen mot Spania mandag, melder TV 2. Dermed er Lunde tilbake i mål fra start etter at det var Kari Aalvik Grimsbø som fikk sjansen mot Sverige. Vinneren av kampen mellom Norge og Spania møter Russland i kvartfinalen.

  Katrine Lunde
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge