Emil Hegle Svendsen sviktet på siste skyting og ble nummer fem

Emil Hegle Svendsen hadde muligheten til å snappe gullet på siste skyting, men bommet to ganger og skjøt seg ut av pallen i VM-jaktstarten søndag.

Video Siste skyting fra Ruhpolding

Her hadde han muligheten: Se siste skyting fra Ruhpolding.

Dermed ble det ingen norske medaljer i herrejaktstarten.

– Jeg er jo skuffa, men det går bra. Nå skal jeg få dette ut av systemet og jobbe hardt for resten av mesterskapet, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Tross to bom på siste skyting rykket franske Martin Fourcade fra konkurrentene på sisterunden og gikk alene inn til sitt andre gull på like mange dager.

Svenske Carl-Johan Bergman ble nummer to, mens russiske Anton Sjipulin tok den siste pallplassen.

– Det er overveldende. Helt fantastisk. Denne andreplassen betyr j***** mye, sier Bergman til NRK etter sin andre medalje.

Se video fra første skyting i Ruhpolding (saken fortsetter under):

Video Første skyting på jaktstarten

SE VIDEO: Første skyting på jaktstarten.

Skjev start for Bjørndalen og Bø

Fourcade gikk ut først etter sprintseieren lørdag. Tross én bom på første skyting økte franskmannen ledelsen til Svendsen, som også bommet en gang. Gårsdagens treer, Carl-Johan Bergman skjøt feilfritt og gikk ut sammen med Fourcade.

Både Ole Einar Bjørndalen skjøt seg ut av tetkampen ved første mulighet. Begge bommet to ganger på første skyting og var dermed hektet av.

– Det er trist. Norge er en sterk skiskytternasjon. Men jeg tror Emil, Tarjei og Ole Einar alle kommer sterkere tilbake, sier Martin Fourcade til NRK.

Bø tok seg imidlertid sammen og ble til slutt nummer syv. Han gikk seg dermed opp syv plasser. Bjørndalen ble til slutt nummer 27.

På første stående satt endelig skytinga for Emil Hegle Svendsen. Nordmannen skjøt fullt hus, mens både Bergman og Mesotitsch måtte ut i strafferunde.

Martin Fourcade skjøt imidlertid også feilfritt, og gikk alene i tet fram til siste skyting, med de tre forfølgerne nesten halvminuttet bak.

Hadde muligheten

På siste og avgjørende skyting satset Fourcade alt på et kort: Han skjøt lynraskt. Det endte i to bom, og alle muligheter var åpne for Svendsen og de andre forfølgerne.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er for dårlig på skytinga i år. Det er det samme som gjentar seg. Jeg er for dårlig forberedt og for dårlig trent, sier Hegle Svendsen til NRK.

Den eneste som klarte å levere varene var svenske Bergman. Han skjøt fullt hus, men fikk følge av Fourcade ut på sisterunden likevel.

– Å skyte fullt hus på siste skyting, når man må fokusere. Det er lekkert, sier Bergman til NRK.

Der ble han parkert av franskmannen, som gikk knallsterkt inn til sin andre gullmedalje på like mange dager.

Video Tredje skyting - Svendsen treffer

SE VIDEO: Tredje skyting - Svendsen treffer.

Siste nytt

 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Utsatte kamp etter skyting

  Mandagens NHL-kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues er utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

  Det opplyser Wild, klubben til den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello, mandag kveld norsk tid.

  «Av respekt for den hjerteskjærende episoden som oppsto i Brooklyn Center i går, er kveldens Minnesota Wild-kamp utsatt», heter det i en uttalelse.

  Kampen har allerede fått ny dato. Den skal spilles 12. mai.

  Også baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox ble mandag utsatt. Major League Baseball bekrefter beslutningen.

 • Annullering skapte VAR-forvirring

  West Bromwich slo Southampton 3-0 i Premier League mandag, men et annullert mål i første omgang stjal mye av oppmerksomheten.

  Situasjonen som havnet i søkelyset oppsto etter bare fire minutters spill. Da trodde Mbaye Diagne at han hadde gitt West Brom ledelsen etter forarbeid av Darnell Furlong.

  Assistentdommeren hadde imidlertid løftet flagget og markerte for offside. TV-bildene viste at den avgjørelsen var mer enn tvilsom.

  Den som ventet på at VAR-dommerne skulle godkjenne målet, ble imidlertid skuffet. Ifølge Sky Sports kunne ikke VAR «trekke noen definitiv linje» som sikkert kunne fastslå om Diagne var i offside. Årsaken var at en annen West Brom-spiller blokkerte kameravinkelen.

  Målet forble dermed annullert.

  West Bromwich Albion's Senegalese striker Mbaye Diagne (C) heads past Southampton's English goalkeeper Fraser Forster (L)
  Foto: Michael Steele / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal