NRK Meny
Normal

Bø og Svendsen forstår Northugs landslagsbrudd

SOGNSVANN (NRK.no): Selv innrømmer Emil Hegle Svendsen (27) at han har tenkt tanken på å stå utenfor landslaget.

Emil Hegle Svendsen

Det ble mye autografskriving på skiskytter Emil Hegle Svendsen da han møtte unge fans under VISMA-lekene på Sognsvann torsdag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Man har alltids tenkt tanken, men den har aldri festet seg, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.no.

Nå er det ifølge 27-åringen helt uaktuelt å gjøre som Northug denne uken bekreftet at han gjør - stå utenfor landslaget.

– Det er kanskje enda viktigere å være på et lag i skiskyting enn i langrenn siden vi har skytedelen. Der er det svært vitktig å få matching av de andre, sier Svendsen.

Den firedobbelte gullvinneren fra vinterens VM forstår imidlertid Northugs valg.

– Slik jeg kjenner han er han kanskje en person som går litt fort lei. Nå har han tydeligvis kommet til et punkt i karrieren der han har lyst til å prøve noe nytt og da støtter jeg han helt ut på det. Det er viktig å finne ny inspirasjon, sier Svendsen.

Presenterte avtale onsdag

Onsdag presenterte Petter Northug (27) sin nye sponsoravtale med matvaregiganten Coop som innebærer at langrennsstjernen står utenfor landslaget.

TV 2 har tidligere meldt at Coop er villige til å legge mange millioner på bordet for Northug.

Etter det NRK.no erfarer var det i forrige uke planer om at avtalen får en varighet på mellom fire og ti år, og at den kan bli verdt opp mot 20 millioner kroner i året.

– Verdens beste landslag

Mens Northug planlegger sin nye private satsing møtte Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø (24) torsdag kveld barn på Sognsvann sammen med en sponsor.

Nettopp lagkameraten er en viktig grunn til at Bø blir på landslaget.

– Emil er blant verdens beste skiskyttere og sammen er vi på verdens beste landslag. Matchingen jeg får av de andre på laget tror jeg er det viktigste for å lykkes, for eksempel i OL, sier Bø.

Bø slet lenge med sykdom i fjorårssesongen, men kom sterkt tilbake og tok et imponerende gull på VM-fellessstarten i februar. Tordag slo han så vidt Hegle Svendsen i en uoffisiell stafett.

VIDEO: Se intervjuet med Bø og Svendsen her

(Artikkelen fortsetter under videoevinduet.)

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen har ikke tenkt å gå solo, men bli på landlaget.

VIDEO: – Det er et tøft og spenstig valg, sier Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø om Petter Northugs valg om å stå utenfor landslaget. Foto: Lucian Muntean.

Tror på Northug-gull

Bø legger ikke skjul på at han ble overrasket da nyheten om Northugs landslagsbrudd kom i forrige uke.

– Selv om jeg selv aldri har vurdert det, synes jeg det er spenstig og tøft av han å gjøre det. Kanskje er det nettopp det presset her han trenger for å lykkes i OL, sier Bø og legger til:

– Dere (media) kommer sikkert til å stille helt andre spørsmål etter OL når han har tatt flere gull.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal