NRK Meny
Normal

Svendsen om Fourcade som VM-konge: – Verste som kan skje

Tanken på at Martin Fourcade skal å bli VM-konge i hans egen bakgård, får Emil Hegle Svendsen til å grøsse.

Svendsen

BETENKT: Emil Hegle Svendsen tror ikke toppformen rekker å kommer til sprinten.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Etter å ha mistet plassen på mixed stafett-laget til brødrene Bø, måtte Emil Hegle Svendsen stå på sidelinjen og se sin argeste konkurrent, Martin Fourcade, spurte inn til mesterskapets første gull.

Dermed har franskmannen tatt første stikk i kampen om å bli VM-konge i Holmenkollen, i Svendsens egen bakgård.

– Det er det verste som kan skje, men jeg skal nok klare å leve med det også, sier Svendsen etter å ha kommet inn på tanken som Fourcade som VM-konge.

Ikke i toppform til sprinten

– Jeg synes ikke han så superfresh ut. Men han klarte likevel å avgjøre stafetten til sin fordel, så det blir spennende med sprinten. Det er jo årets hardeste sprint, sier Svendsen på fredagens pressekonferanse i Holmenkollen.

Nå er han klar for lørdagens sprint, hans første distanse i årets mesterskap. Men regner ikke med at toppformen vil bli klar så tidlig.

Fourcade

GULLGLIS: Her går Martin Fourcade i mål til gull på mixed stafett med Frankrike.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er sikker på at formen er bra. Om den er veldig bra nå til sprinten vet jeg ikke. Men i løpet av VM tror jeg at jeg skal klare å gå noen gode renn. I fjor var jeg nok i litt dårligere fysisk form enn det jeg er nå, så jeg har trua, sier 30-åringen.

– Alt var svart i januar

Svendsen har tatt medalje i samtlige mesterskap siden 2008. Men etter en sesong der lite har stemt for trønderen som nå bor i Oslo.

Han har blant annet stått over flere verdenscuprenn den siste tiden for å redde VM-formen på hjemmebane. Men innrømmer at tanken på mesterskapet var mer enn byrde for bare noen måneder siden.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en av mine gode egenskaper at jeg kan grave meg ned. I januar nådde jeg et nytt toppnivå på nedgraving. Da var det mye svart. Så det er godt å komme tilbake på jordens overflate igjen, ler Svendsen som nå ser på VM i Holmenkollen som et gledelig mål.

– Selvfølgelig er det nok flere av dem som har gjort det bra til nå denne sesongen som vil komme høyt opp her, men vi skal heller ikke legge for mye i det. Både Ole og jeg har gode sjanser selv om det ikke gikk like bra sist vi konkurrerte.

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge