NRK Meny
Normal

Hegle Svendsen dropper høydeopphold før jul

Emil Hegle Svendsen velger et annet treningsopplegg enn Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen liker seg best i lavlandet før jul.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • Se kvinnenes skiskytterstafett på NRK1 eller NRK.no direkte klokken 14.25!

VM-kongen fra forrige sesong har nå reist hjem til Norge for å trene i lavlandet frem til jul.

Han tar ingen sjanser i den viktige OL-sesongen.

– Det er det opplegget jeg er trygg med, sier Hegle Svendsen til NRK.no og utdyper:

– Jeg har ikke lyst til å ta noen sjanser med å legge inn et nytt høydeopphold før jul når jeg aldri har gjort det før. Jeg vil holde meg til det som har fungert tidligere.

Samtidig reiser Bjørndalen og Bø sammen til høyden i Nord-Italia.

– Jeg har gått seks harde konkurranser på to uker så da passer det perfekt med et høydeopphold før hardtreningen starter i jula. Alt for å finne formen til OL, sier Tarjei Bø.

Tarjei Bø

Sammen med Ole Einar Bjørndalen reiser Tarjei Bø til høyden først til Seiser Alm og så videre til Anterselva, begge deler i Nord-Italia.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Siden OL-øvelsene i skiskyting og langrenn går på 1 400 meters høyde får høydeopphold ekstra oppmerksomhet blant utøverne denne sesongen.

Seiser Alm og Anterselva

Sammen med Bjørndalen skal Bø være i Seiser Alm frem til neste mandag, etter det reiser de videre til Anterselva på 1 600 meter hvor landslagstrener Espen Nordby Andersen slutter seg til dem.

– De to får best mulig utbytte av å være i høyden ut i fra der de står nå, mens Emil ønsker å være mer i lavlandet. Han (Emil) hadde to gode høydeopphold før sesongstart, sier Andersen.

– Ikke ta brodden av formen

Etter en tung start under verdenscupen i Østersund gikk det bedre for Hegle Svendsen i østerrikskse Hochfilzen der han i helgen endte på 2.-plass på jaktstarten.

Nå ser han frem til en god treningsperiode uten renn før jul.

– Det er viktig for å beholde overskuddet og ikke ta brodden av formen før jul, sier nordmannen som tok fire VM-gull forrige sesong.

Vil ha sliten Fourcade

Heller ikke Bjørndalen og Bø kommer til å gå flere renn før jul. Dét gjør imidlertid franske Martin Fourcade - som har vært suveren i de to første verdenscuprundene.

– Vår sjanse til å slå Fourcade i OL er at han er mer sliten enn oss når mesterskapet starter. I år er vi mer kyniske enn han ved at vi står over flere løp, sier Bø.

– Det ligger liksom til rette for at vi startet litt slow og at vi tar han når det gjelder som mest. Det blir tøffe tak under OL, men det er bare å glede seg - det norske laget er på rett vei, sier Svendsen med et smil.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal