NRK Meny
Normal

Svendsen om Fourcade som VM-konge: – Verste som kan skje

Tanken på at Martin Fourcade skal å bli VM-konge i hans egen bakgård, får Emil Hegle Svendsen til å grøsse.

Svendsen

BETENKT: Emil Hegle Svendsen tror ikke toppformen rekker å kommer til sprinten.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Etter å ha mistet plassen på mixed stafett-laget til brødrene Bø, måtte Emil Hegle Svendsen stå på sidelinjen og se sin argeste konkurrent, Martin Fourcade, spurte inn til mesterskapets første gull.

Dermed har franskmannen tatt første stikk i kampen om å bli VM-konge i Holmenkollen, i Svendsens egen bakgård.

– Det er det verste som kan skje, men jeg skal nok klare å leve med det også, sier Svendsen etter å ha kommet inn på tanken som Fourcade som VM-konge.

Ikke i toppform til sprinten

– Jeg synes ikke han så superfresh ut. Men han klarte likevel å avgjøre stafetten til sin fordel, så det blir spennende med sprinten. Det er jo årets hardeste sprint, sier Svendsen på fredagens pressekonferanse i Holmenkollen.

Nå er han klar for lørdagens sprint, hans første distanse i årets mesterskap. Men regner ikke med at toppformen vil bli klar så tidlig.

Fourcade

GULLGLIS: Her går Martin Fourcade i mål til gull på mixed stafett med Frankrike.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er sikker på at formen er bra. Om den er veldig bra nå til sprinten vet jeg ikke. Men i løpet av VM tror jeg at jeg skal klare å gå noen gode renn. I fjor var jeg nok i litt dårligere fysisk form enn det jeg er nå, så jeg har trua, sier 30-åringen.

– Alt var svart i januar

Svendsen har tatt medalje i samtlige mesterskap siden 2008. Men etter en sesong der lite har stemt for trønderen som nå bor i Oslo.

Han har blant annet stått over flere verdenscuprenn den siste tiden for å redde VM-formen på hjemmebane. Men innrømmer at tanken på mesterskapet var mer enn byrde for bare noen måneder siden.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en av mine gode egenskaper at jeg kan grave meg ned. I januar nådde jeg et nytt toppnivå på nedgraving. Da var det mye svart. Så det er godt å komme tilbake på jordens overflate igjen, ler Svendsen som nå ser på VM i Holmenkollen som et gledelig mål.

– Selvfølgelig er det nok flere av dem som har gjort det bra til nå denne sesongen som vil komme høyt opp her, men vi skal heller ikke legge for mye i det. Både Ole og jeg har gode sjanser selv om det ikke gikk like bra sist vi konkurrerte.

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal