NRK Meny
Normal

Sveitsisk avis: Blatter vurderer å fortsette

Sepp Blatter har ombestemt seg, og kan komme til å bli sittende som FIFA-president. Det melder en sveitsisk avis.

SOCCER-FIFA/ From the Files Äì Sepp Blatter Steps Down

Sepp Blatter.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Store deler av fotballverdenen jublet da Blatter nylig trakk seg som FIFA-president, bare noen dager etter han ble gjenvalgt.

Nå skal det være aktuelt med en ny helomvending, ifølge den sveitsiske avisen Schweiz am Sonntag. Ifølge en anonym kilde er Blatter ikke helt fremmed for å fortsette.

Henviser til pressemelding

Flere fotballforbund i Afrika og Asia skal de siste dagene ha anmodet Blatter om å fortsette som president ut perioden.

Blatter selv har ikke kommentert påstanden. FIFAs eneste svar har vært å henvise til pressemeldingen der 79-åringen skriver at han ikke planlegger å stille til valg i fremtiden.

Blir sittende i månedsvis uansett

Sveitseren er fortsatt president i organisasjonen. Han skal etter planen bli sittende til et nytt valg er gjennomført, trolig innen mars neste år.

En rekke FIFA-topper er under etterforskning for grov korrupsjon. Les alt om saken i faktaboksen under.

Siste nytt

 • Berge klar for landslaget igjen

  Sander Berge gjorde nylig comeback for Genk og er med i Lars Lagerbäcks landslagstropp til kampene mot Island og Panama. Midtbanespilleren var ute i nesten sju måneder med en skade i låret, men fikk en halvtime for Genk i 1-2-tapet mot Anderlecht søndag.

  Pressetreff med herrelandslaget i fotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal