NRK Meny
Normal

VAR hjalp ikke Serbia: – Soleklar straffe og rødt kort

Egil Olsen irriterer seg voldsomt over at VM-dommerne ikke tar holding på alvor. Fredag kom et nytt eksempel da Sveits snudde kampen mot Serbia.

FBL-WC-2018-MATCH26-SRB-SUI

SNYTT FOR STRAFFE: Mitrovic skulle hatt straffe etter at to sveitsere rev han ned innenfor sekstenmeteren.

Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Ikke bare straffe, de burde kanskje hatt to mann utvist, sier en tydelig frustrert Egil Olsen.

Det som irriterer den tidligere norske landslagstreneren er holding i feltet. Serbia ble snytt for straffe da Aleksandar Mitrovic ble revet ned på 1–1. VAR ble ikke brukt til å se på situasjonen igjen.

– Dette er en problematikk som er gammel, det har pågått i mange år. Jeg har diskutert det med dommere i mange år, og av en eller annen merkelig grunn er ikke dommere interessert i å bli kvitt holdinga, forsetter NRK-ekspert Egil Olsen.

Holding i feltet

Situasjonen minnet om da Harry Kane ble revet ned i boksen under Englands åpningskamp mot Tunisia tidligere i VM. Den britiske avisen The Telegraph, skrev at FIFA skulle vurdere om videodommeren skulle ha varslet hoveddommer da Kane ble felt – men så skjedde det igjen. To sveitsere tok armene rundt kraftspissen Mitrovic og rev han ned innenfor sekstenmeteren.

– Jeg har sett det bli dømt straffe på dette her, men det er så sjeldent og i så graverende tilfeller. Det er litt trist at dette ikke blir borte fra fotballen, mener Olsen.

Revansje

Aleksandar Mitrovic ble vraket av Newcastle og sendt ut på lån til Fulham i februar. Mot et solid Sveits var kraftspissen tøff og aggressiv i første omgang.

Etter fem minutters spill vant Mitrovic en duell i boksen, men den sveitsiske keeperen gjorde en kjemperedning. Sekunder senere sender Dusan Tadic ballen tilbake inn i den sveitsiske boksen, og med en knallhard heading sender Aleksandar Mitrovic Serbia opp i 1–0.

– De sveitsiske stopperne har det ikke gøy, mente TV 2s ekspert Jesper Mathisen under kampen.

– En kanon

Sveits kom mer inn i kampen utover første omgang. Etter 30 minutter måtte også den serbiske-keeperen Vladimir Stojkovic gjøre en kjemperedning. Sveitserne spilte seg gjennom midtbanen – Zuber sendte en flott stikker til Džemaili, men avslutningen ble reddet.

Tidlig i andre omgang dukket Arsenal-spilleren Granit Xhaka opp med et utrolig langskudd. Hans tiende landslagsmål.

Laster Twitter-innhold

Trøtte serbere

Sveits kom seg lettere gjennom midtbaneleddet mot slutten av kampen. Men det var naivt forsvarsspill av erfarne serbiske forsvarsspillere som sendte Xherdan Shaqiri alene gjennom med keeper. Stoke-spilleren tok vare på muligheten og ga Sveits sin første seier i årets VM. Kampen endte 2-1.

Se målene fra Serbia-Sveits her:

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale