Sveitsisk politi ransaket UEFA-hovedkvarteret

I forbindelse med avsløringene rundt de mye omtalte Panama-papirene, gjennomførte sveitsisk politi en ransakelse av UEFAs hovedkvarter utenfor Genève.

UEFA
Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Etter at innholdet i Panama-papirene ble kjent tok sveitsisk politi affære onsdag formiddag. Flere av UEFAs ledere skal være nevnt i dokumentene som ble kjent gjennom flere medier tidligere i uken.

Det sveitsiske føderale politiet var ute etter å sikre seg beviser i forbindelse med at UEFAs salg av TV-rettigheter. Ransakelsen kom dagen etter avsløringen om at UEFA i 2006 og 2007 solgte TV-rettigheter for mesterligaen i Ecuadir til Cross Trading som er et argentinsk rettighetsselskap.

Det er den nyvalgte FIFA-presidenten Gianni Infantinos navn som står på den ene kontrakten som UEFAs part.

UEFA bekrefter i en pressemelding at politiet har ransaket hovedkvarteret deres onsdag. De har en ransakelsesordre om å se på kontrakter mellom UEFA og Cross Trading. I pressemeldingen kommer også fram at UEFA ønsker å samarbeide med politiet, skriver The Guardian.

Siste nytt

 • Zlatan trente med Hammarby

  Zlatan Ibrahimovic trente skjærtorsdag med Hammarby, som svensken eier 25 prosent av. Hammarby-sportssjef Jesper Jansson forteller at spissen har vært hjemme i Stockholm noen dager og ville trene litt med ball, skriver NTB. 38-åringen har kontrakt med Milan ut sesongen, men det er foreløpig uvisst om svensken fortsetter karrieren eller ikke.

  Zlatan
  Foto: Henrik Montgomery / AP
 • Fra KooKoo til Färjestad

  Den norske landslagskeeperen Henrik Haukeland (25) forlater finske KooKoo og har signert for svenske Färjestad.

  Färjestad ble nummer to i den svenske serien denne sesongen.

  ISHOCKEY-VM 2019 NORGE-LATVIA
  Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
 • Uendret for Norge på FIFA-rankingen

  Norge er verdens 44. beste landslag, skal vi tro FIFA-rankingen som ble publisert torsdag. Det er ingen endringer blant de 50 øverste nasjonene. Belgia topper fortsatt foran Frankrike og Brasil.

  44.-plass er Norges høyeste posisjon siden 2013.

  EM-kvalifisering fotball menn: Norge - Malta
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal