Hopp til innhold

Svendsen om Johaug-utestengelsen: – Det er fryktelig mye

En eventuell utestengelse på 14 måneder er veldig lenge for en toppidrettsutøver som Therese Johaug, mener Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen.

Emil Hegle Svendsen

LENGE: Skiskytter Emil Hegle Svendsen føler med Therese Johaug, og mener 14 måneder er veldig lenge uten å konkurrere.

Foto: Alem Zebic / NRK

Tirsdag ble det klart at Antidoping Norges påtalenemnd har lagt ned påstand om å utestenge Therese Johaug i 14 måneder.

– For henne, som er på toppen av karrieren nå og som står fremfor det som sannsynligvis ville vært en kanonsesong, så er det fryktelig mye. Man kan ikke gjøre annet enn å føle med henne og uttrykke sin støtte, sier Emil Hegle Svendsen.

Skiskytteren forbereder seg nå sammen med resten av det norske landslaget til den individuelle verdenscupåpningen i Østersund denne uken.

Rett før de møtte pressen tirsdag, kom nyheten om påtalenemndas påstand om 14 måneders utestengelse.

– Én uke uten konkurranse er lenge

Ole Einar Bjørndalen

KOMMER TILBAKE: Ole Einar Bjørndalen er skråsikker på at Therese Johaug kommer til å konkurrere igjen.

Foto: Alem Zebic / NRK

Ole Einar Bjørndalen er enig med Svendsen i at 14 måneder er lenge for en toppidrettsutøver å gå uten å konkurrere.

– Én uke er lenge uten konkurranse for oss. Én uke uten optimal trening, med sykdom, skade, ulykke eller i verste fall en dopingdom, er tragisk for vedkommende. Det gjelder også i den saken her, sier han.

Både Bjørndalen og Svendsen understreker at de ikke vil ta stilling til det rettslige i saken, men tenker heller på hvordan situasjonen oppleves for Johaug.

– Jeg tenker som jeg har gjort hele tiden, at jeg synes fryktelig synd på ei stakkars Therese som må sitte hjemme når sesongen drar i gang. Det er det jeg synes er kjipt, sier Svendsen.

– Hun kommer tilbake

Både Svendsen og Bjørndalen er krystallklare på at de kommer til å se Johaug konkurrere igjen, selv hvis hun blir utestengt i 14 måneder.

– Det tviler jeg ikke på i det hele tatt. Hun er fryktelig sterk og veldig, veldig sta, så hun kommer tilbake. Det er jeg sikker på, slår Svendsen fast.

– Jeg tviler ikke på at hun kommer tilbake. Hun kommer tilbake, sier en sikker Bjørndalen.

Ikke karrieretruende, mener gamletreneren

kristiansen

IKKE KARRIERETRUENDE: Egil Kristiansen, som var hovedtrener for Therese Johaug og resten av kvinnelandslaget i langrenn frem til han tok over skiskyttergutta tidligere i år, tror ikke en eventuell utestengelse på 14 måneder er karrieretruende.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Egil Kristiansen, som var hovedtrener for langrennkvinnene fra 2006 frem til han tok over skiskytterherrene i år, tror ikke en eventuell utestengelse på 14 måneder vil være karrieretruende for Johaug.

– Det trenger det ikke nødvendigvis å være, for hun er ikke nektet å trene. Det er jeg rimelig overbevist om at hun kommer til å fortsette å gjøre, sier Johaugs gamle trener.

Den treningen er han derimot klar på at han vil holde seg langt borte fra. Johaug kan verken trene med landslaget eller bruke trenere fra Olympiatoppen i perioden hun er utestengt.

– Det har jeg ikke lov til å gjøre, så det holder jeg meg unna, sier Kristiansen.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal