Svendsen: – Hadde ikke sett for meg dette på forhånd

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Nå har Emil Hegle Svendsen kun én sjanse igjen på å ta en individuell OL-medalje. Før OL var han regnet som Norges sikreste gullkort i herreskiskyting.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen etter normaldistansen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Torsdagens 20 kilometer føyde seg inn i rekken av skuffende OL-resultater for 28-åringen. Selv om han skjøt 19 av 20 treff havnet han på 7.-plass.

Hele 58 sekunder bak erkervia og gullvinner Martin Fourcade - som også traff 19 av 20.

– Normalt sett skulle jeg kjempet med Fourcade på en dag som dette. Jeg følte meg pigg så jeg er overrasket over at jeg er så langt bak, sier han til NRK.

Etter målgang brukte han lang tid på å fordøye den umiddelbare skuffelsen. Han satte seg rett ned etter målpassering og blåse pusten oppgitt ut, mens han ristet på hodet.

– Jeg er skuffet og lei meg, sier han.

Må satse på fellesstarten

Det har vært gjennomgangstonen fra Svendsen etter de tre første OL-øvelsene.

– Det var bare ræva, sa han etter sprinten (9.-plass).

– Jeg har det vondt nå og er i kjelleren psykisk, var det ærlige svaret etter 7.-plassen på jaktstarten.

Nå risikerer nordmannen og reise hjem fra Sotsji uten en eneste individuell OL-medalje. Hans aller siste sjanse er søndagens fellesstart.

– Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli slik. Det vil selvfølgelig være veldig skuffende å reise hjem uten medalje, sier 28-åringen som bare to dager før OL sa at han anså seg selv som en av favorittene.

– Kjedelig

Etter de to første løpene klaget han over manglende gnist i løypa, men etter normaldistansen torsdag følte han at mye av spruten i beina var tilbake. Derfor var det ekstra frustrerende å ikke gjøre det bedre.

Noen forklaring på hvorfor det ikke går fortere i sporet, har han imidlertid fortsatt ikke.

– Når jeg er pigg skal jeg kjempe jevnt med Fourcade, sier han.

– Det er kjedelig når kroppen ikke stemmer overens med kroppsfølelsen.

– Svendsen unormalt dårlig

– Det er trist å se hvordan Emil går her i dag. Det må være ufattelig tungt når ingenting funker, sier NRK-eksperten Ola Lunde.

Han lar seg forbause av Svendsens formsvikt.

– Det er overraskende. Svendsen har gått unormalt dårlig i dag. Dette er langt, langt under hva han normalt sett er kapabel til. Det handler om tilpasning og høydetrening og forberedelsene til lekene, sier Lunde.

– Funket ikke

Ole Einar Bjørndalen skjøt en bom på samtlige skytinger og endte tilslutt på en 34.-plass på torsdagens 20 kilometer.

– Jeg skjøt hele tida én bom og jeg fikk liksom ikke dreisen på det i dag. Planen var å skyte godt, men det funket ikke, sier Bjørndalen til NRK.no.

Johannes Thingnes Bø ble nummer 11 og Tarjei Bø nummer 26. Bø mister dermed søndagens OL-fellesstart på grunn av svake plasseringer i mesterskapet.

Om laginnsatsen sa Bjørndalen: – Det er for dårlig. Vi skal ha en mann på pallen i hvert løp. Det klarte vi ikke i dag. Det er rett og slett for dårlig.

Det var tyskeren Erik Lesser som tok sølvet foran russeren Jevgeni Garanitsjev på bronseplass.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, 20 km» i nytt vindu

Siste nytt

 • Assistentduo tar over Viking

  Duoen Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen blir Vikings nye hovedtrenere, melder Stavanger Aftenblad.

  Ifølge avisen blir de to likestilte hovedtrenere. Viking opplyser at klubbens nye trenere blir presentert på en pressekonferanse fredag klokken 10.

  1. divisjon fotball 2018: Viking - Mjøndalen (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Northug: – Tøffe måneder

  Petter Northug har den siste tiden vært taus rundt sin form og helse.

  Det er over tre måneder siden at politiet stoppet Northug i fartskontroll og fant kokain i hans hjem. Nå snakker han ut på sin egen Facebook-profil.

  – Det har vært noen tøffe måneder, men nå begynner man å få avstand til deg og jeg begynner å bli ferdig med det, sier den tidligere langrennsstjernen.

  Han fortalte på en pressekonferanse at han kommer til å få profesjonellhjelp for å bli kvitt det han kalte et rusproblem.

  – Nå begynner ting å bli normalisert. Man ønsker å holde seg aktiv og komme tilbake i jobb - det er viktig, sier Northug.

  Pressekonferanse med Petter Northug
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Dommer testet positivt

  En av dommerne som skulle dømme oppgjøret i Europaligaen mellom Molde og Arsenal torsdag kveld, har testet positivt for koronaviruset.

  Det bekrefter Uefa i en uttalelse noen timer før kampstart.

  – Uefa har i dag offentliggjort at to av dommerne som skulle ledet europaligakampen mellom Molde og Arsenal torsdag 26. november er erstattet, som følge av at en av kamplederne avga en positiv koronatest etter ankomst til Norge, melder Uefa.

  I tillegg til den smittede dommeren er også en av de andre dommerne satt i karantene i Molde. De blir nå erstattet av to nye dommere, og kampen står dermed ikke i fare for å avlyses.

  l-RnW_jVRlU
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal