Hopp til innhold

Svendsen sier fra seg stafettplassen ved ny nedtur

HOCHFILZEN (NRK): Dersom kroppen heller ikke fungerer på torsdagens 20-kilometer, kommer Emil Hegle Svendsen til å be lagledelsen droppe ham fra stafettlaget.

VM i skiskyting 2017. Pressetreff 20 km menn, tirsdag.

ANKERMANN - ELLER IKKE? Emil Hegle Svendsen stiller ikke til start på stafetten dersom han ikke føler seg klar for det. Bak ankommer Egil Kristiansen tirsdagens pressetreff.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen. Det er det opplagte stafettlaget i VM, men ankermannens kollaps etter jaktstarten søndag, skaper usikkerhet.

Ikke minst hos Svendsen selv. 31-åringen sier han nå føler seg «normal», men innrømmer at han er spent på hvordan kroppen fungerer på torsdagens 20-kilometer. Hvis han ikke føler alt er som det skal, mener han det er best å stå over stafetten.

– Stafetten styres av det som skjer på torsdag. Går det bra, er det hyggelig, men går det til helvete, så går det til helvete. Vi får håpe det var en engangshendelse, sier Svendsen til NRK.

– Kommer du selv til å si fra deg plassen dersom du ikke føler deg bra?

– Ja. Ser man bort fra kollapsen, gikk jeg dårlig også på sprinten. Hvis jeg ikke føler meg bra, er det ikke sikkert jeg er bestemann å ha på stafetten.

Klart - eller ikke?

I støtteapparatet er det delte meninger om stafettuttaket. Siegfried Mazet sier laget er mer eller mindre klart, Egil Kristiansen antyder langt på vei det samme mens idrettssjef Morten Aa Djupvik holder to plasser åpne.

– Sånn det ser ut nå, følger vi planen. Utøverne har ikke fått beskjed enda, vi ser an 20-kilometeren, men om ting fungerer for Emil der, tror jeg det blir de fire «normale». Spørsmålet er om han eventuelt skal gå den siste etappen eller ikke, sier Mazet til NRK.

Emil Hegle Svendsen kollapset etter målgang

– Vi har et stafettlag i bakhodet, ja, sier Kristiansen og svarer «du er flink» på spørsmål om han da tenker på Bjørndalen, Bø-brødrene og Svendsen.

Djupvik mener Svendsens kollaps ikke har gjort laguttaket vanskeligere, og nevner trønderen og Johannes Thingnes Bø som sikre på laget akkurat nå.

– Så tre mann kjemper om de to siste plassene?

– Ja, det kan du si.

Dialog inn mot helgen

Svendsen kollapset i målområdet lørdag og sto over jaktstarten dagen derpå. I etterkant har gjennomgått medisinske undersøkelser – uten at det ga noen konkrete svar.

Landslagslege Petter Sørensen tror kollapsen skyldes «et blodtrykksfall som følge av utmattelse og høy temperatur i luften».

– Vi må snakke med Emil i etterkant av torsdagens renn. Hvordan han føler seg selv er veldig viktig. Han kjenner sin egen kropp best. Dette handler om at vi totalt sett må stille det beste laget, og hvis det er slik at han ikke føler seg bra og sier fra seg plassen er det stor sportsånd, sier Djupvik.

Bjørndalen gir støtte til Svendsen

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal