Hegle Svendsen sjokkert over egen vekt

SJUSJØEN (NRK.no): Da hans argeste konkurrent trente for fullt i sommer, tok Emil Hegle Svendsen det med ro og la på seg seks kilo.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen sier han nå er på rett vei selv om det ikke er meningen at formen skal være på topp så tidlig i sesongen. Her er han i en klatrevegg på Sjusjøen i forbindelse med et pressetreff fredag. Innfelt er Instagram-bildet med teksten «På tide å begynne å trene...», som han la ut i sommer da han selv følte at han var for feit.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • Se skiskytternes sesongåpning fra Sjusjøen kl 11.30 på NRK1!

– Jeg fikk sjokk, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.no.

Skiskytteren snakker om synet som møtte han da han gikk på vekta i mai, etter uker med ferie og behagelig trening.

Vekta viste 88 kilo. Nå veier den 1,85 meter høye 28-åringen 82, hvilket han mener er mer normalt.

– I sommer var ikke vekta mi presentabel, gliser skiskytteren.

Planlagt

I slutten av juli la han ut et bilde av magen på Instagram sammen med meldingen «På tide å begynne å trene...»

På bildet, som du ser over, tar fjorårssesongens VM-konge et godt tak i mageflesket. For vanlig dødelige er det nok ikke annet enn, i verste fall, normalt, men for en toppidrettsutøver, som har mål om å ta OL-gull, er det kritisk.

Emil Hegle Svendsen Fourcade

Her konkurrerer Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade på en fellesstrening i sommer. Selv om nordmannen ligger først her, ble han til slutt knust av Fourcade.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg legger ikke på meg frivillig, men jeg har et annet syn enn mange andre på trening om sommeren, sier Svendsen og forklarer at han bevisst tar det med ro frem til blodslitet starter om høsten.

– Jeg har forsøkt mange ganger å trene hardt fra og med mai, men da har jeg fått en dupp på høsten. Dette har jeg unngått de årene jeg har tatt det rolig om sommeren.

Knust på test

Hegle Svendsens rake motsetning er også hans største konkurrent.

Franske Martin Fourcade forteller til NRK.no at han ikke klarte å være i ro i mer enn én uke etter sesongslutt.

– Alt jeg hadde var en uke ferie på Mauritius. Da jeg kom hjem ville jeg bare trene fordi jeg har mange store mål som jeg vil nå denne sesongen, sier fjorårets verdenscupvinner og tenker på OL i Sotsji.

– Det kan hende jeg kommer til å hvile mer etter denne sesongen, men i år ville jeg starte tidlig.

Franskmannen møtte Hegle Svendsen til duell på en fellestrening i Sirdal i sommer. Da var Fourcade suverent best.

– I dag fikk jeg juling og det er kjipt selv om det bare er trening. Han er klar for vinteren, mens jeg er fortsatt litt i sommermodus, sa Svendsen da.

– Et ekstra våpen

Under sesongåpningen på Sjusjøen lar imidlertid ikke Hegle Svendsen seg skremme av rivalens massive treningsprogram.

– Jeg er annerledes enn han og føler jeg har funnet en god resept som fungerer for meg, sier nordmannen som mener det ikke er så galt med noen ekstra kilo at det ikke er godt for noe.

– Det er jo god trening å gå med ekstra vekt, det blir litt som å gå med et våpen på ryggen hele tiden.

Siste nytt

 • Ronaldo med beskjed etter stortapet

  Sent søndag kveld skrev Cristiano Ronaldo en lengre melding på sin Instagram-profil, etter 5-0-tapet på hjemmebane mot erkerival Liverpool.

  – Noen ganger blir ikke resultatet det vi kjemper for. Noen ganger blir ikke resultatet slik vi ønsker. Og det (ansvaret) ligger på oss, bare oss, for det er ingen å skylde på. Fansen var nok en gang fantastisk med deres konstante støtte. De fortjener bedre enn dette, mye bedre, og det er opp til oss å levere. Tiden for å gjøre det, er nå, skriver Ronaldo.

  Premier League - Manchester United v Liverpool
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Sørloth med sitt første La Liga-mål

  Alexander Sørloth scoret sitt første mål i spansk toppserie da Real Sociedad gjestet Atlético Madrid. Laget hans ledet med to mål, men måtte nøye seg med 2-2.

  Sørloths mål kom tidlig. Alexander Isak ble spilt fram på høyresiden, og svensken slo flatt inn i midten der Sørloth kom på løp. Han nådde ballen før keeper og sendte den kontrollert forbi målvakten fra 16 meter.

  Så skulle den svenske Alexander vise seg frem. Isak stilte seg opp og skjøt et frispark mot keeperhjørnet. Jan Oblak var på ballen, men dyttet den bare inn i hjørnet. En stygg feil av den vanligvis så gode keeperen.

  Luis Suárez reduserte i det 61. minutt og ga Atlético en vei inn i kampen.

  Et kvarter før slutt fikk Atlético straffespark etter langvarig VAR-vurdering. Mikel Merino var borti beinet til Suárez, men tilsynelatende først etter at uruguayaneren hadde bommet på ballen inne foran mål. Suárez tok selv straffesparket og rullet ballen inn ved hjørnet.

  Det ene poenget gjør at Real Sociedad leder serien ett poeng foran Real Madrid, men med en kamp mer spilt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • PSG klarte kun uavgjort

  Det endte målløst i «Le Classique» mellom PSG og Marseille i kveld.

  PSG trodde de tok ledelsen etter 14 minutter, men Peres sendte ballen i eget nett. Men scoringen ble annullert for offside.

  Det samme ble scoringen til Marseille etter 21 minutter, også denne gang for offside.

  PSGs nye høyreback Achraf Hakimi så det røde kortet etter en drøy times tid, uten at Marseille klarte å utnytte overtallet den siste halvtimen.

  Ligue 1 - Olympique de Marseille v Paris St Germain
  Foto: Eric Gaillard / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal