Svart norsk golfkveld

Både Henrik Bjørnstad og Marianne Skarpnord ligger mange slag over par etter torsdagens golfrunder i California.

Marianne Skarpnord

Marianne Skarpnord fikk det ikke til i California.

Foto: ADAM FENSTER / Reuters

Henrik Bjørnstad fikk det ikke til å stemme på første runde i PGA-turneringen i golf i San Martin.

Den norske golfproffen gikk fire slag over par på åpningsrunden. Han hadde fem bogeys, men klarte også en birdie på tiende hull.

Bjørnstad ligger på 114.-plass etter første runde.

Resultatlista etter 1. runde

Trenger toppresultater

Henrik Bjørnstad

Henrik Bjørnstad trenger tooplasseringer for å få fortsette i på PGA-touren

Foto: SCOTT HALLERAN / AFP

pengelista ligger nordmannen som nummer 184 med 215.913 innspilte dollars hittil. Han ligger langt bak de 125 som er automatisk kvalifisert til spill i neste års PGA-tour. I øyeblikket er det Troy Matteson som er nummer 125, han har spilt inn 723.328 dollars hittil.

Det er fortsatt mange turneringer igjen dette året, men Bjørnstad trenger også mange topplasseringer for å få være med neste år.

Klarer han ikke det, må han ut i kvalifisering mot slutten av året. Da kan det fort gå mot "nedrykk" til Nationwide, der han spilte i fjor. Bjørnstad har bare to plasseringer blant de 25 beste i år

Amerikanske Rocco Mediate leder turneringen etter at han gikk sju under par torsdag. Han har ett slags ledelse til Ryuji Imada, Bo Van Pelt og Paul Goydos.

Problemer også for Skarpnord

Golfproffen Marianne Skarpnord fikk ingen god åpning på LPGA-turneringen i Danville.

Østfoldingen gikk en 77-runde på førsterunden. Dermed ligger hun helt nede på 105.-plass etter 18 hull.

Skarpnord, som startet på tiende hull, åpnet med en birdie, men fikk bogey på hull 16 og 18. Hun fikk en ny birdie på hull 4, men en dobbeltbogey på hull 5 etterfulgt av en bogey og en ny dobbeltbogey, gjorde at hun endte fem slag over par.

Dermed blir det nok vanskelig å klare cuten fredag.

Skarpnord ligger på 127.-plass på kvinnenes pengeliste med 19.910 innspilte dollars på 15 turneringer. Jiyai Shin leder med 1.463.833 dollars, og Suzann Pettersen er nummer 6 med 1.319,400.

Brittany Lincicome leder turneringen. Amerikaneren storspilte og gikk elleve slag under par. Hun har fire slags ledelse til Wendy Ward.

Suzann Pettersen stiller ikke i California. Turneringen avsluttes søndag.

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal