VAR hjalp ikke Serbia: – Soleklar straffe og rødt kort

Egil Olsen irriterer seg voldsomt over at VM-dommerne ikke tar holding på alvor. Fredag kom et nytt eksempel da Sveits snudde kampen mot Serbia.

FBL-WC-2018-MATCH26-SRB-SUI

SNYTT FOR STRAFFE: Mitrovic skulle hatt straffe etter at to sveitsere rev han ned innenfor sekstenmeteren.

Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Ikke bare straffe, de burde kanskje hatt to mann utvist, sier en tydelig frustrert Egil Olsen.

Det som irriterer den tidligere norske landslagstreneren er holding i feltet. Serbia ble snytt for straffe da Aleksandar Mitrovic ble revet ned på 1–1. VAR ble ikke brukt til å se på situasjonen igjen.

– Dette er en problematikk som er gammel, det har pågått i mange år. Jeg har diskutert det med dommere i mange år, og av en eller annen merkelig grunn er ikke dommere interessert i å bli kvitt holdinga, forsetter NRK-ekspert Egil Olsen.

Holding i feltet

Situasjonen minnet om da Harry Kane ble revet ned i boksen under Englands åpningskamp mot Tunisia tidligere i VM. Den britiske avisen The Telegraph, skrev at FIFA skulle vurdere om videodommeren skulle ha varslet hoveddommer da Kane ble felt – men så skjedde det igjen. To sveitsere tok armene rundt kraftspissen Mitrovic og rev han ned innenfor sekstenmeteren.

– Jeg har sett det bli dømt straffe på dette her, men det er så sjeldent og i så graverende tilfeller. Det er litt trist at dette ikke blir borte fra fotballen, mener Olsen.

Revansje

Aleksandar Mitrovic ble vraket av Newcastle og sendt ut på lån til Fulham i februar. Mot et solid Sveits var kraftspissen tøff og aggressiv i første omgang.

Etter fem minutters spill vant Mitrovic en duell i boksen, men den sveitsiske keeperen gjorde en kjemperedning. Sekunder senere sender Dusan Tadic ballen tilbake inn i den sveitsiske boksen, og med en knallhard heading sender Aleksandar Mitrovic Serbia opp i 1–0.

– De sveitsiske stopperne har det ikke gøy, mente TV 2s ekspert Jesper Mathisen under kampen.

– En kanon

Sveits kom mer inn i kampen utover første omgang. Etter 30 minutter måtte også den serbiske-keeperen Vladimir Stojkovic gjøre en kjemperedning. Sveitserne spilte seg gjennom midtbanen – Zuber sendte en flott stikker til Džemaili, men avslutningen ble reddet.

Tidlig i andre omgang dukket Arsenal-spilleren Granit Xhaka opp med et utrolig langskudd. Hans tiende landslagsmål.

Laster Twitter-innhold

Trøtte serbere

Sveits kom seg lettere gjennom midtbaneleddet mot slutten av kampen. Men det var naivt forsvarsspill av erfarne serbiske forsvarsspillere som sendte Xherdan Shaqiri alene gjennom med keeper. Stoke-spilleren tok vare på muligheten og ga Sveits sin første seier i årets VM. Kampen endte 2-1.

Se målene fra Serbia-Sveits her:

Siste nytt

 • Nilsen tok nok en VM-medalje

  Vilde Nilsen har vært i storform i para-VM i Canada. Onsdag kveld tok hun sin tredje medalje i mesterskapet, denne gangen bronse på skiskyttersprinten. Fra tidligere i mesterskapet har hun to VM-gull i langrenn, fra både sprint og 7,5 kilometer.

  Para-VM
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal