– Får konsentrere meg om ikke å bli sist

Emil Hegle Svendsen er endelig klar for comeback. Men forventningene er minimale.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen går fredag sitt første verdenscuprenn på nesten en måned.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

17. februar avsluttet Hegle Svendsen et strålende VM i Nove Mesto med bronse på fellesstarten. Siden har han ikke vært å se med startnummer på brystet.

De fire VM-gullene kostet nemlig tre uker med sykdom.

Derfor er «Super-Svendsen» moderat i sine forventninger til fredagens comeback på sprinten i Khanty-Mansiysk, for ikke å si direkte negativ.

– Jeg er ikke i posisjon til å kunne utfordre Martin Fourcade nå. Jeg får konsentrere meg om ikke å bli sist, sier Hegle Svendsen til NRK.

Vil skyte fullt

I stedet konsentrerer han seg om å slette en særdeles negativ statistikk. Ikke siden 13. mars i 2010 har trønderen skutt fullt i et verdenscupløp.

– Jeg får gå så sakte i løypa at jeg klarer å skyte fullt, gliser han.

Skal man dømme ut fra innsatsen på trening i Khanty-Mansiysk, er det ikke umulig at nullen endelig kan komme. Torsdag leverte Hegle Svendsen bare feilfrie serier.

Les videre under bildet.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen går fredag sitt første verdenscuprenn på nesten en måned.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Ikke trent skyting

Og det til tross for at han ikke har trent skyting en eneste gang mens han har vært syk.

– Kanskje det lønner seg å slutte å trene, og bare ligge på sofaen isteden, fleiper han.

Emil Hegle Svendsen går ut som nummer seks i fredagens sprint. Øvrige norske startnummer: 11. Tarjei Bø, 25. Ole Einar Bjørndalen, 49. Vetle Sjåstad Christiansen, 68. Johannes Thingnes Bø, 82. Henrik L’Abee Lund

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal