Hopp til innhold

Hegle Svendsen sjokkert over egen vekt

SJUSJØEN (NRK.no): Da hans argeste konkurrent trente for fullt i sommer, tok Emil Hegle Svendsen det med ro og la på seg seks kilo.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen sier han nå er på rett vei selv om det ikke er meningen at formen skal være på topp så tidlig i sesongen. Her er han i en klatrevegg på Sjusjøen i forbindelse med et pressetreff fredag. Innfelt er Instagram-bildet med teksten «På tide å begynne å trene...», som han la ut i sommer da han selv følte at han var for feit.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • Se skiskytternes sesongåpning fra Sjusjøen kl 11.30 på NRK1!

– Jeg fikk sjokk, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.no.

Skiskytteren snakker om synet som møtte han da han gikk på vekta i mai, etter uker med ferie og behagelig trening.

Vekta viste 88 kilo. Nå veier den 1,85 meter høye 28-åringen 82, hvilket han mener er mer normalt.

– I sommer var ikke vekta mi presentabel, gliser skiskytteren.

Planlagt

I slutten av juli la han ut et bilde av magen på Instagram sammen med meldingen «På tide å begynne å trene...»

På bildet, som du ser over, tar fjorårssesongens VM-konge et godt tak i mageflesket. For vanlig dødelige er det nok ikke annet enn, i verste fall, normalt, men for en toppidrettsutøver, som har mål om å ta OL-gull, er det kritisk.

Emil Hegle Svendsen Fourcade

Her konkurrerer Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade på en fellesstrening i sommer. Selv om nordmannen ligger først her, ble han til slutt knust av Fourcade.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg legger ikke på meg frivillig, men jeg har et annet syn enn mange andre på trening om sommeren, sier Svendsen og forklarer at han bevisst tar det med ro frem til blodslitet starter om høsten.

– Jeg har forsøkt mange ganger å trene hardt fra og med mai, men da har jeg fått en dupp på høsten. Dette har jeg unngått de årene jeg har tatt det rolig om sommeren.

Knust på test

Hegle Svendsens rake motsetning er også hans største konkurrent.

Franske Martin Fourcade forteller til NRK.no at han ikke klarte å være i ro i mer enn én uke etter sesongslutt.

– Alt jeg hadde var en uke ferie på Mauritius. Da jeg kom hjem ville jeg bare trene fordi jeg har mange store mål som jeg vil nå denne sesongen, sier fjorårets verdenscupvinner og tenker på OL i Sotsji.

– Det kan hende jeg kommer til å hvile mer etter denne sesongen, men i år ville jeg starte tidlig.

Franskmannen møtte Hegle Svendsen til duell på en fellestrening i Sirdal i sommer. Da var Fourcade suverent best.

– I dag fikk jeg juling og det er kjipt selv om det bare er trening. Han er klar for vinteren, mens jeg er fortsatt litt i sommermodus, sa Svendsen da.

– Et ekstra våpen

Under sesongåpningen på Sjusjøen lar imidlertid ikke Hegle Svendsen seg skremme av rivalens massive treningsprogram.

– Jeg er annerledes enn han og føler jeg har funnet en god resept som fungerer for meg, sier nordmannen som mener det ikke er så galt med noen ekstra kilo at det ikke er godt for noe.

– Det er jo god trening å gå med ekstra vekt, det blir litt som å gå med et våpen på ryggen hele tiden.

Siste nytt

 • Riises Avaldsnes rystet Vålerenga

  Serieleder Vålerenga har vært i en egen klasse til nå i Toppserien, men mot John Arne Riises Avaldsnes gikk Oslo-laget på en real smell. Kampen endte til slutt 1–1, og dermed endte seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng på fem kamper.

  – Det er klart at det er skuffede Vålerenga-spillere som ikke får med seg tre poeng mot Avaldsnes, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

  Vålerenga tok ledelsen på et selvmål etter et drøyt kvarter. Karina Sæviks avslutningsforsøk ble reddet av keeper Kelsey Daugherty, men returen gikk rett i en uheldig Susan Duah og spratt i eget mål.

  Tabelljumboen lot seg ikke sette ut og gjorde en god prestasjon mot den suverene serielederen. I det 65. minutt kom et fortjent utligningsmål da Maria Hovmark nikket inn et innlegg fra Kristina Svandal.

  Synne Skinnes Hansen sto for målene da Rosenborg vant borte mot LSK Kvinner i kampen om å være Vålerengas nærmeste utfordrer. Det NRK-sendte oppgjøret mellom Brann og Stabæk fra Bergen endte uten scoringer.

  (NRK / NTB)

  Avaldsnes har hatt det tøft i Toppserien i år og mange trodde de skulle få det tøft mot serielederen Vålerenga.
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg ser fram til å se dere i Jeddah, sier Benzema i en kort melding.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Norges sandvolleyballstjerner innledet med seier

  Begge de norske lagene vant da kvalifiseringen til den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball ble innledet i Lillesand. Onsdag er det semifinaler.

  Det er en av sju kvalifiseringsturneringer som leder fram til et sluttspill. Sluttspillvinneren i hver klasse sikrer en kvoteplass til OL i Paris, og det er målet for de norske.

  Det startet da Norge slo Estland i det innledende spillet. Mathias Berntsen og Hendrik Mol slo Kaur Erik Kais/Rasmus Meius 2-0 (21-14, 21-14) før Anders Mol og Christian Sørum inntok sanden og slo Urmas Piik/Dimitriy Korotkov 2-0 (21-15, 21-15).

  Begge de norske kvinnelagene slo sine danske motstandere i strake sett. Først vant 2.-laget Kirstine Garder/Ingrid Lunde 2-0 (21-16, 21-12) over Pia Hove/Astrid Mellmølle, så vant Sunniva Helland-Hansen/Emilie Olimstad 2-0 (21-18, 21-12) over Clara Windelleff/Sofia Nørager Bisgaard.

  (NTB)

  Christian Sørum og Anders Mol
  Foto: Ksenia Novikova / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste