NRK Meny
Normal

Svekker Tromsøs sjanser

 IOC-medlem Gerhard Heiberg frykter at bråket i Idrettsforbundet svekker Tromsøs sjanser til å få OL.

Gerhard Heiberg
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Flere av toppene i idretts-Norge møttes til debatt i NRK mandag kveld for å diskutere situasjonene i Idrettsforbundet. Det de alle var skjønt enige i var at det må bli ro i rekkene. Bråket i Idrettsforbundet har vakt oppsikt også utenfor landets grenser - på en heller usportslig måte.

Bråket i Idrettsforbundet gir norsk idrett et dårlig rykte internasjonalt. Det sier IOC-medlem Gerhard Heiberg.

- Nå har folk begynt å legge merke til hva som skjer i Norge. De rister på hodet og smiler litt av oss, og synes at det er merkelig fordi vi står for så store verdier og gjør det så bra på så mange områder at de ikke får dette helt til å stemme, sier Gerhard Heiberg til NRK.

Han frykter at idrettsnasjonen Norge kan få svi som en direkte konsekvens av uroen.

- Det kan for eksempel føre til at vi ikke får de idrettsarrangementene vi gjerne vil ha i årene som kommer. Det kan føre til at vi ikke blir tatt hensyn til i dopingarbeidet og det kan også skade Tromsøs muligheter hvis dette kommer til å vedvare, sier han videre.

Derfor må det handles raskt, om tilliten skal gjenopprettes, mener Heiberg.

- Vi må fortest mulig finne fram til den rette presidenten og et skikkelig styre og kommer i arbeid igjen, så kan dette legges bak oss. Men det bør skje relativt snart, ellers kan skadevirkninge sitte i ganske lenge, avslutter IOC-medlemmet Heiberg.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel