NRK Meny
Normal

Svakeste skytter blant topp 10: Eckhoff tredobler skytetreningen før VM

ANTERSELVA (NRK): Tiril Eckhoff er i verdensklasse på liggende skyting samtidig som det svikter på stående. Nå tredobler hun skytetreningen før Kollen-VM.

Echoff skyteproblem

BOMMER PÅ STÅENDE: Tiril Eckhoff er blant de aller beste på liggende skyting. Men på stående har hun store problemer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Tallenes tale er klare i verdenscupen. Innenfor topp 10 i sammendraget er Tiril Eckhoff den utøveren med klart lavest treffprosent, men det er utelukkende stående skytingen som er problemet

I verdenscupen ligger nå Tiril Eckhoff på 7. plass før hun tar pause fra verdenscupen, som varer helt frem til VM. Men løpere som verdenscupleder Gabriela Soukalova og Laura Dahlmeier har treffprosent på 93 prosent. Selv har Eckhoff 79 prosent treff totalt sett. (se faktaboks)

70 prosent treff

Men deler man opp skytingen i liggende og stående viser det problemet til Eckhoff. På stående er treffprosenten nede i 70 prosent. Det er rundt tjue prosent dårligere enn flere av de sterkeste konkurrentene som er like sterke på stående som liggende skyting. Eckhoff bommet blant annet fire ganger og måtte gå en strafferunde på stafetten i Anterselva.

– På liggende skyting er hun en av de beste. Hun er topp ti i verden med treffprosent på 92 og det er bra. Men på stående har hun bare treffprosent på 70. Og det er jo altfor dårlig og langt unna flere av de beste løperne, sier NRK-ekspert Ola Lunde som fører nøye statistikk over alle deler av verdenscupløpene.

Mye skytetrening fremover

I verdenscuppausen må nå Eckhoff trekke innendørs for å løse skyteproblemet frem mot VM.

Hvor mange timer vil du legge inn med skytetrening i løpet av en dag eller uke?

- I alle fall en time mer enn det jeg har gjort til nå. Per dags dato bruker jeg kanskje en halvtime. Nå skal jeg mate på med timer, sier Eckhoff

Mangler trygg skyting

Det er spesielt en teknisk ting som har vært problematisk mener både Eckhoff selv og landslagstrener Stian Eckhoff.

– Vi har noen småting hun skal ta tak i. Men summert så har hun skutt veldig godt på trening. Men hun har manglet tryggheten til å få det ut i konkurranse. Hun må ha hardøkter med skyting nå for å få opp den tryggheten. Da tro jeg vi skal få stilt henne bra inn, sier Eckhoff.

NRK-ekspert Ola Lunde mener Eckhoff kunne blitt særdeles vanskelig å slå dersom hun hadde hevet stående skytingen opp mot treffprosenten på liggende skyting.

– En halvtime skytetrening om dagen syns jeg høres lite ut i perioder hvis du skal bli verdens beste skiskytter. Da må man ha store mengder, før han har pause og deretter får store mengder igjen. Det er som annen trening, sier Lunde.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal