Vraket Svendsen: – Jeg hadde veldig lyst til å gå

HOLMENKOLLEN (NRK): Emil Hegle Svendsen har slitt med å finne formen denne sesongen. Nå vrakes ankermannen fra gullaget i OL til torsdagens mixed stafett i VM.

Emil Hegle Svendsen

GÅR IKKE: Emil Hegle Svendsen går ikke åpningsdistansen i VM.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Først ut i torsdagens mix stafett går Marte Olsbu. Hun veksler med Tiril Eckhoff som er den eneste på laget som er olympisk mester på denne øvelsen.

Deretter følger Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø. Altså er Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen som tok OL-gull på distansen, sammen med Tora Berger i Sotsji, ute av laget.

Har slitt med formen

– Det er ingen som står over et VM-renn på hjemmebane med vilje. Jeg hadde selvfølgelig veldig lyst til å gå, sier Svendsen ovenfor NRK etter dagens laguttak.

30-åringen har ikke fått det helt til å stemme denne sesongen og slitt med å finne formen. Han stod blant annet over de siste verdenscuprennene i Canada for å redde VM-formen.

ol laget

TRE AV FIRE BORTE: (F.V.) Tora Berger har lagt opp, Tiril Ekchoff er klar, mens Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen er ute av mixed-laget.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jobben min på torsdag er å se på og holde kjeft, gliser Svendsen på spørsmål hva han skal gjøre under åpningsdistansen torsdag.

– Det er vel bare rettferdig. Jeg har ikke gått noen renn den siste måneden så det er vanskelig å ta meg ut på det som skjer i januar. Det er nok det beste laget som går nå, sier Svendsen som legger til at han forventer norsk gull på åpningsdistansen.

Bø: – Hard kamp om plassene

Som nevnt tidligere er det brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø som skal forsvare herrenes ære torsdag. Begge understreker at de tror kampen om de to stafettplassene har vært hard.

Bø

KLARE: Både Marte Olsbu, Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø er klare for mixed stafett.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Tarjei og jeg kunne fort bli sittende på sidelinjen. Jeg har ikke snakket med noen andre på laget om uttaket. Men jeg regner med at de fleste ønsker å gå en mixed stafett når det er VM i hjemmebane, sier Johannes Thingnes Bø.

Fram mot torsdagens distanse ser det norske laget på Tyskland, Frankrike og Russland som de argeste konkurrentene i kampen om det aller første gullet som skal deles ut på hjemmebane.

Siste nytt

 • Ruud videre etter ett sett

  Casper Ruud slo sørafrikanske Lloyd Harris tirsdag og er klar for 3. runde i ATP-turneringen i tennis i North Carolina. Oppgjøret i Winston-Salem ble stoppet etter at Ruud hadde vunnet åpningssettet 6-1. Harris ga seg da med skade.

  ATP 250-turnering Kitzbühel
  Foto: JOHANN GRODER / AFP
 • Toppjockey tatt i doping

  Jockeyen Rafael Schistl red inn til seier i to av Norges største galoppløp i fjor. Nå har han avlagt positiv dopingprøve.

  Han testet positivt etter løpene på Øvrevoll 29. juni,melder Norsk Rikstoto.

  Schistl skulle vært en av nøkkelaktørene på Norsk Derby førstkommende søndag.

  Rafael Schistl
  Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix
 • Billetthysteri før Elverum - PSG

  Elverum håper å selge ut hele Haakons Hall til mesterligakampen mot Paris Saint-Germain i september.

  Klubben vurderer å be om at det settes opp ytterligere tribuner til kampen. Da kan det komme inn 13.500 personer.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal